• Dag 15 3 maart

March 3, 2017 in Vietnam ⋅ ⛅ 2 °C

07:00 uur, fris en fruitig onder de douche vandaan, ontbeten, op naar de Mekongdelta. Rit van om en nabij 3 uur onder andere een stuk via de tolweg waar geen scooters rijden. Dit betekent lekker doorrijden. Na aankomst op een sampan gestapt voor een vaartocht over de brede Mekong rivier met z'n vele zijriviertje / vertakkingen. Behoorlijk stuk gevaren, ook nog overgestapt in een wiebelige roeiboot, bedrijfje bezocht waar ze van kokos en karamel snoepjes maken, langs een tilapia kwekerij gevaren en gelunched op een eilandje. Rond 14:00 uur weer aan wal om te vertrekken richting hotel in Can Tho. Stad verkend, wat streetfood geknabbeld en de markt maar voor de helft gedaan: we werden er een klein beetje onpasselijk van wat hier gebeurt met de nog levende vissen, krabben en garnalen als deze verkocht zijn en ter plekke schoongemaakt worden. Hypocriet misschien want we eten het zelf natuurlijk ook. Morgenochtend weer vroeg op: dan begint het programma om 06:30 uur met de floating market.Read more