Brosse brosse brosse tes dents
February 7, 2023 in Benin ⋅ 🌩️ 27 °C
De directeur van het ziekenhuis vroeg ons om een sensibiliseringsproject uit te werken voor een lagere school in de buurt. Gewapend met tandenborstel, tandpasta en laptop trokken we naar een klas waarRead more
La garde
February 11, 2023 in Benin ⋅ 🌩️ 32 °C
Deze week hadden Samuël en ik enkele keren ‘la garde’ (nachtdienst). Die shift loopt van 16 uur tot 8 uur. Daarna is er nog overdracht naar de ‘permanence’ (dagdienst), waardoor we pas tegenRead more
Stromend water, geen evidentie
February 12, 2023 in Benin
Plots geen druppel water meer uit de kraan. Gebeurt hier blijkbaar regelmatig. Kan enkele uren tot een week duren, werd ons verteld. En het water uit onze reservetonnen hadden we gebruikt voor onzeRead more
90 °…
February 14, 2023 in Benin
Op stap met Marcos begon met een paar cadeautjes, hij bracht wat plaatselijk lekkers mee en een paar mooie stoffen voor Valentijn! We reden mee in zijn auto naar D’azorve en Applahoue. Daar hebbenRead more
Bloc opératoire
February 15, 2023 in Benin ⋅ ⛅ 29 °C
Deze week loop ik stage in Bloc opératoire. Op weekdagen is er enkel een gynaecoloog aanwezig die vooral keizersnedes uitvoert, maar ook soms een myomectomie, ovariëctomie of hysterectomieRead more
Gezondheidspreventie en -promotie
February 17, 2023 in Benin
Naast het behandelen van zieke patiënten doet het ziekenhuis ook aan preventie én promotie van de gezondheid. Zo vroeg de directeur ons om niet alleen in een school (zie footprint “Brosse tesRead more
Allemaal beestjes
February 18, 2023 in Benin
Wat je niet allemaal tegen kom in een ander land! Onbeschrijfelijke mooie fauna te verkennen. Hier onder 10 verschillende beestjes die ik in de afgelopen 4 weken kon fotograferen.
Niet elk diertjeRead more
Zater-dagje weg
February 18, 2023 in Benin ⋅ ☀️ 34 °C
Okorriso (goeiedag in Adja)!
Vandaag gingen we op stap met Marcos, We begonnen onze rit met het kopen van maniok. Een wortel die hier vaak klaargemaakt wordt zoals aardappelen bij ons. We reden verderRead more
Op stap met Donatien
February 22, 2023 in Benin ⋅ ☀️ 29 °C
Zondag nam Veerle afscheid van Gohomey. Donatien nam ons op sleeptouw naar Ouidah en Cotonou. In Ouidah bezochten we de tempel van de koninklijke pythons. ‘s Avonds worden de (niet giftige) slangenRead more
Stage in Cotonou
February 22, 2023 in Benin
Donatien heeft ervoor gezorgd dat Samuël en ik ook een weekje stage in een grootstad kunnen lopen. Gedurende 4 dagen trekken we elke ochtend naar een piepklein ziekenhuis met 5 bedden. VerschillenRead more
Op avontuur in Cotonou
February 23, 2023 in Benin ⋅ ☀️ 30 °C
Tijd om de uitdaging aan te gaan: op eigen houtje de grootstad Cotonou verkennen! Twee ‘zims’ (brommers) slingeren ons door het hectische verkeer naar de Fondation Zinsou, een klein museum metRead more
Porto-Novo
February 25, 2023 in Benin
Porto-Novo, de hoofdstad van Benin, ligt op 45 minuten rijden van Cotonou en heeft een lagune waar lac Ahémé en de zee elkaar ontmoeten. Verder is het een stad met veel geschiedenis. Net vóór hetRead more
Voodoo/ vodoun
February 26, 2023 in Benin ⋅ ⛅ 34 °C
Voodoo/vodoun/voudou is een geloof/cultuur die over heel Benin wordt gepraktiseerd. Het is de oorsprong van alle voodoo die over de hele wereld kan worden gevonden.
* Zankbeton : bewaker van deRead more
Omgeving Cotonou
February 26, 2023 in Benin
In de 18e eeuw werden grote razzia’s op slaven gehouden. Ten noorden van Cotonou vluchtten mensen in de moerassen van het meer Nokoué. Tot op vandaag leven er tienduizenden mensen in paaldorpen enRead more
Wist je datjes
February 27, 2023 in Benin ⋅ ☁️ 33 °C
Veerle die…
February 27, 2023 in Benin ⋅ ⛅ 27 °C
Deze avond vertrekt mijn reis maatje terug naar huis. Dat ik haar ga missen is een groot understatement! Maar ik wilde haar nog even voor 1 keer verrassen 😏. Dankje voor de leuke en mooie 6 wekenRead more
Work, work, work
March 1, 2023 in Benin ⋅ ☁️ 37 °C
Bijna een week voorbij, tijd voor een update. Ik werk nu in medicine general waar Veerle ook gestaan heeft. Ik heb een stempel als welkoms geste gekregen en ben al een deel van het team . Wat hetRead more
Rustdag ≠ dagje rusten
March 4, 2023 in Benin ⋅ 🌧 33 °C
Deze morgen begonnen met voetbal van 7h -8h30 waarna een douche deugd gedaan zou hebben. Jammer genoeg is het water nog steeds niet terug. Een paar keer weg en weer gelopen naar de pomp aan deRead more
Onaangenaam …
March 7, 2023 in Benin ⋅ ☁️ 29 °C
Find pinguin laat mij maar toe 1 video per post te posten dus dit krijgt nog een vervolg. Maar wie kan raden wat ik tegen gekomen heb? Heads up, als ik in distress ben spreek ik meestal Engels dus deRead more
Onaangenaam deel 2
Did you guess it… ???
Update 3
March 7, 2023 in Benin ⋅ ☁️ 28 °C
Toooooo much feelings for the ants 🐜
Veerle, stop met lachten! Ik weet dat je op dit moment heel blij bent dat je hier niet bent.
Update 4
March 7, 2023 in Benin ⋅ ☁️ 28 °C
Jaaaa hoe zijn die daar gekomen en nog beter waarom daar… 🤔😬
Update 5
March 7, 2023 in Benin ⋅ ☁️ 28 °C
Ja soms ben ik een beetje een drama queen, mag ook eens een keer. Deze kant van mij hebben de meeste van jullie nog niet gezien. Bij deze welkom dit is drama queen samsam at the entertaining service 🫡
Laatste updat voor vandaag
March 7, 2023 in Benin ⋅ ☁️ 28 °C
In principe zou ik de mieren in het licht kunnen doden met de spuitbus maar ik gebruik die middelen niet graag en ze zijn vervuilend voor het milieu. Daarbij weet ik niet hoe lang de mieren blijvenRead more
Wat gaat de tijd toch snel
March 9, 2023 in Benin ⋅ 🌧 30 °C
De laatste paar dagen waren echt plezant! Gezellig wat kokkerellen en de collega’s verrassen met mijn kookkunsten. Visites in de pouponnière. Bellen met mijn klein monstertje dat ik zoooooo hardRead more

TravelerTerug naar school, Veerl😉 Proficiat van alles jullie doen.
Traveler
Zo mooi en lief hè!!!