• Mission "old texas"

July 18 in the United States ⋅ ☁️ 35 °C

Dag 16.
    Idag blev det kontrasternas dag. Från att åka bergbanor och knö med folk, så hade jag markerat några historiska platser runt San Antonio.
    Det finns några gamla ruiner från när spanjorerna var här och ville sprida den kristna tron. Dessa missions hus var som rastplatser för pilgrimer från Mexico till öst kusten. Samtidigt som de spred den kristna tron bland indianerna. Dessa missionshus låg i mitten av ett område, sedan kantades dessa av en stor o lång mur runt. Detta för att skydda från inkräktare. Det var väl bevarat man ser att se tar hand om dessa platser för eftervärlden. Detta är upptaget som en nationell heritage.
    Vi var på 2 stycken olika missionshus samt en akvedukt från 1700-talet. Intressant och lärorikt, ungarna var väl inte jätte impade men tog nog inte lite iaf, hoppas jag.
    Sedan vi lunch ville jag ha lunch på ett riktigt Mexikanskt ställe. Typ sådant de kan knappt kan engelska utan bara spanska. Hört de ställena är de bästa.
    Hittade ett ställe i närheten av det sista missionshuset vi var på. Lupitas café. När vi steg in kändes som alla tystnade och kollade på den "vita familjen " som kom in. Kändes som alla var mexikaner där. Satte oss ner, och de kunde engelska o menyn var på engelska. Ok vi kör ändå.
    Valde mexikansk platta, dvs enchilada och tacos. De andra valde enchilada och tacos.
    Det var riktigt gott, gärna med den gröna salsan man fick till. Den var lite hetta i. Gott och någorlunda billigt.
    En sak man kan säga om restaurangen, det var inte tyst. Ett riktigt chatter på folk, underbart, precis som det skall vara på en lokal restaurang. Döm om vår förvåning när det helt plötsligt dök upp 2 äldre herrar med gitarr och dragspel. Dessa började att spela o sjunga för alla, gav en perfekt inramning av allt.
    Nöjda, mätta och belåtna gav vi av till det man måste se i San Antonio. The Alamo.
    Detta är de största av missionshusen som ligger mitt i centrum. Den största turistgrejen de har ligger alltså mitt I centrum, med allt detta folk och bilar. Det här blir kul. Att bara hitta parkering visades inte så lätt, med tanke på allt folk samt svårigheter med appar. Till slut hittade vi ett parkeringshus som fanns några få platser kvar. Och bilen hamnade i skugga... Nu var tempen som mest 105 Fahrenheit. 40 grader Celius, och vindstilla...
    Det fanns visst ett stort varuhus (mall) i anslutning, perfekt. Toa besök och kyla ner sig lite av AC där inne. Gick runt o kollade lite affärer. Visade en affär för J som heter spencer, med fräcka prylar. Samt en hel del intima saker längst i. I butiken. När vi går in i butiken, så säger Kevin helt plötsligt, gå inte längst in... Jag bara, va vet DU vad som finns där... Då hade hans kompis i Lake Charles talat om detta och visat.. Ibland chockar barnen än.
    Helt plötsligt fick jag se en kedja som familjen måste se: Dave and Buster.
    Detta är ett ställe med massa arkadspel, spelhjul, restaurang o bar. Ungarna blev helt galna att se dessa spelmaskiner där. Som sagt jag vart någon gång tidigare på dessa ställena, och man klarar max en halvtimme i den ljudbilden. Ungarna fick köpa ett kort o ladda det med pengar för att spela. Medan jag o J tog en öl i baren. Sedan frågade vi ungarna om de ville om de ville se Alamo. Men intresset var svagt. Så jag o J gick dit i hettan för att kolla på dettaa omtalade område. Intressant, en hel del folk, varmt samt sten ruiner. Kom i samspråk med en av guiderna, om hur alla krigen, samt hur Texas blev med i USA.
    Kort summering.
    Spanjorer kom hit och sedan kom engelsk talande människor uppifrån och tog över Texas. Texas var då ett eget land. Sedan började Mexikanerna vilja ha marken där, så var det lite krig fram o tillbaka. En stunden var de Mexiko som ägde det, sen var det ett eget land. Tills Texas gick med i unionen med USA då blev det några sista fighter i Alamo. Efter det tillhörde Texas USA, och gjort det sen dess. Som det står överallt "Rember Alamo ".
    Efter detta tog vi en snabbtitt på deras riverwalk. Ett riktigt fint område runt en flod som de byggt upp med restauranger och barer. Och båtar som åkte runt och visade folk. Typ paddan.
    Sa till J att vi hämtar ungarna och droppar de vid hotellet och dra in dit på kvällen. Ungarna gillar ju hänga på hotell och surfa. Sagt och gjort, frågade kidsen om det var ok, fick ok. Åkte via favorit snabbmatsrestaurangen Wendys o ungarna fick lite mat. För sedan åka hem till hotellet, duscha och göra sig redo för kvällen
    Fick tips från killen i receptionen, att det låg några mickro bryggerier i närheten. Perfekt att börja där, ölnörd som man är. Efter 2 ställen, några öl, tog vi bussen in till stan. Och hamnade på riverwalk. Riktigt mysigt och mycket folk, riktigt härligt med alla lampor och den stämningen. Avslutade kvällen med en trevlig pub, med ett bra liveband. Sedan buss hem till hotellet. Och sedan avsluta denna dagen.
    Over and out.