- Mostra viaggio
- Aggiungi alla lista dei desideriRimuovi dalla lista dei desideri
- Giorno 37
- giovedì 11 luglio 2019 20:00
- ⛅ 18 °C
- Altitudine: Livello del mare
DanimarcaKlintholm Havn54°57’11” N 12°27’52” E
Mons Klint...

Bij het opstaan is het stralend zonnig en is er nauwelijks wind, heerlijk!
Met 6 toervaarders, gisteren zijn er al 3 met de fiets geweest, gaan we vandaag met de bus naar Mons Klint.
De krijtrotsen zijn een belangrijk onderdeel van het Deense landschap op het eiland Mon, ze beslaan een lengte van 8 kilometer het hoogste punt is 143 meter en wordt Dronningenstolen genoemd, wat Koninginnenstoel betekent.
We verzamelen om 10.00 uur om naar de bushalte te lopen, de bus brengt ons in 15 minuten naar het GeoCenter waar we starten met koffie om daarna aan de klimtocht naar boven te beginnen.
De trap met ongeveer 500 treden is in gedeelten met plateaus, boven gekomen lopen we bovenop de kliffen door het bos en kunnen we tussen de bomen door voortdurend de Oostzee zien .
Het bos is prachtig en biedt schaduw, na een half uur komen we bij een trap nu om af te dalen naar zeeniveau, dus weer héél véél treden, regelmatig zijn er plateaus en kunnen we fotograferen.
Het laatste gedeelte van de trap is echt héél stijl...en dan staan we op het strand dat bestaat uit kiezels in alle denkbare vormen en grootte, mooi maar helaas niet prettig om op te lopen, maar de geur, kleur en het geluid van de zee maken heel veel goed. Het is hier prachtig!
We lopen een half uur over het strand tot we opnieuw bij een trap komen om weer boven op de klif te komen.
Vol goede moed beginnen we aan de klim, maar merken al snel dat we al heel veel gelopen en geklommen hebben... maar met regelmatige rustpauzes lukt het ons opnieuw om de ongeveer 500 treden te bedwingen, we mogen trots zijn op ons zelf, we hebben het toch maar even gedaan!
Na een korte pauze lopen we naar de bushalte waar we vrij lang op de bus moeten wachten, het is een lijndienst en rijdt een lange route zodat we heel veel van het eiland zien dat werkelijk fantastisch mooi is, heel glooiend met veel koren, vlas en bietenvelden, dan weer een vergezicht en af en toe zie je een stukje Oostzee, we genieten enorm van de rit!
Terug bij de haven zijn onze mede-toervaarders al aan het lunchen bij restaurant Klintholm en wij schuiven aan.
Het is een visbuffet met onder andere op 14 verschillende manieren gemarineerde maatjes (haring) een specialiteit van het restaurant. We laten het ons goed smaken en moe maar voldaan lopen we naar onze boten.
Morgen vertrekken we om 07.50 uur en voert de vaarroute ons langs de Mons Klint...we kijken er naar uit...Leggi altro
Prachtige foto's hoor ! Groeten JP
Daar zijn wij ook eens geweest, Prachtig