• Regendag

25. august 2021, Norge ⋅ ☁️ 13 °C

Het zag er naar uit dat het pas in de namiddag ging opklaren, wat mijn excuus was om tot 10 uur in het hotel mijn spannende boek uit te lezen. Daarna ging ik naar de toerist info om te weten of er mogelijkheden waten voor een korte uitstap in de namiddag. Mij werd een busrit naar een lichttoren met mooi uitzicht aangeraden of een overzet naar een ander eiland waar mooie wandelingen gedaan konden worden. Uiteindelijk heb ik geen van beide gedaan. Het mooi weer bleef op zich wachten en rond 13u, na wat vissoep gegeten te hebben in een restaurant besloot ik het toch te wagen om een wandeling te doen.

Gelukkig had ik een regenvest aan, de eerste helft van mijn wandeling was nogal nat, de tweede helft droogde mij op, en toen ik op een paar straten van het hotel was kreeg ik terug genoeg water op me om van kleren te moeten verwisselen. Ik had reeds een volgende boek begonnen van dezelfde auteur, dus vond het niet erg om een paar uur in de bar van het hotel te zitten lezen tot het tijd was voor avondeten.

Mijn weerbericht bleef mij voorhouden dat de regen na een half uur ging stoppen, maar zelfs s'avonds was er geen verbetering. Ik ben dus maar eens goed gaan eten bij een Indiër en naar de supermarkt gegaan om wat voorraad koekjes chocolade en drank in te slaan om de avond al lezend door te brengen. Morgen vertrek ik naar de zon in het zuiden.