Australia

• 16ślady stĂłp
  • 897dni
  • 124zdjęcia
  • 100lubi
  • קפה באוטט בדרך לעבודה החדשה שלנואפשר לראות מאחורה את האסםניראלי חם לוהנוף כשעובדיםאושר של אגם פרטיהקמבוצה היומית שלנו בכפר הייפים משנות ה70

קולום וטבע משגע

8 marca 2023, Australia ⋅ ☁️ 30 °C

יצאנו מאפי וסמדר לפנות בוקר לכיוון יערות כאלה שזה יותר פנים אוסטרליה, הדרך הייתה יפייפה עם נוף ירוק. זה איזור שעבר הצפות ושיטפונות לפני שענה אז אפשר גם לראות את זה על הטבע והגשרים שהרוסים פה. מדהים לראות כמה הטבע עוצמתי . הסטייל פה של הכפר זה שכל בית כלכך מבודד אחד מהשני ולכל אחד יש פה שטח מפלצתי . הבית שהגענו אליו היה מדהים בנקודה מהממת ויש מתחתיו נהר זורם אז ככה שיש לנו ספוט לרבוץ בו אחרי יום עבודה חם, אז קולום הבחור שאצלו אנחנו עובדים הוא בחור ענק כמעט שני מטר והוא עובדת כל יום כול היום בנגרות ובנייה הוא חמוד מאוד בתור בנאדם אבל ברגע שהוא עובד הוא משתנה לדמות הרס״ר הכי מפחיד בצהל, אז יום ראשון לעבודה רק התרגלנו אליו ואני למדתי קצת על הכלים, גילעד התרגל שוב לעבוד בחום ובכללי לעבודה עם הגוף . היום השני היה כבר גדול עלינו והבנו שאנחנו לא אוהבים לעבוד עם צעקות ושהוא פחות בוויב שלנו . אז למרות שעבדנו בנוף משגע, קיבלנו ארוחת צהריים שווה ממסעדה וחשוב לציין שהבית שיישנו בו היה בטבע לגמרי אז למרות כל זה החלטנו לוותר על העבודה ולמצוא משהו שיותר נהנה לקום אליו. הסתובבנו עוד קצת במושבים שביזור כי זה מקום מלא כפרים עם היפים משנות ה70 אז שווה לנקות פה דברים טיבעים שעושים טוב לגוף 🙏🏻 אחרי זה חזרנו לעשות שישי אצל סמדר ואפי קצת עייפים ומיואשים אבל לא מרימים יידים. Czytaj więcej

• כל כניסה לים פה מרגיש כמו ץרט
    המוזלי המטורף שאנחנו מכיניםבסטה

ביירון בי, אפי וסמדר

5 marca 2023, Australia ⋅ ☀️ 26 °C

אז הגענו למקום בין המדוברים באוסטרליה שיש סביבו כלכך הרבה הייפ. באמת רוב האנשים פה נראים כמו גולשים מסרט וסטייל פה משגע מרוב יופי אבל גם בעיקר יקר ועמוס פה שזה משהו שאנחנו פחות מתחברים .
    הגענו לאפי וסמדר יש להם גם ילד בגילנו שנקרא טל ועוד כלב גוץ כזה שאוהב ללקק ולקפוץ קוראים לו בסטה . משפחה חמודה ומצחיקה ברמות תוך רגע התחברות לאווירה בבית ולאנשים . הם עזרו להסביר לנו קצת יותר על האיזור והמקומות המומלצים כאן. העברנו אצלם כמה ימים ותוך כדאי חיפשנו עבודה בפייסבוק באתרים וגם ברחובות וגם כמובן ראינו את העיירה .
    מפה לשם מישהו בשם קולום יתקשר אלינו והציעה לנו עבודה שעה וחצי מפה עם שכר גבוהה לבנות אסם סוסים אז הלכנו על זה ואמרנו כן ויום למחרת נסענו אליו בידעיה שחוזרים לעשות שבת אצל אפי וסמדר .

