• Hav vart än man ser
    MannekängDen mystiska ribb-båtenPå väg tillbaka till sitt moderskepp

Leverans på Röda Havet

October 23, 2018, Red Sea ⋅ 🌙 31 °C

2018-10-23 tisdag

En varm dag. Så fort man gick ut på deck slog värmen emot en som en fuktig filt.

Vi är på Röda Havet som:
    - är vackert blått
    - har en temperatur på 32 grader

Vi hittade vilstolar i skuggan och låg och läste fram till lunch. Efter lunch var det en föreläsning om Islam och dess grundidéer. Saker och begrepp ramlade på plats och vi lärde oss något nytt.

Det finns varje dag ett digert program med olika aktiviteter. Programmet appellerar mest till den största passagerargruppen (de från USA) och det är en övervikt av aktiviteter för kvinnor. Trots det hittar vi här och var punkter av intresse för oss.

Denna dag shoppade jag. Inga storköp men en tunn vit kofta för en rimlig peng. Shoppens utbud är begränsat och det finns väldigt mycket blingbling. Givetvis också souvenirer som kepsar och t-shirts med båtens och rederiets namn. Någon i min närhet visade visst intresse för dessa.

Under eftermiddagen kom en högljudd svart zodiak (ribb-båt) upp bredvid oss med mörkklädda män ombord. Kaptenen hade förvarnat oss om att det skulle komma en båt med ’supply’ till oss och då hade jag sett framför mig ’ett skepp kommer lastat’ med frukt och andra livsmedel. En av männen gick ombord och de övriga lyfte ombord ett antal svarta lådor. Sedan sades det att det var utrustning till en orkester. När de höll på med avlastningen misstänkte jag att det var vapen till de blåklädda.
    När de var klara satte de hög fart till sitt moderskepp en bit bort.

Vår grupp samlades för en gemensam drink före maten och Pia informerade lite. Trollkarlen från gårdagens show kom och trollade med och för oss. Vi missade gårdagens trollerishow men det kommer fler chanser.

Hela skeppet mörklades på kvällen, gardiner fördragna överallt, pappskivor för fönster i dörrar och förbud mot att tända belysningen på balkongen. Allt för att göra oss svåra att upptäcka.