Oslo aankomst
August 16, 2021 in Norway ⋅ ⛅ 14 °C
Lang heb ik uitgezien naar mijn eerste reis na alle lockdowns en bijhorende beperkingen. Het werd in meer dan een opzicht speciaal, niet alleen doordat ik ontslag genomen had van mijn huidig werk enRead more
Dagje Oslo
August 17, 2021 in Norway ⋅ ☁️ 18 °C
Het blijft wat wennen dat niemand mondmaskers draagt in cafés en restaurants, en dus ook niet tijdens het ontbijt. Het is nog verplicht op publiek transport, maar er zijn maar enkelen die er eenRead more
Flam
August 18, 2021 in Norway ⋅ ☁️ 7 °C
Ik wist niet hoe betrouwbaar de spoorwegen hier zijn en of ik rap genoeg het juiste perron zou vinden, maar drie kwartier voor tijd in het station aankomen om alles uit te pluizen was niet nodig, ditRead more
Tocht naar Bergen
August 19, 2021 in Norway ⋅ ⛅ 9 °C
Vandaag was terug een reisdag, in drie delen, om naar Bergen te gaan. Na genoeg ontbeten te hebben om te kunnen overleven tot het avondeten begon ik aan het eerste deel van de reis wat een boottochtRead more
Wandeling in bergen
August 20, 2021 in Norway ⋅ ⛅ 12 °C
Mijn eerste stop vandaag was het tourist info kotje om een wandelkaart te krijgen en te weten of er een mogelijkheid tot daguistap was. De wandelkaart was mislukt, ze hadden enkel nog in het noors,Read more
Rosendal
August 21, 2021 in Norway ⋅ ☀️ 12 °C
Vandaag had ik een boottocht naar Rosendal geboekt, wat op twee uur varen ligt van Bergen. Het was mij in eerste instantie om het uitzicht te doen, maar de locatie zelf was boven mijn verwachting. DeRead more
Bergen wandeling
August 22, 2021 in Norway ⋅ ☀️ 13 °C
Ik vind het geen goed idee van het hotel om in het weekend maar vanaf 8u ontbijt te serveren. Er stond weer een grote rij te wachten, en eens het open ging liepen ze alle naar de gerookte zalm. IkRead more
Luieren op de boot
August 23, 2021 in Norway ⋅ ⛅ 17 °C
Ik vroeg mij af hoe goed ik zou slapen op de boot en dit bleek vrij goed te gaan. Enkel midden de nacht eens wakker gekomen omdat de boot een tussenstop deed, om dan verder te doezelen tot na 7 uur.Read more
Visjes
August 24, 2021 in Norway ⋅ ☁️ 12 °C
De dag begon zoals altijd met een bergje gerookte zalm op mijn ontbijt bord. Ik was eerst van plan om in deze stad wat uitstapjes te doen naar nabij gelegen fjorden, maar gezien het regent heb ik ditRead more
Regendag
August 25, 2021 in Norway ⋅ ☁️ 13 °C
Het zag er naar uit dat het pas in de namiddag ging opklaren, wat mijn excuus was om tot 10 uur in het hotel mijn spannende boek uit te lezen. Daarna ging ik naar de toerist info om te weten of erRead more
Stavanger
August 26, 2021 in Norway ⋅ ☀️ 14 °C
Toen ik opstond zag ik eindelijk de zon terug, waardoor ik nog vlug een wandeling deed voordat ik naar de luchthaven vertrok. Ik had meer tijd kunnen nemen, het was een zeer kleine luchthaven waar hetRead more
Lystefjord
August 27, 2021 in Norway ⋅ ⛅ 18 °C
Vandaag stond een boottocht naar lystefjord op de planning, heen en terug ongeveer 3 uur, dus niet voldoende om een hele dag mee te vullen. Naar ervaring nam ik terug een dikke pull en mijn vest mee,Read more
Stavanger wandeling
August 28, 2021 in Norway ⋅ ☀️ 14 °C
Ik was op het ontbijt vanmorgen toen ze nog bezig waren met klaarzetten, voornamelijk omdat het hier zo druk is in het weekend dat je een tijdslot moet reserveren voor het ontbijt. Zowel gisteren alsRead more
Oslo in de zon
August 29, 2021 in Norway ⋅ ☀️ 23 °C
Door veel te vroeg op de luchthaven te zijn heb ik langer op mijn vlieger gewacht dan dat de vlucht duurde. Inchecken in het hotel kon pas vanaf 15u waardoor ik eerst op zoek ging naar eten in een mijRead more