• Monteverde

28 ottobre 2022, Costa Rica ⋅ ⛅ 21 °C

Vandaag staan 2 excursies op het programma: Canopy ZIP-line hoog over de boomtoppen ‘toetsen’ en een mooie wandeling door het natuurpark over hangbruggen. Jan, Edith en René doen beide.
    We gaan met de bus naar het vertrekpunt van het park waar we tijdelijk afscheid nemen van de stoere ZIP-liners: zij doen de wandeling na de lunch.
    De wandeling duurt 2 uur en gaat over 8 hangbruggen, op hoogte van de boomtoppen: fantastisch uitzicht op al het groen. Hier worden nauwelijks dieren gespot dus eigenlijk alleen flora. Wat ook mooi is op te zien zijn de bomen waar andere aan groeien: planten die groeien op een boom zonder dat ze de boom gebruiken als voedselbron. De boom en de plant leven in symbiose, weer wat geleerd!
    Na de wandeling tijd voor de lunch en daarna terug naar ons hotel.
    ‘s Middags krijgen we van Tania nog een berichtje via de groepsapp dat ze een vogelspin heeft gevonden, op het spoor gekomen door het vinden van zijn vervelde huid. De spin zal een paar meter verder op in het holletje van een aarde muur. Heel bijzonder hoe Tania dit weer gevonden heeft.
    Nog even terugkomen op het eten: de afgelopen dagen, na Tortuguero, hebben we lekker gegeten: o.a. taco’s gevuld met tempura garnalen, heerlijk stuk picanja, fejita met shoarma en kipfilet met satésaus.
    Leggi altro