Currently traveling

Aziëreis

An open-ended adventure by Beau Read more
  • Bangkok

January 13, 2018 in Thailand ⋅ ☀️ 23 °C

Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar het is zo ver: ik ben verliefd op Bangkok.
    In totaal ben ik drie weken in Bangkok verbleven. Tijd voor een terugblik, waarmee ik alle negatieve indrukken wil rechtzetten. Ik wil dit graag doen met een top zes aan activiteiten in Bangkok:
    1. Bezoek de tempels: Wat Arun (witte tempel met uitzicht op de rivier), Wat Phra Kaeo (koninklijk paleis), Wat Po (liggende boeddha)
    2. Neem deel aan de 5-uur fietstocht van de organisatie Co Van Kessel. Je fietst hier door kleine steegjes in Bangkok en komt op plekken die je anders nooit zou ontdekken. Deze fietstocht combineert ook een boottocht op de kanalen en de rivier. Tot slot rijdt je door de groene achterkant van Bangkok, waar de plantages liggen.
    3. Loop door Lumpini park en bewonder de varanen. In dit grote park in het moderne deel van Bangkok kan je talrijke exemplaren van deze soort spotten langs de waterkant. Let op, komt niet te dichtbij, ze kunnen bijten.
    4. Ga voor volledige luxe met een cocktail in een skybar. Wij gingen naar de Sirrocco Skybar, bekend uit de film “The hangover 2”, maar er zijn tal van andere skybars met een even goed uitzicht. Een drankje kost echt stukken van mensen. Maar het uitzicht is het echt wel waard!
    5. Een avondje uit op Khao San road. Laat even alle remmen los en feest mee met alle andere backpackers op Khao San road. Laat je overdonderen door de gekke sfeer die er hangt.
    6. Hou je van kunst, bezoek dan zeker het Moca, museum van hedendaagse kunst. Een zeer indrukwekkende collectie van Aziatische artiesten.

Gohja en eigenlijk nog zoveel meer... 😅

DAG BANGKOK ❤️ I’ll be seeing you

• Ayutthaya

January 13, 2018 in Thailand ⋅ ☀️ 23 °C

Vandaag plannen we een dagje naar Ayutthaya, de oudste hoofdstad van Thailand. Je vindt er in de hele stad ruïnes van grote paleizencomplexen en tempels, die blijk geven van een tijd van voorspoed. In 1767 werd de stad volledig verwoest door het Birmese leger.
    De stad is heel rustig en groen. We hebben geluk: alle tempels zijn gratis, het is nieuwjaar vandaag in Thailand. We krijgen zelfs gratis streetfood!

• Phuket - Koh Phi Phi

January 7, 2018 in Thailand ⋅ ⛅ 29 °C

We reizen van Phuket naar Koh Phi Phi per zeilboot. Kira en ik delen de Catamaran met nog elf andere passagiers, twee kapiteins, een schipper en een kokkin. We slapen in kleine kamertjes onder het dek: Vier dagen lang gaan slapen en wakker worden op zee. Elke ochtend neem ik een frisse duik in de zee en begin aan een nieuwe dag vol heerlijk genieten van prachtige natuur en geweldig gezelschap.
    Af en toe gaan we aan land. We bezoeken onder andere een grot en de site waar “The man with the golden gun”, een James Bond klassieker, werd opgenomen. We gaan aan land in Krabi op Railay Beach, zeer populair en vol barretjes. Het prachtige beeld van de kliffen die het strand insluiten, staat voor eeuwig gegrift in mijn geheugen en gelukkig ook op de geheugenkaart van mijn camera 😁 Verder bestaan de activiteiten uit zwemmen, zonnen, snorkelen...
    We verlaten de groep op dag vier in Koh Phi Phi en blijven hier nog twee dagen. Het eiland werd in 2004 compleet verwoest door de tsunami en dit laat hier en daar zijn sporen na. Enkele verwoeste gebouwen en stapels stort doen herinneren aan deze natuurramp. Daarbuiten staat Koh Phi Phi bekend als “party island”. Het wordt ons al snel duidelijk dat deze benaming niet het minst overdreven is. Slapen zonder oorstoppen is onmogelijk. Het resulteert een “all American Poolparty”, die er net zo aan toe ging als in elke doorsnee Amerikaanse tienerfilm...

