Prvi vtisi Kapita
14. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ ☁️ 33 °C
Po učnih urah smo začeli lov na zasluženo kosilo. Najprej smo malo šetkali po lokalnem marketu, kjer se najde vse, od svežega sadja in zelenjave, do ročno izdelanih torbic in nakita, barvitegaLue lisää
Johnny's longhouse
14. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ ☁️ 34 °C
Po kosilu nas Johnny odpelje do svojega doma, dolge hiše sredi jungle, čisto ob reki. Namestimo se v njegovi dnevni sobi in spoznamo njegove sosede; mamo, sestro, prijatelje in pa poglavarjaLue lisää
Druženje
14. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ 🌧 30 °C
Johnny nas pelje do hiše svojega bratranca, ki je skrita v gozdu, med poljem popra in majhnim ribnikom. Povesta nama, da je pridelava popra precej popularna za Sarawak, izvažajo tako beli kot črniLue lisää
Zgodnje jutro
15. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ ☁️ 24 °C
Vstanemo že ob pol šestih, in še pred sončnim vzhodom odrinemo na pot. Eno urna vožnja od Johnnyjeve hiše nazaj do središča Kapita je nepozabna, posebaj ko jutranjo meglo in počasnoLue lisää
Čakamo našo ladjico
15. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ ☁️ 29 °C
Johnny nas odloži na pristanišču v Balagi in prevede postopek vkrcanja; počakamo na našo ladjico, ki se že maja proti nam v daljavi, odvržemo prtljago na streho in se zagrebemo za dobre zice obLue lisää
Flying in the 'Flying Coffin'
15. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ 🌩️ 33 °C
Vožnja, ki bo zavedno vtisnjena v našem spominu.
Vijugamo po reki Rajang, ki teče čisto sredi tropskega gozda. Bili smo samo mi, prijazni malezijski sopotniki, zabavni fantje, ki so delali naLue lisää
Belaga
15. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ 🌧 32 °C
Okoli treh prispemo v žgoče vročo Belago, kjer najprej iščemo ledeno kavo. Tam počakamo Daniela, našega vodiča, ki je prava slavnostna oseba v Balagi. Turistični vodič je že dolgo časa inLue lisää
Druženje s Kayani
15. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ 🌧 30 °C
Iz ladje na ladjico. Daniel 'the business man' ima valda svojo malo ladjico, s katero se ob sončnem zahodu odpeljemo do manjše vasice, kjer bivajo Kayan domačini. Žal je pred sedmimi dnevi umrlLue lisää
Belaga ➡️ Bintulu
16. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ ☁️ 23 °C
V Danielovi hiši spoznamo starejši biker par, dva kanadčana BJ in Jim. Drug drugega se spomnimo že iz Baku nacionalnega parka, kjer smo si parkrat na daleč pomahali. Ugotovimo, da gremo vsi vLue lisää
Drivin'
16. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ ☁️ 28 °C
Prvo uro vožnje debatiranje o svetu s Finnom in kako je to življenje prekratko za videt vse, kar si želiva videt.
