• Carmel Nadel

טיול למזרח 2021-2022

תוריזם חופים וטיולים Read more
  • הדרך לקוצ׳קור

July 29, 2022 in Kyrgyzstan ⋅ ⛅ 23 °C

קמנו בבוקר בגאסט האוס המפנק שלנו, קיבלנו מגבת והיה מים חמים במקלחת ועוד הרבה פסיליטיז שלא זכיתי להם כבר תקופה ארוכה.
    יצאנו לחיפוש אחר מקום לאכול בו ארוחת בוקר ואם נמצא גם קפה אז מה טוב .
    להפתעתנו מצאנו מקום ממש נחמד ואפילו דיי מערבי, עם קפה טעים וסנדוויץ סלמון.
    אחרי ששבענו הלכנו לסיבוב קצר בשוק שנקרא אוש בזאר - הרבה תבלינים, פירות, מאכלים מקומיים, בגדים ושטויות שמוכרים בכל שוק.
    עשינו סיבוב קצר קנינו פטל ובננות לנסיעה ומשם לקחנו מונית לתחנת מרטרושקות.
    הנהג מונית הוריד אותנו וישר קפץ עלינו בחור ושאל לאן אנחנו רוצים לנסוע.
    שמנו את התיקים בבגאז של הואן, שאלנו מה המחיר, בהתחלה הוא אמר 1,000 לכל אחד. אני חשבתי שהוא התכוון ל5,000 לכל אחד, זה היה נראה לי יקר אבל בכלל לא חשבתי להתווכח על המחיר, ואז הוא סוג של התמקח עם עצמו ואמר בסדר תשלמו רק 500 לאחד.
    הנסיעה שחשבנו שתקח 7 שעות עברה דיי מהר, וכבר בצהרים הגענו ליעד.
    לקחנו נהג מונית לגאסט האוס שעשינו לו בוקינג מראש, הייתי צריכה לנווט את הנהג ימינה ושמאלה עם הידיים והשמשה של הרכב הייתה מנופצת לגמרי, אבל לפחות הכיסא של הנהג היה בשמאל כמו שצריך ולא הפוך כמו שקורה פה בחלק מהרכבים.
    פגשנו את אילגיז הבעלים של המקום שאיתו דיברתי, הוא הראה לנו את החדר בגאסט האוס ממול של דודה שלו כי אצלו התארחה קבוצה גדולה באותו היום, והוא גם נתן לנו המלצה ללכת לטיול ופיקניק לנהר ליד העיר.
    יצאנו לחוצות קוצ׳קור לכיוון הנהר, בדרך רעמים מאיימים עלינו אבל אנחנו היינו אמיצים (או כאלה שלא מבינים רמזים) והמשכנו ללכת.
    כשהגענו לנהר התחיל טפטוף קל, ליד גדות הנהר הכל ירוק ויפה, הרים מסביב, היה מרעה של סוסים, פרות וכבשים, וכמה קירגיזים שישבו שם.
    בדיוק כשהגענו לנקודת הפיקניק האידיאלית אזהרות המסע התממשו והתחיל לרדת עלינו גשם.
    ניסינו להסתתר מתחת לשיח קוצני, ואבא קצת נרטב, באמת מחזה לא נעים, אבל למזלנו היה שקית תפוצ׳יפס מישראל, פטל ובננות שקנינו בשוק בבוקר שהצילו את המצב.
    אחר כך חזרנו לעיר ובהמלצת אילגיז הלכנו לארוחת ערב במסעדה מקומית שהייתה ממוקמת בחוֹר מרכזי. קיבלנו תפריט בקירגיזית שוטפת כמובן, חצי מהמנות לא היה זמינות אבל בסוף בזכות גוגל טרנזלייט והרבה מוטיבציה הצלחנו להזמין משהו נחמד.
    משם חזרנו ברחובות החשוכים של קוצ׳קור אל הגאסטהאוס ישר לערב פולקלור. בתוך האוהל יורט היו שלושה נגנים שניגנו ושרו לנו מוזיקה מקומית, ואפילו קיבלנו קצת הסברים מהבן דוד של אילגיז שידע לדבר אנגלית.
    בתום הערב פתחנו בשיחת רעים עם זוג טורקים שהתארחו במקום ושמענו עוד קצת על התרבות הקירגיזית ואפילו צפינו ביוטיוב בסדרת סרטונים אין סופית של המשחק הלאומי שלהם שנקרא קוק בורו - משחק שמטרתו לקלוע לסל בטון גדול גופה של עז (אחרי שכרתו את ראשה) כשאר השחקנים רכובים על סוסים.
    אחרי יום מהנה ומלמד הלכנו לישון