• Hua Hin

December 29, 2017 in Thailand ⋅ ⛅ 26 °C

Weer terug in Thailand. Het voelt al bijna als thuiskomen in Bangkok. Ik reis sinds enkele dagen niet meer alleen, maar wordt begeleid door een heel goede vriendin, met wie ik drie weken mijn avonturen in Thailand deel.
    We nemen een boemeltrein voor een zeer laag tarief naar Hua Hin, een strandstadje ongeveer drie uur rijden van Bangkok. De trein doet er jammer genoeg bijna vijf uur over.
    Hua Hin ziet er uit zoals elke andere strandstad, niet zeer bijzonder. Toch geniet ik hier vier dagen volop van de zon, strand en lekker niks doen. Of toch bijna niets, want Hua Hin heeft meer te bieden dan op het eerste zicht lijkt.
    Zo gaan we de tweede dag naar een prachtige heilige plaats die zich midden in een grot bevindt: de Phraya Nakhon Cave. Het is een uur stappen langs uitkijkpunten en een weg via een verlaten strand naar de grot. Het licht dat van boven uit naar beneden valt op de tempel geeft een mysterieus uitzicht. Er hangt een sfeer van ultieme rust en harmonie...
    Het is vandaag ook oudejaarsavond. We vieren het met een flesje cava op het strand. Het vuurwerk lijkt van overal te komen. Een mooie afsluiter voor 2017, op naar een nieuw jaar vol prachtige reizen en veel liefde thuis.
    Op dag drie “beklimmen” we de zogeheten Monkey Hill. Het is een heilige heuvel vlakbij het strand en geeft een prachtig uitzicht op de volledige strandlijn van Hua Hin. Een gigantische groep apen begroet ons op weg naar boven. Op de heuvel staat alweer een tempel. Onder begeleiding van een koor monniken kijken we naar de ondergaande zon.
    De laatste dag is verbazend snel gevuld met eten, strandwandelingen en bruinbakken op het strand 👌

• Mandalay

December 17, 2017 in Myanmar ⋅ ☀️ 26 °C

Alweer een busrit van zes uur. Mandalay is de laatste stop van dit Myanmar-avontuur en tegelijk ook de tweede grootste stad van het land. Zoals elke grote stad tel ik ontelbare flatgebouwen en is er enorm veel verkeer.
    ‘s Avonds gaan we eten in “Mingalabar”, een restaurant dat zijn naam niet heeft gestolen: “Mingalabar”, betekent namelijk “goedendag” in het Birmaans.
    De volgende dag bezoeken we enkele tempels. Verschillende locals willen met ons op de foto, dat gebeurde al vaker in Myanmar. Velen van hen hebben nog nooit een blanke gezien. Één meisje is bijzonder onder de indruk en we krijgen allemaal een dikke knuffel en kus van haar. 😊
    Die avond gaan we wederom een prachtige zonsondergang tegemoet. We wandelen over de U Bein-brug, de langste teaken wandelbrug ter wereld. Ze telt maar liefst 1,2 kilometer. We zien hoe de zon langzaam wegzakt achter de brug: Een mooie afsluiter voor een fijne verjaardag.

• Kalaw --> Nyaung Shwe

December 13, 2017 in Myanmar ⋅ ☀️ 21 °C

Wegens slechte WiFi een late post van mijn reis door Myanmar:

Na een lange busrit van Bagan aangekomen in Kalaw, een dorp in het Noorden van Myanmar. Hier heerst een compleet andere cultuur dan het Zuiden. Landbouw en ambacht zorgen voor de voornaamste kostwinning.
    We trekken twee dagen door het heuvelachtige platteland van Kalaw tot Inle lake en passeren langs heel wat chilli plantages, waar vrouwen met de hand de oogst ophalen. Een groot deel van de opbrengst is export voor de rest van het land. Wanneer we de tweede dag vroeg vertrekken zorgt de mist boven de agaves voor een mysterieus tafereel.
    Eindelijk aangekomen aan de voet van het gebergte zien we de kanalen van Inle lake. De boottocht over de kanalen en het meer is een van de mooiste dingen die ik ooit heb meegemaakt. Overal zie je paalwoningen, drijvende boerderijen, die onder andere de lotusplant kweken en verschillende vissers die met een speciaal net in een kooi uit bamboo hun vangst ophalen door de vissen in de val te lokken.
    De boot zet ons af in een guest house in Nyuang Shwe, een klein dorp gelegen aan de oevers van Inle Lake. De volgende avond bezoeken we de “Red Mountain Estate” wijngaard en proeven verschillende wijnen. De locatie van de wijngaard is ideaal en geeft uitzicht over de bergketens en Inle lake. Het prachtig kader straalt iets sjieks uit en laat mij even vergeten dat ik op een backpackers vakantie ben.

