New Zealand
Waimata River

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

22 travelers at this place

 • Day73

  Gisborne

  March 9, 2020 in New Zealand ⋅ ⛅ 24 °C

  Ich bin gestern in Gisborne angekommen. Heute hab ich dann einfach ne Tour zu Fuß durch die Stadt gemacht. Bin zum Hafen gelaufen, am Wasser entlang zum Strand und habe dann durch Zufall noch einen Park entdeckt direkt am Fluss.Read more

 • Day74

  Museum und Kochen

  March 10, 2020 in New Zealand ⋅ ⛅ 21 °C

  Heute bin ich mir Rosie, einer älteren Dame aus den USA die bei mir im Zimmer ist, ins Museum gegangen. War echt sehr interessant. Aufm Rückweg sind wir dann noch am Strand und Hafen entlang gelaufen. Rosie hat Fisch direkt am Hafen gekauft für uns zwei, den sie dann zum Abendessen gemacht hat und ich habe dazu Reis mit Gemüse gemacht. War eines der besten Abendessen seit langem.Read more

 • Day67

  Happy Newyear!

  January 15, 2017 in New Zealand ⋅ 🌬 24 °C

  Allereerst iedereen nog de beste wensen voor 2017! Hoop dat iederen goede feestdagen gehad heeft!

  Ondertussen alweer een aantal weken geleden dat ik wat geschreven heb. Dat krijg je als je wat langer op 1 plek blijft ;-)

  Na een aantal dagen Wellington, waarin ik niet zo veel gedaan heb behalve door de stad wandelen, op het strand liggen en een paar laatste borrels met de jongens voordat we zouden opsplitsen. Ook een beetje plannen proberen te maken voor kerst en oud en nieuw, de planning was naar Raglan (westkust) voor kerst, maar toen zag ik een leuk festival om te werken met oud en nieuw in Gisborne (oostkust) waardoor ik mijn plannen omgegooid heb en in plaats van een bus te boeken naar de westkust heb ik een bus geboekt naar de oostkust. Hierdoor na Wellington in Napier aangekomen. Een klein plaatsje met een zwart strand. Napier is in de aardbeving van 1931 heel hard getroffen, 250 mensen overleden, meeste gebouwen verwoest en het was ineens 40 km2 groter(!!) doordat een stuk land boven de zeespiegel kwam te liggen. Alle gebouwen zijn vervolgens opgebouwd in Art Deco stijl, wat het een bijzondere en mooie uitstraling geeft. Vervolgens ook de gevangenis bezocht, erg interessant en Bluffs Hill beklommen voor het uitzicht.

  Vervolgens doorgegaan naar Gisborne. Gisborne draait om de zee en het surfen. Het plaatsje zelf is een stuk groter dan ik verwacht had, maar wel met een lekker relaxte sfeer. Meteen de 1e dag in contact gekomen met de surfschool Surfing with Frank en na een aantal dagen begonnen met helpen waardoor ik nu gratis kan huren, en de laatste paar lessen zelfs betaald kreeg :-) Dus ondanks dat ik zelf niet kan surfen, kan ik wel lessen ondersteunen. Ik help met de kinderen in de golven duwen (vooral kleintjes en alleen beginners) en help ze met de basis.

  En toen was het al kerst... kerstavond met een clubje de kroeg in geweest en 1e kerstdag 's ochtebds gesurft en 's avonds een heerlijk diner met het hele hostel gehad. Iedereen heeft wat gemaakt en we hebben heerlijk gegeten.

  Na de kerst maar begonnen met een baan zoeken, vooral omdat Gisborne me wel bevalt en er toch geld binnen moet komen als je ergens langer blijft.

  Oud en nieuw gewerkt op het Rhythm and Vines festival. Dit is een 3-daags festival met een camping tussen de wijngaarden, ziet er erg leuk uit. Hier heb ik 3 dagen gewerkt, erg leuk en hard werken. Wat mij vooral opviel is wat enorm duur alles is en vooral wat mensen uitgeven.. Een van mijn collega's vertelde dat zij er ook wel eens heen geweest was en dat zij een budget van 300 dollar per dag had. Daar kan ik een mooi tijdje van op vakantie :-) Nu zijn festivals in Nederland ook duur, alleen hebben wij andere drinkgewoontes. Wij drinken vooral bier en wijn, hier drinken ze zo veel mogelijk, voor de laafste prijs met de meeste alcohol. Dat werd mij ook regelmatig gevraagd, wat is het goedkoopst met de meeste alcohol, in plaats van dat vind ik lekker...
  Ook opvallend is dat de politie bij de barren en op het festival rondhangen om te kijken hoe dronken de festivalgangers zijn en of er geen alcohol aan dronken mensen wordt verkocht. De main bar is dan ook 2 avonden op rij eerder gesloten, omdat het laatste wel het geval was... Dit was niet de bar waar ik werkte overigens ;-)