• אגם סונג קול

August 1, 2022 in Kyrgyzstan ⋅ ⛅ 12 °C

קמנו בבוקר כשארוחת בוקר מחכה לנו ביורט בגאסט האוס
    בדיוק בשעה 9 כמו שקבענו חיכה לנו נהג ג׳יפ קירגיזי שלא יודע מילה באנגלית שבא לאסוף אותנו לאגם סונג קול.
    התחלנו את הנסיעה בעצירה לקניית בקבוקי מים, ואז עוד עצירה למילוי שמן ברכב, ואז עוד עצירה לדלק, וזהו אנחנו מוכנים לצאת לדרך.
    מגובה 1800 התחלנו לטפס לעבר האגם שנמצא בגובה 3,000.
    נסיעה בנוף יפיפה, שבשלב מסוים הפך לכביש עפר.
    בשלב מסוים באחד מקטעי העלייה הרכב התחמם אז הנהג יצא מהרכב, שלף דלי (שהכינותי מראש), התחיל לשאוב מים מהנחל ולצנן את המנוע.
    לאחר סיום עבודות התחזוקה המשכנו במעלה הדרך, עברנו את הפס בגובה 3,747 מטר, ונפרס לפנינו נוף מרהיב של האגם ומסביבו מרבדי דשא וסוסים לצד מקבצי אוהלי יורטים.
    ב11:30 הגענו ליורט שלנו, קיבלה את פנינו קיריגזית נחמדה שאפילו דוברת אנגלית.
    הנחנו את הציוד ביורט ואבא יצא לצלם תמונות מסביב, מאחורי האוהלים חנו רכבים שמאחד מהם הושמעה מוזיקה קירגיזית וחבורת ילדי הלשכה הקיגיזית עמדו שם ורקדו ליד הרכבים.
    אחת מהרוקדות סימנה לאבא להצטרף ובמפתיע אבא נענה להזמנה והצטרף למעגל המחוללים (זה בניגוד לפרוטוקול גבהים שאומר שעליו לשכב ולנוח לצורך התאקלמות).
    מרוב הפתעה (ואולי דאגה) הצטרפתי למעגל ורקדנו עם החבורה.
    לאחר מחרוזת שירים בלתי נגמרת החלטנו לפרוש בשיא כדי לאפשר לאבא לחזור לפרוטוקול ומשם דגלנו בגישה של מינימום תזוזה.
    החלטנו ללכת לשבת באגם אבל הקירגיזית המאחרת רדפה אחרינו וקראה לנו לבוא לאכול. ביורט חדר האוכל חיכה לנו מרק קר עם אטריות ומין ירק משונה ברוטב צ׳ימיצ׳ורי - נראה נורא, נשמע נורא, אבל הטעם נהדר.
    לצד זה קיבלנו מומו תפוחי אדמה בצורת פיתה ששוחה בשמן והתה לא הפסיק לזרום לכוסות.
    לידינו בארוחה ישב זוג - הגבר קירגיזי בדיוק מסיים לימודי אורטופדיה, ואשתו גרמניה במקור.
    התפתחה שיחה בנינו והוא אף הכין לנו קפה.
    התחיל לרדת גשם אז חזרנו ליורט שלנו ואבא נפל לשנצ רפואי.
    בזמן הזה קראתי ספר, גם קצת נרדמתי וקמתי, הסתובבתי בחוץ לשחק עם ילדי הלשכה והתחברתי עם הבנות של המשפחות שמנהלות את המקום.
    קראתי לאבא לקום מהשנצ, כמובן רק אחרי שווידאתי שיש קפה מוכן.
    עשינו קצת בייביסיטר לילדי הלשכה והשתעשנו איתם עד שהגשם הבריח את כולם למחסה באוהלים.
    קראו לנו לארוחת ערב - מרק בטעם שומר ונקניקיות מעושנות, ותבשיל גולאש.
    הגשם שוב ירד, הפעם בחוזקה, ונשאבנו לשיחות ארוכות כמו שרק אנחנו יודעים עד שהלכנו לישון.
    למחרת קמים בבוקר ואחרי אחרות בוקר וקצת הסתובבות נפרדנו מהאגם והתחלנו בנסיעה חזרה לקוצ׳קור.
    הגענו להוסטל, ישר אבא התקשר לסבתא לשמוע איך עבר הניתוח של סבא, אבל הם עוד היו בהמתנה מחוץ לחדר ניתוח. כשאבא ירד לשירותים קיבלתי את ההודעה, סיפרתי לו מה קרה ומשם התחלנו את מסע שלנו חזרה לארץ.
    הלכתי לדבר עם אילגיז ולעדכן אותו שלא נישאר לישון כאן הלילה, הוא הקפיץ אותנו לתחנה המרכזית ומשם ישר לקחנו מרטרושקה חזרה לבישקק.
    הגענו עם המונית להוסטל, יצאנו לסיבוב בעיר ואבא הראה לי את המקומות שהוא הספיק לראות ביום שהיה לו פה לפני שהגעתי. שיחזרנו את רגע ההצלחה וקנינו שוב את המגנום מדובר, ומשם חזרנו לחדר למנוחה קלה. 4 בבוקר יוצאים לשדה, טיסה לאיסטנבול ואז לנתב״ג. זהו אנחנו בארץ, מי היה מאמין