• Bagan (Irrawaddy river)

December 12, 2017 in Myanmar ⋅ ⛅ 1 °C

Om de dag af te sluiten varen we met de boot op de Irrawaddy rivier die rechtdoor Bagan loopt. We passeren langs enkele visserswoningen en de visserszonen laten vol trots hun vangst aan ons zien. De zonsondergang is er weer één uit de duizend.Read more

• Bagan

December 12, 2017 in Myanmar ⋅ 🌙 1 °C

Bagan is vooral bekend om zijn Pagoda’s en is daarom zeker een aanrader. Daarbuiten is het een klein, maar gezellig stadje.
    We gaan net buiten de stad op bezoek in kleine dorpen, waar veel traditionele ambachten worden uitgevoerd. Ze weven er prachtige stoffen en maken allerlei potten en decoratie uit bamboe. Alles met de hand. Het ene nog mooier dan het andere. Jammer genoeg weer geen plaats in de rugzak om veel van dit moois mee te nemen.
    De huizen zien er best mooi uit in vergelijking met de huizen in de jungle in Thailand. De gewoven bamboo zorgt voor een afgewerkt uitzicht.
    De mensen zijn weer zo vriendelijk en zo mooi. We worden overal uitgenodigd om een kopje thee te drinken en krijgen overal geroosterde pindanoten die ze zelf teelen. Ze maken er onder andere ook olie van.
    De schoolbel gaat, het is middagpauze. De meester draagt een prachtig exemplaar van de traditionele longyi, want zo noemt de modieuze doek om het middel, weet ik inmiddels. Ik vraag of ik een foto mag nemen. Verlegen, maar toch vol trots zegt hij “ja”.

• Bagan (Pagoda sunrise)

December 11, 2017 in Myanmar ⋅ 🌙 1 °C

Deze ochtend liep de wekker af om vijf uur. Zonder te ontbijten vertrokken we al om kwart na vijf richting de bekende Pagoda’s in Bagan om de zon te zien opkomen van achter deze duizenden tempels. Een beetje later zagen we ook de heteluchtballonnen opstijgen en kregen we het uitzicht te zien waar we op hoopten. Het was adembenemend. Na het ontbijt bezochten we enkele grotere Pagoda’s in de buurt. We sloten de dag af met; hoe kon het ook anders; een drankje bovenop een Pagoda tijdens zonsondergang. Ik had dit allemaal voor geen geld in de wereld willen missen: Een ochtendmens voor één dag 😉Read more

• Yangon

December 10, 2017 in Myanmar ⋅ ☀️ 30 °C

Gisteren aangekomen in Myanmar. Wat mij direct opvalt is dat er veel minder toeristen rondlopen in vergelijking met Thailand. De lokale bevolking gaat ook veel traditioneler gekleed. Vrouwen dragen een rok tot de grond en de schouders zijn steeds bedekt. De mannen dragen ook een soort rok/doek rond hun middel, en dat ziet er eigenlijk echt super uit! Mode-ideetje voor thuis?😊
    Aangezien 1 euro ongeveer gelijkstaat aan 1500 Kath, voel ik me een halve miljonair wanneer ik de lokale munt afhaal. De taxi vraagt 2500 Kath, ik schrik van het hoge bedrag, maar als de currency app op mijn IPhone het bedrag in Euro aangeeft, ben ik gerustgesteld: 1,56 EUR 😌
    We lopen wat rond door de stad, bezoeken de gigantische tempelsite Shwendagon Pagoda en gaan naar een overdekte markt die voornamelijk blinkende juwelen verkocht, met voorkeur voor diamant en jade. Om de dag af te sluiten gingen we naar Kadawgi park. Prachtig groen park, omgeven door houten peilers om langs het imposante meer te lopen: aanrader!

• Koh samui

December 3, 2017 in Thailand ⋅ ☀️ 22 °C

Koh Samui is het grootste eiland ten oosten van het schiereiland. We verblijven hier een dag en een half. Het is enorm afgestemd op Westers toerisme, nochtans gaan de Thai er graag zelf op reis. Wanneer we ‘s avonds naar een food market gaan voor het avondeten passeren we langs een prachtig shoppingcenter. De kerstmuziek en kerstversiering komen wat raar over tussen de palmbomen. We hebben enorm pech met het weer, het regent zowat de hele dag. Wanneer we naar het shoppingcenter trekken voor wat afleiding, merken we al snel de extreemhoge Westerse prijzen op. Het blijft dus bij window shoppen en een boek lezen op de hotel kamer.Read more

