Satellite
 • Day67

  Happy Newyear!

  January 15, 2017 in New Zealand ⋅ 🌬 24 °C

  Allereerst iedereen nog de beste wensen voor 2017! Hoop dat iederen goede feestdagen gehad heeft!

  Ondertussen alweer een aantal weken geleden dat ik wat geschreven heb. Dat krijg je als je wat langer op 1 plek blijft ;-)

  Na een aantal dagen Wellington, waarin ik niet zo veel gedaan heb behalve door de stad wandelen, op het strand liggen en een paar laatste borrels met de jongens voordat we zouden opsplitsen. Ook een beetje plannen proberen te maken voor kerst en oud en nieuw, de planning was naar Raglan (westkust) voor kerst, maar toen zag ik een leuk festival om te werken met oud en nieuw in Gisborne (oostkust) waardoor ik mijn plannen omgegooid heb en in plaats van een bus te boeken naar de westkust heb ik een bus geboekt naar de oostkust. Hierdoor na Wellington in Napier aangekomen. Een klein plaatsje met een zwart strand. Napier is in de aardbeving van 1931 heel hard getroffen, 250 mensen overleden, meeste gebouwen verwoest en het was ineens 40 km2 groter(!!) doordat een stuk land boven de zeespiegel kwam te liggen. Alle gebouwen zijn vervolgens opgebouwd in Art Deco stijl, wat het een bijzondere en mooie uitstraling geeft. Vervolgens ook de gevangenis bezocht, erg interessant en Bluffs Hill beklommen voor het uitzicht.

  Vervolgens doorgegaan naar Gisborne. Gisborne draait om de zee en het surfen. Het plaatsje zelf is een stuk groter dan ik verwacht had, maar wel met een lekker relaxte sfeer. Meteen de 1e dag in contact gekomen met de surfschool Surfing with Frank en na een aantal dagen begonnen met helpen waardoor ik nu gratis kan huren, en de laatste paar lessen zelfs betaald kreeg :-) Dus ondanks dat ik zelf niet kan surfen, kan ik wel lessen ondersteunen. Ik help met de kinderen in de golven duwen (vooral kleintjes en alleen beginners) en help ze met de basis.

  En toen was het al kerst... kerstavond met een clubje de kroeg in geweest en 1e kerstdag 's ochtebds gesurft en 's avonds een heerlijk diner met het hele hostel gehad. Iedereen heeft wat gemaakt en we hebben heerlijk gegeten.

  Na de kerst maar begonnen met een baan zoeken, vooral omdat Gisborne me wel bevalt en er toch geld binnen moet komen als je ergens langer blijft.

  Oud en nieuw gewerkt op het Rhythm and Vines festival. Dit is een 3-daags festival met een camping tussen de wijngaarden, ziet er erg leuk uit. Hier heb ik 3 dagen gewerkt, erg leuk en hard werken. Wat mij vooral opviel is wat enorm duur alles is en vooral wat mensen uitgeven.. Een van mijn collega's vertelde dat zij er ook wel eens heen geweest was en dat zij een budget van 300 dollar per dag had. Daar kan ik een mooi tijdje van op vakantie :-) Nu zijn festivals in Nederland ook duur, alleen hebben wij andere drinkgewoontes. Wij drinken vooral bier en wijn, hier drinken ze zo veel mogelijk, voor de laafste prijs met de meeste alcohol. Dat werd mij ook regelmatig gevraagd, wat is het goedkoopst met de meeste alcohol, in plaats van dat vind ik lekker...
  Ook opvallend is dat de politie bij de barren en op het festival rondhangen om te kijken hoe dronken de festivalgangers zijn en of er geen alcohol aan dronken mensen wordt verkocht. De main bar is dan ook 2 avonden op rij eerder gesloten, omdat het laatste wel het geval was... Dit was niet de bar waar ik werkte overigens ;-)

  Op het festival een mooie vuurwerkshow gehad en het nieuwe jaar begonnen met een prachtige zonsopgang toen we klaar waren met werken. Op 1 januari een gave vuurwerkshow in het dorp gehad en toen was het alweer 2017!

  De eerste week van 2017 op 1 dag 2 banen gevonden, in de maisvelden (detassling) en in het restaurant Gisborne Wine Centre (bediening). Dus fijn voor de afwisseling, maar hierover de volgende keer meer!
  Read more