  Op het festival een mooie vuurwerkshow gehad en het nieuwe jaar begonnen met een prachtige zonsopgang toen we klaar waren met werken. Op 1 januari een gave vuurwerkshow in het dorp gehad en toen was het alweer 2017!

  De eerste week van 2017 op 1 dag 2 banen gevonden, in de maisvelden (detassling) en in het restaurant Gisborne Wine Centre (bediening). Dus fijn voor de afwisseling, maar hierover de volgende keer meer!
  Read more

 • Day101

  En zo vliegt de tijd

  February 18, 2017 in New Zealand ⋅ ☀️ 28 °C

  Alweer ruim een maand geleden zie ik, dus tijd voor een update..

  Zoals ik de vorige keer al vertelde, 2 banen gevonden. Een baan in de bediening voor 2 dagen per week, de zondag en een doordeweekse avond en een baan in de maisvelden, dit voor maandag t/m zaterdag. In de maisvelden heb ik detasling gedaan, Susan jij hebt het opgezocht, dus hoop dat ik het goed beschrijf en begrepen heb... In de maisvelden staan om en om 1 mannelijke rij en 4 vrouwelijke rijen. Als de tessels (bloemen) aan de vrouwelijke plant blijft zitten, bevrucht deze zich vanzelf en kan de mannelijke plant het niet meer doen. Best cool dat ze dat zelf kunnen doen dacht ik zo ;-) onze taak was om alle vrouwelijke bloemen eraf te halen, zodat ze zichzelf niet bevruchten.. Erg interessante, afwisselende en uitdagende baan (not), maar eigenlijk wel prima, verstand op nul en lekker ouwehoeren met onze en een andere crew. Smoko werd vaak 30min ipv 15 min en lunchbreak heb ik 1x zelfs bijna 2uur gehad ipv 30min... Konden we lekker even slapen, niet geheel verkeerd dus. Uiteindelijk heb ik dit maar anderhalve week gedaan, omdat ik meer uren in het Gisborne Wine Centre kon krijgen en dat vond ik toch iets leuker. Dus daar nu alweer 4 weken full time aan de slag. Sinds deze week help ik ook in Frank & Albies, (een sandwichbar van dezelfde eigenaren) tot dat ze daar weer iemand anders voor gevonden hebben. Nu even veel dagen en veel uren, maar dat moet ook wel, want heb 2 weken geleden een auto gekocht..

  Mijn huis op wielen is een Nissan Presage uit 1998, een 7-zits auto. Lekker ruim, er ligt nu een matras achterin, ga deze week een fatsoenlijk bed bouwen, maar voor nu is het heerlijk om mijn eigen ruimte te hebben en weer mobiel te zijn..

  Vorige week gelijk zondag na het werk vertrokken richting East Cape. Na een uur in het donker aangekomen bij Kaiaua Bay. Hier de auto geparkeerd, heerlijk een wijntje gedronken en op tijd naar bed gegaan, maar goed ook, want om 5u werd ik wakker van een prachtige zonsopgang. Na een lekker ontbijtje doorgereden verder naar het noorden, onderweg vele mooie stranden, uitzichten en slingerweggetjes gezien. Heerlijk aan de zee een middagdutje gedaan en uiteindelijk via een flinke omweg bij East Cape aangekomen. Hier was het erg winderig, maar gelukkig kan ik picknicken in mijn auto, want de voorste stoelen kunnen omgedraaid worden. Dus lekker warm in de auto gebleven.

  De volgende ochtend weer vroeg op om naar de vuurtoren (800 trappen omhoog) te wandelen en de 1e zonsopgang van Nieuw Zeeland te zien. Wat een mooi uitzicht, dus lekker ontbeten met het uitzicht en weer rustig aan richting Gisborne gereden, want ik moest 's avonds weer werken. Al met een al een heerlijk (te) kort tripje, maar meteen mijn auto beetje kunnen uittesten en kunnen inrichten..