• Khao Sok National Park

December 1, 2017 in Thailand ⋅ ⛅ 7 °C

We komen om half zeven ‘s ochtends toe met de nachttrein vanuit Bangkok op het zuidelijke schiereiland van Thailand. Het plan is om van hieruit de oostelijk gelegen eilanden Koh Samui en Koh Tao te bezoeken. Vooraleer we aan deze reis beginnen, maken we ons klaar voor een boottocht op het meer “Ratchaprapha”, dat middenin het natuurreservaat van Khao Sok ligt. Een tocht die zorgt voor een verzameling aan prachtige beelden van het gebergte en de honderden kleine eilandjes middenin het meer. Wanneer we toekomen op een klein drijvend eiland gebouwd bovenop stijgers op het meer, kunnen we het eten al ruiken. Het middagmaal is zeer uitgebreid: verse vis, massaman curry, zoet-zure kip, tom yum soep, enz...Maar goed ook, want we sterven van de honger, aangezien het acht uur geleden is dat we aten. Na het eten gaan we kajakken en dobberen we wat rond in rubberen banden op het water vlakbij de steigers. Het weer is ons niet erg goed gezind. Het is bewolkt, maar ontzettend warm. Een tropische storm is op komst. Die perfecte zomertint laat toch nog even op zich wachten.Read more

• Chang Mai (City)

November 28, 2017 in Thailand ⋅ ⛅ 25 °C

Chang Mai is geweldig. Een pak rustiger dan Bangkok, maar met minstens evenveel activiteiten.
    De stad is goed onderhouden, mooi groen en perfect voor (backpack)toeristen. De bars, restaurants en marktjes zien er om ter gezelligst uit. Bovendien at ik hier ook het lekkerste streetfood (traditioneel Thais eten gemaakt in standjes langs de weg) tot nu toe. Naast de trip naar de Jungle en de halve dag met de olifanten is er zoveel meer te zien en te beleven, waaronder enkele prachtige tempels. Maar de kers op de taart was misschien toch wel de ladyboy show: Fantastisch optreden, geweldige sfeer, kortom een geslaagde avond en een aanrader voor iedereen!
    Als het aan mij lag, bleef ik hier wat langer, maar ik moet mee met de groep terug richting Bangkok. Ik neem mezelf voor om deze gigant van een stad een welverdiende tweede kans te geven.

• Chang Mai (Jungle Trek)

November 27, 2017 in Thailand ⋅ ⛅ 25 °C

Net terug van drie dagen in de jungle zonder elektriciteit of lopend water en dus al helemaal geen WiFi 😅. De groep en ik wandelden twee halve dagen door de mooiste natuur van het ene primitieve dorp naar het volgende. Soms was het erg zwaar op en neer wandelen, zeker in dit vochtige, maar hete klimaat. We verbleven in houten huizen bij de mensen in het dorp, een geweldige ervaring. Deze mensen waren zo vriendelijk en gastvrij en maakten het lekkerste Thaise eten voor ons klaar. Ze overleven onder andere door hun boerderijdieren te verkopen aan andere dorpen en kunnen de extra cent, die ze aan ons toeristen verdienen, heel goed gebruiken. We keerden terug richting Chang Mai city per bamboe vlot.
    Ik ben zo blij dat ik dit heb mogen meemaken, maar nog zoveel blijer om terug te zijn in de bewoonde wereld. Een warme douche deed nog nooit zoveel deugd...😉

• Chang Mai (Elephant Sanctuary)

November 23, 2017 in Thailand ⋅ ⛅ 26 °C

Een halve dag knuffelen met olifanten, daar kwam het zowat op neer. We gaven ze eten en gingen met ze in het water. Weer een item om van mijn lijstje te schrappen...❤️

• Bangkok

November 23, 2017 in Thailand ⋅ ☀️ 31 °C

Overdonderend: Bangkok in één woord. Eerlijk gezegd een iets te drukke stad voor mij en jammer genoeg ook behoorlijk vuil. Toch ben ik blij dat ik vele clichés de revue heb laten passeren: rijden in een tuk tuk, ronddwalen in China Town (=stank), massa’s schoolkinderen in uniform fotograferen en een avondje uit in khao san road, het walhalla voor zatte backpackers...Wij hielden het bij een gezellig drankje in de meest trendy, maar tegelijkertijd ook duurste bar in de straat. Vermoeid maar voldaan nemen we de nachttrein richting Chang Mai...Read more

• Bangkok (Wat Pho)

November 22, 2017 in Thailand ⋅ ⛅ 31 °C

Bangkok is gigantisch en enorm druk. Overal zijn er tempels en bezienswaardigheden. Wat Pho, bekend door zijn gigantische liggende Boeddha, is veruit de mooiste van de drie tempels die ik bezocht in Bangkok. Ondanks de vele toeristen boodt Wat Pho een plek van rust in de levendige metropool die Bangkok is.Read more

• Brussels Airport

November 20, 2017 in Belgium ⋅ 🌧 7 °C

Het is vandaag de perfecte dag om het regenachtige België te verlaten en het slechte weer in te ruilen voor zon en witte stranden. Vol spanning wacht ik om op het vliegtuig te stappen en aan dit grote avontuur te beginnen. Ik zal het thuisfront zeker missen.
    You say goodbye, I say hello...❤️

Trip start
    November 20, 2017