• Koh Tao

19 maart 2018, Thailand ⋅ ⛅ 30 °C

Sikke en skøn ø! De sidste fire dage har vi tilbragt på den lille, tropiske perle Koh Tao – en paradisø i ordets reneste forstand. Her har vi vandret ad stejle junglestier op til øens mest betagende udsigtspunkter, hvor panoramaet af hvide sandstrande, krystalklart vand og svajende palmer har fået os til at miste mælet. Fra toppen ser øen nærmest uvirkelig ud – som noget fra en drøm, vi stadig ikke helt forstår, vi får lov at leve i.

Men Koh Tao er ikke bare en ø, man betragter fra oven. Det er en ø, man mærker. Her har vi ladet tiden flyde som tidevandet – langsomt, roligt og uden bekymringer. Dagene er gået med at bade i det lune, azurblå hav, lade solen kysse vores hud (måske lidt for intenst enkelte steder – vi har nu en ny respekt for solcreme), og vigtigst af alt: snorkle.

Hvis der findes et paradis for snorkling, må det være her. Vi har svømmet gennem koralhaver i alle regnbuens farver, omgivet af et virvar af fisk, der ser ud, som om de er designet af en excentrisk kunstner. Skildpadder har glidet majestætisk forbi os, og som prikken over i’et har vi endda fået æren af at observere revhajer på tæt hold ved “Shark Bay”– en oplevelse, der både sendte en bølge af ærefrygt og en anelse panik gennem kroppen. Men de ignorerede os fuldstændig, svømmende roligt gennem deres undervandsunivers, som om vores pludselige eksistens i deres verden ikke var andet end en fodnote.

Efter fire dage i paradis er det tid til nye oplevelser. Vi er nu ankommet til Koh Samui, hvor vi skal tilbringe de næste tre dage på, hvad vi humoristisk nok kalder et '5-stjernet hostel' – en luksusoplevelse i backpacker-målestok. Koh Samui er næsten ti gange så stor som Koh Tao, så mon ikke der venter nye eventyr her? Strande, templer, vandfald, natteliv – vi er klar til at udforske det hele. Eventyret fortsætter!
    Meer informatie