Imamo kratko pavzo, kjer najdemo enega izmed najboljših prigrizkov ever! NekaLue lisää
Večerni Bintulu
16. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ ⛅ 30 °C
S fantoma rezerviramo isti hotel kot naša biker prijatelja BJ in Jim in gremo na en ornk potreben počitek v naši air-conditioned hotelski sobi. Po ene dobrih dveh urah se končno zbrcamo inLue lisää
Bintulu➡️Niah
17. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ ☁️ 27 °C
Ob šestih se poslovimo, Grantu se mudi na letalo do Kota Kinabalu. Najin najbolj zabaven in duhovit popotnik gre nazaj domov😢, midva s Finnom pa nadaljujeva pot, čisto do vzhoda Sarawaka. OkoliLue lisää
Prispeli v Niah
17. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ ☁️ 29 °C
Z malo večjim ovinkom in par urc zamude, se vrnemo v majhno mesto Niah. Na postaji si nadevamo polno hrane, nad katero smo bili prej tako navdušeni, ki bo šla z nami v nacionalni park. SamaLue lisää
Niah Caves pt.1
18. huhtikuuta 2023, Malesia
Niah jama je največja in najstarejša jama v Maleziji, po imenu The Great Cave. Je izredno pomembno pred historično odkritje, saj so bili v njej najdeni znaki življenja, ki segajo 40.000 let nazaj.Lue lisää
Niah Caves pt.2
18. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ ☁️ 33 °C
Čisto sami smo se sprehajali po The Great cave, spremljalo nas je le oglašanje zaspanih netopirjev🦇, ki smo jih iz spanca dramili s svojimi lučmi. A drugače ni šlo, pol poti je bilo speljano vLue lisää
Niah, adijo👋
19. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ 🌧 28 °C
Zgodnje vstajanje once again. S Finnom si zrihtava prevoz iz Nacionalnega parka do avtobusne postaje, s postajanko v centru Niah, saj imajo v celem mestu samo eno banko in posledično se bankomatiLue lisää
Miri
19. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ ☁️ 29 °C
Na avtobusni postaji si s Finnom privoščiva mrzlo pivo medtem ko nama jaz rezerviram hotel (ni dovolj turistično mesto za hostle), potem pa naju Grab(taxi) 🚕 že pobere. Namestiva se v sobici inLue lisää
Flowers of Sarawak
19. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ ☁️ 28 °C
Par fotk prelepih rožic (občasno grmovja ali pa drevesa), najdenih skozi Sarawak.
Večerni sprehod
19. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ ☁️ 27 °C
Kasneje se s Finnom dobiva na kafetu in greva skupaj na še eno šetnjo skozi Miri. Išceva nekaj za jest in najprej nimava sreče, saj je nočni market, na katerega sva računala, ob devetih žeLue lisää
Rentava skuter
20. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ 🌩️ 30 °C
Na Finnov zadnji dan v Maleziji greva zjutraj najprej na odličen zajtrk in obvezno ledeno kavo, potem pa rentat skuter za en dan.🛵 Malo razmišljava, kako izkoristit zadnji dan najbolje in seLue lisää
Lambir Hills
20. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ 🌧 33 °C
Lamber Hills, še zadnji nacionalni park v Sarawaku. Parkirava skuter in stopiva do okenca, vendar nikogar ni. Pet minut kličeva in hodiva v krogih, jaz vmes najdem slovensko zastavo🇸🇮, predenLue lisää
Zadnji skupni večer v Miriju
20. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ ☁️ 28 °C
Še zadnji večer v družbi kanadčana. Po izletu najprej opereva eno ornk žehto perila pri sosedih, saj nama obema že zelo primanjkuje čistih (dišečih) oblačil. Zvečer šetnja po Miriju, dobraLue lisää
Adijo Finn🥺👋
21. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ ☁️ 25 °C
Vstanje ob šestih zjutraj, tako da Finn umiru spakira in da imava še čas spiti eno instant kavo.
Po 12ih dneh skupnega potovanja je bilo kar težko rečt adijo, posebaj ko veš, da seLue lisää
Novim dogodivščinam naproti
21. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ ☁️ 27 °C
No, pa sem spet sama! Ko Finna odpelje taksi, jaz vzamem skuter in se podam do glavne avtobusne postaje. Plan je bil iti še bolj proti vzhodu, v območje Sabah, ki je znano tako kot po nacionalnihLue lisää
Goodbye Miri
22. huhtikuuta 2023, Malesia ⋅ ☀️ 30 °C
Še zadnje šetkanje po temle mestu, za katerega imam že občutek, kot da ga na pamet poznam. Najdem odlične noodle za zajtrk in valda ledeno kavo, ker brez nje se dan pač ne začne.
Hecno, da soLue lisää