• סיכום טיול

August 1, 2022 in Israel ⋅ ☀️ 31 °C

היי לכל קוראי הנאמנים
    אתם בטח מצפים לפוסט מפציץ לסיכום הטיול אז אשתדל לספק את הסחורה…
    בכפר קטן בהודו בשם ״טוש״ התיישבנו של ואני לארוחת בוקר במסעדת הבית הכי טובה בעמק, ולידנו היה עוד שולחן של ישראלים. ניגש אלינו בחור בשם נדב, הוא לא ממש בטיול גדול, אלא בא לכמה שבועות לטייל בהודו ועוד לא החליט אם הוא ממשיך את הטיול שלו או חוזר לארץ ללימודים ואת חווית הטיול בעולם הוא הולך לפצל בקפיצות קטנות ליעדים בחופשות סימסטרים בזמן הלימודים. התחילה שיחה שבה הוא שאל אותנו הרבה שאלות על החוויות שלנו בטיול ומה ההבדל לדעתנו בחוויה של טיול רגיל לחול לבין ״הטיול הגדול של אחרי צבא״ ומשם עלו לא מעט מסקנות.
    אני חושבת שמעבר לזה שהכל משתבש לטובה ובאמת יש לי המון למי ועל מה להודות בטיול יש הרבה דברים שלמדתי בטיול ואקח איתי הלאה גם לפעמים הבאות שאטוס לטייל בחול וגם בכללי לחיים.
    1. הדבר הראשון שלמדתי - זה איך מטיילים בכלל. כל מה שידעתי על טיולים עד כה היה מהוריי היקרים שלקחו אותנו מגיל אפס לחול וגם סיפרו לנו לא מעט סיפורים על הטיול שלהם בהודו ונפאל. התחלתי את הטיול בתאילנד, זה היה אמור להיות נחיתה רכה של שבועיים ומשם זה הפך לחודשיים..ראיתי את כל המדינות כמין טיול הכנה לקראת נפאל - שזה כמובן שיא הטיול מבחינת תרבות וטרקים, בדיוק כמו שהיה להורים שלי. דיי מהר הבנתי שיש המון דרכים לטייל שהם גם לא רק טרקים, ויש המון מדינות מדהימות ומיוחדות וכמה כל מדינה שונה מהשנייה. המון תרבויות ודברים מעניינים לראות חוץ מנופים יפים שלא יצא לי לחוות במדינות שטיילתי בהן עד עכשיו בעיקר באירופה.
    2. הדבר הבא שלמדתי זה -איך להיות מטייל בתוך המדינה ולא תייר שבא לבקר. זה לא דבר פשוט וכמו כל דבר חדש בחיים זה משהו שצריך ללמוד אותו. טיילתי עד עכשיו המון וראיתי המון עולם, אבל זה פעם ראשונה שעשיתי את זה בעצמי וגם פעם ראשונה שחוויתי חוויה תרמילאית, שהיא שונה מחוויה של תייר בחול. דווקא התקציב המוגבל שהוא כאילו גזירת גורל או אילוץ בתוך הטיול הארוך היה מבחינתי הזדמנות להמון דברים. כשהתקציב מוגבל לומדים לטייל בדרך המקומית, לנסוע באוטובוס מקומי ולא לקחת מונית, לומדים למצוא בכל מקום את המסעדה של המקומיים, לדבר ולהכיר, ומגיעים למקומות אותנטיים שהתיירות לא נתנה שם דריסת רגל. זה פתח לי עולם שלם של הזדמנויות וחוויות שאני מאוד שמחה שיצא לי לחוות אותם והייתי רוצה גם לאמץ את זה לפעמים הבאות שאטיל בעולם ולזכור תמיד שכסף אולי קונה זמן ונוחות, אבל הוא לא קונה חוויות.
