• Trujillo area

25. november 2016, Peru ⋅ ☀️ 20 °C

Це все ще північ Перу)) Відстані неймовірні.
    Трухільйо - місто з дуже гарним колоніальним центром: красивезні вікна і балкони, всеможливі кольори будинків, мармурова блискуча плитка.
    Ми зробили велику помилку, що поселились біля вулиці, бо я думала, що подуріємо від постійних сигналень машин. В мене таке враження, що тут в школі водіння вчать: в будь-якій незрозумілій ситуації- сигналь. Особливо таксі цим дуже зловживають, щоб привернути до себе увагу. А таксі тут - більше, ніж звичайних машин.
    Поруч знаходяться важливі пам'ятки: Храми сонця і місяця та місто Чан Чан.
    Храм Сонця і Храм Місяця - церемоніальні споруди культури Мочіка, зведені в 5 ст. н.е. Особливо вражає перший, і це при тому, що іспанці його добряче понищили в свій час. І тим не менш, Храм Сонця - найбільша саманна будівля доколумбової Америки, хоча й менша зараз, ніж була в свій час.
    Чан Чан в свій час був, ймовірно, найбільшим містом Південної Америки і одним з найбільших саманних міст у світі, населений культурою Чіму. Проте зараз мало що від нього залишилось - іспанці тут теж приклались до його руйнування. А зі зміною клімату руйнування тільки посилюється.
    І ще ми тут відвідали пляж містечка Уанчако. Вода була капець яка холодна, так що у воду я вже не лізла... 😢