• ביי ביי שוזי ורוקי
    ככה יצאנו לדרך🦘🦘🦘

יצאנו מסידני🙌🏼🚐

3 marca 2023, Australia ⋅ ☁️ 28 °C

תחילת המסע עם שוזי !
    קראנו לרכב שלנו על שם שוזי הכלבה של רועי כי היה לנו כלכך קשה לעזוב אותה (גם את רוקי אבל הוא היה סנוב אלינו). אז בגדול לא ידענו מה נעשה ואיפה נעבוד עדיין אבל היעד שלנו היה ביירון ביי ששם סמדר עוד חברת כיתה של אבא גרה שם ( מצחיק לבוא להתארח אצל אדם שאתה לא מכיר ושאתה הזמנת את עצמך אליו ) אז מסידני לביירון זה 9 שעות נסיעה החלטנו לעשות את זה בצ׳יל ולא לנסוע יותר משלוש שעות ביום. יום ראשון נסענו למקום שנקרא Hunter valley עם מלא כרמים ויקבים. מקום יפייפה גם עם המון סוסים הרים ירוקים. הרגשנו באיזה סרט והחלטנו גם לעצור כל יקב ולחפש עבודה, המקום הראשון שנכנסו אליו אמר לנו שהם לא צריכים עובדים אבל הם היו כלכך חמודים שלפו מפה של האיזור וסימנו לנו כל מקום שהם חושבים שיצטרכו עובדים. כלכך שמחו על בעזרה שלהם והלכנו לפי הסימונים אבל בשום מקום לא היו צריכים עובדים , לאט לאט הבנו שאוסטרליה פשוט נחמדים ברמות כי כל אחד שאומר לנו לא על עבודה עוזר לנו לחשוב על מי אגיד לנו כן ואפילו מחפש בקבוצות בפייסבוק משהו הזוי כמה שהם נחמדים פה!
    אז לא מצאנו עבודה אבל לפחות שתינו יין ואכלנו גבינות כמו שאנחנו אוהבים 🧀🤤
    מצאנו את הספוט שלנו לישון בשוזי וגם ראינו בפעם הראשונה שלנו שלושה קנגרו חמודים כלכך
    יום למחרת התחלנו המשכנו לנסוע והגענו בצהריים למקום שנקרא Port Macquarie עיירת חוף חמודה ששם העברנו את הלילה השני שלנו.

• הרכב שלנו 🙏🏻
    זבוב כחולמוזיאון מגניב בסידנישוזי החמודה

הרכב והבית החדש שלנו!

1 marca 2023, Australia ⋅ 🌬 25 °C

אז אחרי הרבה זמן שהסתכלנו במרקט פלייס שהולך פה מאוד חזק דרך אגב, מצאנו את הרכב שנראה לנו מתאים ונסענו לראות אותו במציאות. הגענו לשכונה מחוץ לבית יש המון רכבים ככה שהבנו שמי שמוכרת את הרכב היא סוכנת רכבים למרות שהיא התעקשה שהיא קנתה את הרכב בשביל לטייל באוסטרליה( ספויילר- כשעשינו החלפת בעלות גילינו שהרכב היה בבעלותה רק 14 יום) בכל מקרה לא היה לנו אכפת כלכך. לקחנו את הרכב למוסך אבל רגע פאק נוהגים פה הפוך!ונהג בצד שמאול! והאיתות שונה! גילעד הפגין קישורי למידה מהירים לאט ובזהירות הגענו למוסך שאמר לנו שהרכב נראה מצויין. אז חזרנו הביתה והחלטנו שבערב נחזיר לה תשובה סופית אם ניקח אותו. אחרי כל מיני חישובים ובירורים החלטנו ללכת על זה וקבענו עם אללה (השם של האישה. בבוקר הגענו לאללה והיא הייתה סופר חמודה מסתבר שהיא לבנונית במקור אז אני והיא שכנות בעצם עם חומה שמפרידה בנינו , היא הביאה לנו פיתה עם לבנה שהיא מכינה בזמן שדיברנו קצת על המצב בין המדינות ועל איך מגדלים דורות שלמים לשנוא עמים שהכל קשור בכלל לממשלות . בכל מקרה אחרי זה נסענו לעשות העברת בעלות שהיה ממש פשוט, היא עזרה לנו לעשות ביטוח לרכב לקחנו את המפתחות ונסענו בפעם הראשונה שהאוטו הוא שלנו וזה היה סופר מרגש כי זה גם הרכב הראשון של שנינו 🤩🥳
    אחרי שעשינו לו ניקיון עמוק, השגנו מיזרון בחינם מבית חבד, קנינו מצעים ועוד דברים בסיסים שיהיו לנו בבית החדש שלנו והחלטנו שאחרי 10 ימים בסידני הגיעה הזמן לזוז אל הלא נודע .