  De afgelopen 2 weken vooral gewerkt. Nog wel weer wat leuke weetjes te weten gekomen. Op het moment verblijf ik in Kaiti en dat is een echte Maori wijk. Veel werkloosheid, overgewicht en blijkbaar ook criminaliteit. Het schijnt namelijk dat in Gisborne de 2 grootste gangs van NZ domineren, Black Power (kleuren blauw en zwart) en the Mongrel Mob (kleuren rood en zwart). Het schijnt zich vooral binnen de maori's bezig te houden en de blanken hebben er geen last van. Wel grappig want een week later gingen we grey fish fishing en toen zagen we een gangmember met op de ene wang Black en de andere wang Power getatoeëerd had. Ze zijn er dus echt ;-)

  Tot zover voor vandaag, foto's van mijn camera volgen later. Morgen naar de horse races en verder vooral werken aankomende maand en daarna eens even zien wat er gaat gebeuren :-)
  Read more

 • Day144

  Goodbye Gisborne

  April 2, 2017 in New Zealand ⋅ ☀️ 23 °C

  Zo, na bijna 3,5 maand is het tijd om Gisborne te verlaten. Afgelopen anderhalve maand veel gewerkt, 3 weken een dubbele baan, dus 50 a 55 uur per week. Daarna heerlijk 4 dagen achter elkaar vrij gehad en naar Mahia en Lake Waikaremoana geweest.

  Lake Waikaremoana is super groot, je kunt er een hike doen van 4 dagen, maar dan heb je maar de helft van het meer gehad en moet je weer terug bij je auto zien te komen. Dit dus niet gedaan..
  Eerst zondag na mijn werk naar Mahia gereden, daar kwam ik in het donker aan, maar ik was in ieder geval al weg. Hier een plekje gezocht om te overnachten en de volgende dag op een super mooi plekje uitgekomen om te ontbijten. Hier kwam ik erachter dat mijn gasstel niet werkte en dat ze mij een lege gasfles gegeven hadden. Dit schijnt normaal te zijn, maarja als je er nog nooit één gekocht hebt.....
  Dit onderweg gefikst en doorgereden naar Lake Waikaremoana.

  De eerste lookout voorbij gereden, was er vrij druk en dacht dat doe ik op de terugweg wel... niet verstandig, eerste 2 dagen waren namelijk heerlijk, maar de 2 dagen erna had ik regen.. ondanks de regen en vele sandflies op de eerste campground een super mooie trip gehad, gave hikes door het regenwoud en rondom het meer. Ook nog even de lookout beklommen, wel verwacht dat het uitzicht niet geweldig zou zijn, maar niet verwacht dat ik niets zou zien, aangezien ik midden in een wolk uit kwam.. De laatste avond besloten om alvast weer naar Mahia terug te reizen, om de reis wat te breken, aangezien ik die vrijdagavond weer moest werken.

  De zondag na mijn laatste weblog naar de horseraces geweest. Super leuk, eigen coolbox mee en een beetje gokken. Eerst maar eens uitgezocht hoe dat gokken nu eigenlijk werkt en hoe het formuliertje ingevuld moet worden. Het antwoord op de vraag: "maar op welk paard wed je dan" was bij iedereen "kies een leuke naam en daar ga je voor". Dus zo gezegd zo gedaan. 9 races, 9x gegokt met 6 dollar per keer en van mijn 50 meegenomen dollars kwam ik met 15 thuis. Niet zo slecht een middagje gokken, drinken en eten ;-)

  Vorige week naar de Rockslide geweest, dit was ijskoud, best scary maar zo kicken. Een hele rots met verschillende bumps in the road en dat ging hard.. zal kijken of ik deze filmpjes op facebook kan plaatsen, want moet ze iets inkorten, ze zijn nu nog te groot.

  Verder zoals vele al wel door hadden, hier kennen ze ook St. Patricksday en wat een goed feestje was dat :-)

  Helaas bij alle leuke dingen komen er ook minder leuke dingen langs en dat is afscheid nemen. Afgelopen 3 weken zijn langzaam maar zeker alle longstayers vertrokken, met afgelopen weekend de laatste 5. Sommige kom ik zeker weer tegen tijdens deze reis en de anderen misschien later..
  Ook op mijn werk is het tijd om afscheid te nemen, vrijdagavond mijn laatste avond gewerkt en vanavond nog een staffparty van ons fooiengeld en then it's time to hit the road again...

