- Tunjukkan perjalanan
- Tambah ke senarai baldiKeluarkan dari senarai baldi
- Kongsi
- Hari 11
- Khamis, 26 Ogos 2021 8:55 PG
- ☀️ 14 °C
- Altitud: 5 m
NorwaySkagenkaien58°58’18” N 5°43’48” E
Stavanger

Toen ik opstond zag ik eindelijk de zon terug, waardoor ik nog vlug een wandeling deed voordat ik naar de luchthaven vertrok. Ik had meer tijd kunnen nemen, het was een zeer kleine luchthaven waar het echt niet nodig was om uren om voorhand te komen, een half uurtje was voldoende geweest. Er stond 1 iemand voor mij aan de bagage checkin. De vlucht was met tussenstop in Bergen, twee zeer korte vluchten in kleine propeller vliegtuigen, wat wel leuk is gezien ze lager vliegen en ge mooi uitzicht hebt door het raampje.
Ik had 40 euro betaald voor een taxi naar de luchthaven en wilde het toch iets goedkoper waardoor ik bij aankomst voor de bus koos, wat toch wel 16 euro koste. Bijkomend voordeel was wel dat de bushalte vrijwel naast het hotel ligt.
Na inchecken in het hotel had ik nog twee uur de tijd voordat het toeristencentrum sloot, en ik haalde het met gemak en boekte een cruise voor morgen naar het lystefjord. Gedaan met stilzitten dus. Rest mij nog voor de dag om een terrasje te doen en te eten, wat vrij gemakkelijk lijkt in deze stad. Om niet de duurste te nemen ging ik een paar zijstraten in van de haven en vond na een tijdje eindelijk een terrasje met een vrije plaats. Om nadat ik mijn pint besteld te hebben op te merken dat de voorgevel in regenboog kleur geschilderd is. Ik zat dus in een homo bar, wat mij eigenlijk niet veel uitmaakt gezien toch niemand mij hier kent.
Na nog een bar waar ik ook nog te veel nachos bestelde had ik eigenlijk niet zo veel honger, maar om toch wat te eten ging ik een restaurant binnen met een jules verne thema. Het was qua decor zeer mooi, maar wanneer je een pizza krijgt 5 min nadat je hem besteld hebt weet je dat hij van gisteren is en gewoon opgewarmd. Hij was even goed als een supermarkt pizza, maar 5x de prijs. Morgen ergens anders, wat ik sowieso doe want ik eet zelden twee maal op dezelfde plaats. Toen ik naar het hotel terug liep zaten de terassen aan de havenkant nog altijd bomvol, wat aangeeft dat ze goed zijn. Ik zal er morgen vroeg bij zijn voor een plaatsje. De chocolade koekjes van de supermarkt zijn wel zeer lekker.Baca lagi