• אווירה של עירהשיטה של גילעד לערבב סלטעל העץיין וסושי יאמישלט שירותים מגניב

את הימים הבאים בסידני העברנו בלנסוע בכל יום למרכז העיר לראות קצת ולהתחיל לפתוח דברים חשובים של גדולים במדינה חדשה 😉 חשבון בנק כרטיס, רב קו, מספר עובד וסים ופשוט טיילנו בעיר.
    לגילעד יש קראש מוזר על סופרים בחול אז גם בילינו הרבה בסופר ובחנו מוצרים, מבחינת אוכל פשוט חיינו על סלטים מוכנים בשקיות וארוחות ערב אכלו אצל רועי בבית .
    סידני היא עיר ענקית עם בייניים גבוהים ובעיר המון אנשי עסקים עם חליפות שהולכים מהר ממקום למקום. שמנו לב גם שיש המון אסייתים ובכללי תיירים . בנוסף במפתיע לעיר עמוסה וגדולה יש המון טבע, יערות , מדשאות שזה מגניב מאוד.
    אז בגדול התוכנית שלנו הייתה להיות בסביבות השבוע בסידני לעשות את כל הבירוקרטיה לחפש רכב ועבודה באיזה חווה ולצאת לכיוון צפון. אבל התוכניות קצת ישתנו אז זרמנו עם הכל וגם הרגשנו בנוח להישאר עוד אצל רועי וטאקאקו.

בלי שתיכננו בסופש הראשון שלנו בסידני היה את מצעד הגאווה ענק מכל קצוות אוסטרליה אנשים באו לראות אותו, היה מלא אנשים, אווירה מגניבה ברחובות של מסיבה ענקית . ישבנו שתינו יין ואכלנו סושי בדשא שזה עוד פרט חשוב על אוסטרליה הכל פה יקר ברמות חוץ מהיין והסושי שזה השילוב המדהים ולא צריך יותר מזה 🍣🍷
    היה בסביבות החצי מילון אנשים במצעד ולא ראינו כלום אז כמו ישראלים טיפסנו על העץ כדאי לראות יותר טוב ו למעלה שלו פגשנו בריטי היה נחמד ואחלה של זווית ראייה עד שהגיע שוטר וביקש מאיתנו בצורה הכי יפה שיש לרדת מהעץ ואחרי מצאנו ספוט יותר טוב לראות את המצעד
    המצעד היה מגניב ולא היה בו רק להט״בים גם אנשים עם מוגבלויות, זקנים, אבוריג'ינים שהם האוכלוסייה שחייה בעבר ביבשת עד שאסירים בריטיים השטלתו על הייבשת ועכשיו הם המיעוט פה, רופאים, שוטרים וכל כל מי שרוצה להשמיע את הקול שלו היה במצעד .
    חוויה כפית לפחות איתה כניסה למדינה חדשה אז כיף שיצא לנו ככה.

• שובה של המוצילה
    שוזי עם הכדור בפההמרפסת של רועיככה כל בוקר

Sydney, NSW

19 lutego 2023, Australia ⋅ ☀️ 26 °C

אז אומנם אני רושמת את היומן/בלוג באיחור אבל אני יעשה פה תקציר על החודש האחרון ומידי פעם יעלה תמונות ועידכונים בזמן אמת 🙃
    אז את הטיסה לאוסטרליה עשינו בדרכים נפרדות גילעד טס בשבת בערב (18/02) לדובאי-ויאטנם-סין-אוסטרליה ונחת רק ב21/02 יום לפני שנגמרת לו הויזה לאוסטרליה, הרבה אומץ ולחץ! ואני טסתי דרך דובאי ישר לסידני ב19 ונחתתי בסידני ישנתי בהוסטל שהיה מאוד יקר לילה אחד בשונה ממה שהייתי רגילה במזרח. מהר מאוד הרגשתי שחזרתי להיות תרמילאית בטיול הגדול ולרגע ניבהלתי מזה כי כבר סוג של התרגלתי לחיים הנוחים אחרי התקופה בבית אבל מהר מאוד הזכרתי לעצמי שזה לא הסוג טיול שהולך להיות כאן. אז יום למחרת גילעד נחת ולקחנו מונית לרועי החבר כיתה של אבא שלי שגר בסידני.
    התלהבנו כלכך מכל רעש של ציפורים ומהעכבישים הענקיים בין העצים ובכללי מכל מה שראינו :)
    רועי קיבל אותנו בצורה מדהימה והוא נשוי לטאקקו שהיא יפנית אז גם התלהבנו מכל הדברים היפנים שיש בבית.
    למזלנו היה להם חדר נוסף ביחידת דיור בקומה התחתונה אז היה לנו סופר נוח להעביר שם את הימים הבאים והיו לנו שותפות ארגנטיניות חמודות שגרות שם. והכי חשוב יש להם שני כלבים מתוקים רוקי ושוזי שהתאהבנו בהם ישר מההתחלה הם מציצים בחלון כשמגיעם הביתה ושוזי מסתובבת על היום עם כדור בפה וזה שובר מצחוק.