  Ik heb geprobeerd een selectie in de foto's van Lake Waikaremoana te maken,maar dat is lastig met zo'n mooie omgeving.. hieronder wat laatste foto's van Gisborne en Mahia.
  Read more

 • Day70

  178 Grad Ost...auf Captain Cooks Spuren

  April 16, 2017 in New Zealand ⋅ ☀️ 21 °C

  ...noch 2 Grad von der Datumsgrenze entfernt. Wir sind gerade 18.415 km von Dortmund entfernt und haben hier in Gisborne den östlichsten Punkt unserer Reise erreicht. Weiter weg wird es nicht. Ab jetzt sind wir quasi auf dem Rückweg. Hier vor Gisborne hat Captain Cook bzw. sein Schiffsjunge Nick am 07.10.1769 Neuseeland entdeckt. Das Denkmal für Captain Cook ist sehr schön und informativ. Am 09.10.1769 ging Cook dann an Land. Er und seine Mannschaft trafen auf Maori. Ein kriegerisches Willkommensritual wurde von den Engländern falsch interpretiert. 6 Maori starben und Cook und seine Crew flohen ohne Proviant an Bord zu nehmen. Daher benannte er die Bucht "Poverty Bay", also Bucht der Armut. Es war das erste Treffen von Maori und Engländern, der Beginn der heutigen neuseeländischen Nation. Ach, und das heutige Gisborne ist auch schön.Read more

 • Day70

  Gisborne

  April 16, 2017 in New Zealand ⋅ ⛅ 20 °C

  Gisborne hat eine tolle Strandpromenade und in der Innenstadt stehen viele schöne Palmen.
  Auf eine Kuriosität sind wir noch gestoßen: eine Hundewaschstation. Für 10$ kann man seinen Hund rund um die Uhr waschen (inkl. Anti-Floh-Shampoo) und trocken föhnen.Read more

 • Day81

  Gisborne

  March 8, 2017 in New Zealand ⋅ 🌬 17 °C

  Die letzten 2 Tage bin ich zuerst nach Wairoa (130km / 1600hm) und dann nach Gisborne (100km / 1000hm) gefahren. Es war saumässig anstrengend und viel zu sehen gab es auch nicht. Zu allem Überfluss war heute extrem schlechtes Wetter was auch die kommenden Tage so bleiben soll...

  Die Höhepunkte der 2 Tage waren:
  - ein Wasserfall der zwar nicht sooo schön war aber für einmal nicht hunderte Asiaten mit einem Selfiestick rumrannten
  - ein Haus auf einem LKW
  - eine Pizza Hawai
  - mein Bett im Hostel

  Weil ich heute Morgen das Zelt nass zusammenpacken musste ging ich heute in ein Hostel. Bei der Ankunft schaute ich wohl ziemlich fertig aus, denn die Besitzerin gab mir 50% Mitleidsrabatt :D
  Read more

 • Day12

  Another wharf

  October 28, 2018 in New Zealand ⋅ ⛅ 21 °C

  Die Piers hatten es uns angetan und so besuchten wir ein paar Stunden später schon die nächste. Sie ist mit 660m die längste Pier Neuseelands und wurde 1926 gebaut.
  Das letzte Frachtschiff, das die Pier nutzte, war ein Schiff, das 1967 eine Ladung Mais an Bord nahm 🌽
  Ganz am Ende des Stegs war die Aussicht auf das Meer und die umliegenden Felsen einfach traumhaft und verbrachten einige Zeit dort.
  Gegen Abend machten wir uns auf den Weg zu unserem Nachtlager... ein Parkplatz mitten in der Stadt Gisborne.
  Read more

 • Day2

  A day in Gisborne

  June 2, 2018 in New Zealand ⋅ ⛅ 11 °C

  We have had a great day - getting around Gisborne. It has been a great day for dramatic cloud photos. Starting first thing this morning on the beach.
  First thing in town was a visit to Raglan Roast cafe for some of their great coffee - we loved it in Raglan and it was just as great in Gisborne. Went to the Farmers Market and bought some things for dinner and breakfast and a big bag of Tamarillos. A bit of window shopping. Had lunch at the Works - which was interesting as we sat outside and a road was tar sealed while we had lunch. Went up on the hill over looking Gisborne - which was a smokey old city - lots of households with fires.
  Got home and chilling out - with the heat pump on.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Waimata River