Förberedelser
November 8, 2019 in Sweden ⋅ ☁️ 3 °C
2019-11-08
I morgon reser vi till Madeira och ska vara borta en vecka.
Vi har inte gjort så många förberedelser förutom att växla lite pengar samt att köpa en Guide-bok. Finns det en riktigRead more
Framme i Funchal
November 9, 2019 in Sweden ⋅ ☁️ 4 °C
2019-11-09
Det är segt att flyga i drygt fem timmar. Vi hade förbeställt smörgås och handlade dryck ombord.
SvD är i alla fall å-läst och en massa musik är avnjuten.
Färden medRead more
Funchal runt
November 10, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 21 °C
2019-11-10
Fantastiskt väder hela dagen. Max temp på 24 grader och svalkande vind.
Hotellets frukost levde upp till den övriga standarden. Man fick pressa sin egen apelsinjuice, tyvärr kö!Read more
Botaniska trädgården - som en levada
November 11, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 17 °C
2019-11-11
Mårtensafton i dag men vi skippar gås och svartsoppa denna gång.
I en kyrka på ön firas St Martin i dag med procession mm men vi avstod även från det.
Dagens plan omfattade iRead more
Park för icke-biologer och esteter
November 12, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 17 °C
2019-11-12
Först måste jag nämna gårdagens middag. Henrik hittade en gammal artikel av Lottie Knutsson , fd kommunikatör på Fritidsresor, med hennes bästa Funchal-tips. Bl.a en restaurang iRead more
Vidgade vyer
November 13, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C
2019-11-13
Dagen var vikt åt en organiserad utflykt. Inspirerade av Carin och Gunnar som bloggade under sin 10-veckors vistelse här för 1 1/2 år sedan åkte vi till Porto Moniz. Porto MonizRead more
Fakta-ruta
November 14, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 18 °C
Madeira är 57 km långt och 22 km brett. All jordbruksmark är terrasserad så ytan används optimalt.
Madeira har 270.000 invånare och c:a hälften bor i Funchal.
Ön har nästan inga problem medRead more
Inaktuell guidebok
November 14, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C
2019-11-14
Guideboken köptes inför den här resan men var utgiven 2015. Då är det inte konstigt att allt inte stämmer.
Jag tycker fortfarande bäst om att ha en pappersboksguide för att få enRead more
Sista dagen
November 15, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 18 °C
2019-11-15
I morgon reser vi hem till det dystra novembermörkret så det gäller att njuta maximalt i dag.
I söndags var vi i katedralen en kort stund innan de föste ut oss för att stänga förRead more
Snart hemma
November 16, 2019 in Sweden ⋅ 🌧 6 °C
2019-11-16
Nu är snart den här semestern slut. Vi sitter på planet och kan nu summera vistelsen i Funchal.
Det har varit så skönt att äntligen få resa bort efter att vår planering hittillsRead more

TravelerDet ska bli roligt att följa er!
TravelerHoppas att ni får en trevlig resa och att vädret är bättre där än här!