    3. הטיול הגדול מכניס אותך למיינדסט שאין לחץ, ו״יש לנו את כל הזמן שבעולם״. המיינדסט הזה מאפשר לך לראות את הטיול בצורה אחרת. לא מרגישה שנתקעתי הרבה זמן במקומות בגלל שידעתי שיש לי את כל הזמן שבעולם ושזה ״עיכב״ אותי. אבל אני כן מרגישה שהידיעה שיש לי זמן אפשרה לי לא להיות בתחושה של לחץ להספיק דברים ולסמן וי על דברים ולרוץ מאטרקציה לאטרקציה. בסוף בפועל גם אם הייתי יודעת שיש לי זמן מוגבל כנראה הייתי עושה את אותם דברים. אבל התחושה הייתה אחרת.
    4. להיות כל כך הרבה זמן עם תיק על הגב ולעבור מהוסטל להוסטל זה מתיש ומעייף וקשה ולפעמים צריך גם לנוח. דווקא הימים האלו שהיינו נחים, עוברים מבית קפה לבית קפה, משחקים ומדברים.. יושבים יום שלם במסעדה ונקלעים לשיחה מעניינת עם מקומי בשולחן ליד או מלצר אולי היו הימים הכי כיפים שלי בטיול. באמת לא צריך הרבה, לא כסף ולא ריגוש. לא מה שמתאים לכולם מתאים גם לי וצריך ללכת בעקבות מה שעושה *לך* טוב.
    5. וזה מוביל אותי למסקנה הבאה שלי שיותר קשורה בחיים שאליהם אני רוצה לחזור לארץ. כל התקופה האחרונה השגרה שלי הייתה הטיול. לא הייתה לי שגרה אחרת של מחויבויות, של עבודה, משפחה או שום דבר שאני צריכה או חייבת לעשות. ובשגרה לפעמים נמצאים בעשייה ולפעמים נחים. אי אפשר כל הזמן להיות בטורים גבוהים. וזה לימד אותי גם על הקצב שבו אני רוצה לחיות את החיים שלי בעבודה, בלימודים, וגם בחופשות ובזמן הפנוי שיש לי בין לבין כל העיסוקים. ולא לייצר מצב של זמן שגרה עם מחויבויות (עבודה, לימודים, משימות ומטלות שוחקות), וזמן חופשה (מנוחה ונופש). החיים הם גם וגם וצריך לשלב גם וגם ולא לחיות מסופ״ש לסופ״ש ולחכות מתי תהיה החופשה הבאה שלי.

עדין מתקשה לעכל את כל מה שעברתי בתקופה האחרונה ושאני עכשיו בדרכי חזרה הביתה..בטח לאור הנסיבות שבעקבותיהם אני חוזרת, אבל גם זה חלק מהחיים.
    תודה לכל מי שהיה שותף לחוויות שלי בטיול, נתראה בקרוב בארץ❤️

Trip end