Klaar om te vertrekken

Na een dagje inpakken ben ik klaar voor het volgende avontuur : met zus Hilde en haar dochter Katrien naar Oostenrijk.
Het programma is uitgestippeld, de hotels en hut geboekt, de valies gemaakt enOkumaya devam et
Na een lange autorit kwamen we ongeveer 12uur later aan in Sankt Wolfgang, onze eerste stop. Een gezellig dorpje, gelegen aan de Wolfgangsee en ook de perfecte uitvalsbasis om Salzburg teOkumaya devam et
De heenweg verloopt redelijk vlot ondanks de vele wegenwerken. Twee keer stuurt de gps ons van de autosnelweg af om een monsterlijke stilstaande file te vermijden. In Sankt Wolfgang is het even zoekenOkumaya devam et
Wegens nog ietsje te fris beslissen we om de duikplank van ons privé-strandje te houden tot morgen en we rijden naar Hallstat om de zoutmijn te hezoeken. Klaarblijkelijk waren we niet de enigen metOkumaya devam et
In de mijn nemen we twee maal een roetsjbaan naar beneden, kijken we een paar filmpjes bij acht graden en leren we dat het zout nu hier niet meer wordt geproduceerd. Men laat water door de zoutlagenOkumaya devam et
Vanmorgen zijn we de dag rustig begonnen: beetje langer geslapen, rustig inkopen gedaan en ontbeten.
Daarna vertrokken we naar Hallstatt, een dorpje gelegen aan een ander meer met een zoutmijn in deOkumaya devam et
Om te vermijden dat Mitzi een muilkorf aan moet, nemen we niet de boot maar wel de auto naar St Gilgen, het dorpje aan de kop van de Wolfgangsee. Een kleine rondwandeling, wat inkopen en we vertrekkenOkumaya devam et
Vandaag een iets rustiger dagje: stadje bezoeken, boekje lezen aan het meer, plonsje in het meer en bootje varen.
Het is dezer dagen niet zo fantastisch goed weer in Sankt Wolfgang. Toch had ik meOkumaya devam et
Na Mitzi uit haar toevluchtsoord na de doorgang van de fanfare getrokken te hebben, volgt een rustige nacht zodat we uitgerust aan ons proefbezoek aan Salzburg kunnen beginnen. Proefbezoek omdat hetOkumaya devam et
We dwalen gewoon verder door. Zelfs trappen en sterke stijgingen vormen geen beletsel om te genieten van dit rustig stadje, genesteld op de bergflanken aan de Salzbach. Hilde en Katrien wagen zich aanOkumaya devam et