Prvi vtisi Kapita
April 14, 2023 in Malaysia ⋅ ☁️ 33 °C
Po učnih urah smo začeli lov na zasluženo kosilo. Najprej smo malo šetkali po lokalnem marketu, kjer se najde vse, od svežega sadja in zelenjave, do ročno izdelanih torbic in nakita, barvitegaRead more
Johnny's longhouse
April 14, 2023 in Malaysia ⋅ ☁️ 34 °C
Po kosilu nas Johnny odpelje do svojega doma, dolge hiše sredi jungle, čisto ob reki. Namestimo se v njegovi dnevni sobi in spoznamo njegove sosede; mamo, sestro, prijatelje in pa poglavarjaRead more
Druženje
April 14, 2023 in Malaysia ⋅ 🌧 30 °C
Johnny nas pelje do hiše svojega bratranca, ki je skrita v gozdu, med poljem popra in majhnim ribnikom. Povesta nama, da je pridelava popra precej popularna za Sarawak, izvažajo tako beli kot črniRead more
Zgodnje jutro
April 15, 2023 in Malaysia ⋅ ☁️ 24 °C
Vstanemo že ob pol šestih, in še pred sončnim vzhodom odrinemo na pot. Eno urna vožnja od Johnnyjeve hiše nazaj do središča Kapita je nepozabna, posebaj ko jutranjo meglo in počasnoRead more
Čakamo našo ladjico
April 15, 2023 in Malaysia ⋅ ☁️ 29 °C
Johnny nas odloži na pristanišču v Balagi in prevede postopek vkrcanja; počakamo na našo ladjico, ki se že maja proti nam v daljavi, odvržemo prtljago na streho in se zagrebemo za dobre zice obRead more
Flying in the 'Flying Coffin'
April 15, 2023 in Malaysia ⋅ 🌩️ 33 °C
Vožnja, ki bo zavedno vtisnjena v našem spominu.
Vijugamo po reki Rajang, ki teče čisto sredi tropskega gozda. Bili smo samo mi, prijazni malezijski sopotniki, zabavni fantje, ki so delali naRead more
Belaga
April 15, 2023 in Malaysia ⋅ 🌧 32 °C
Okoli treh prispemo v žgoče vročo Belago, kjer najprej iščemo ledeno kavo. Tam počakamo Daniela, našega vodiča, ki je prava slavnostna oseba v Balagi. Turistični vodič je že dolgo časa inRead more
Druženje s Kayani
April 15, 2023 in Malaysia ⋅ 🌧 30 °C
Iz ladje na ladjico. Daniel 'the business man' ima valda svojo malo ladjico, s katero se ob sončnem zahodu odpeljemo do manjše vasice, kjer bivajo Kayan domačini. Žal je pred sedmimi dnevi umrlRead more
Belaga ➡️ Bintulu
April 16, 2023 in Malaysia ⋅ ☁️ 23 °C
V Danielovi hiši spoznamo starejši biker par, dva kanadčana BJ in Jim. Drug drugega se spomnimo že iz Baku nacionalnega parka, kjer smo si parkrat na daleč pomahali. Ugotovimo, da gremo vsi vRead more
Drivin'
April 16, 2023 in Malaysia ⋅ ☁️ 28 °C
Prvo uro vožnje debatiranje o svetu s Finnom in kako je to življenje prekratko za videt vse, kar si želiva videt.
Imamo kratko pavzo, kjer najdemo enega izmed najboljših prigrizkov ever! NekaRead more
Večerni Bintulu
April 16, 2023 in Malaysia ⋅ ⛅ 30 °C
S fantoma rezerviramo isti hotel kot naša biker prijatelja BJ in Jim in gremo na en ornk potreben počitek v naši air-conditioned hotelski sobi. Po ene dobrih dveh urah se končno zbrcamo inRead more
Bintulu➡️Niah
April 17, 2023 in Malaysia ⋅ ☁️ 27 °C
Ob šestih se poslovimo, Grantu se mudi na letalo do Kota Kinabalu. Najin najbolj zabaven in duhovit popotnik gre nazaj domov😢, midva s Finnom pa nadaljujeva pot, čisto do vzhoda Sarawaka. OkoliRead more
Prispeli v Niah
April 17, 2023 in Malaysia ⋅ ☁️ 29 °C
Z malo večjim ovinkom in par urc zamude, se vrnemo v majhno mesto Niah. Na postaji si nadevamo polno hrane, nad katero smo bili prej tako navdušeni, ki bo šla z nami v nacionalni park. SamaRead more
Niah Caves pt.1
April 18, 2023 in Malaysia
Niah jama je največja in najstarejša jama v Maleziji, po imenu The Great Cave. Je izredno pomembno pred historično odkritje, saj so bili v njej najdeni znaki življenja, ki segajo 40.000 let nazaj.Read more
Niah Caves pt.2
April 18, 2023 in Malaysia ⋅ ☁️ 33 °C
Čisto sami smo se sprehajali po The Great cave, spremljalo nas je le oglašanje zaspanih netopirjev🦇, ki smo jih iz spanca dramili s svojimi lučmi. A drugače ni šlo, pol poti je bilo speljano vRead more
Niah, adijo👋
April 19, 2023 in Malaysia ⋅ 🌧 28 °C
Zgodnje vstajanje once again. S Finnom si zrihtava prevoz iz Nacionalnega parka do avtobusne postaje, s postajanko v centru Niah, saj imajo v celem mestu samo eno banko in posledično se bankomatiRead more
Miri
April 19, 2023 in Malaysia ⋅ ☁️ 29 °C
Na avtobusni postaji si s Finnom privoščiva mrzlo pivo medtem ko nama jaz rezerviram hotel (ni dovolj turistično mesto za hostle), potem pa naju Grab(taxi) 🚕 že pobere. Namestiva se v sobici inRead more
Flowers of Sarawak
April 19, 2023 in Malaysia ⋅ ☁️ 28 °C
Par fotk prelepih rožic (občasno grmovja ali pa drevesa), najdenih skozi Sarawak.
Večerni sprehod
April 19, 2023 in Malaysia ⋅ ☁️ 27 °C
Kasneje se s Finnom dobiva na kafetu in greva skupaj na še eno šetnjo skozi Miri. Išceva nekaj za jest in najprej nimava sreče, saj je nočni market, na katerega sva računala, ob devetih žeRead more
Rentava skuter
April 20, 2023 in Malaysia ⋅ 🌩️ 30 °C
Na Finnov zadnji dan v Maleziji greva zjutraj najprej na odličen zajtrk in obvezno ledeno kavo, potem pa rentat skuter za en dan.🛵 Malo razmišljava, kako izkoristit zadnji dan najbolje in seRead more
Lambir Hills
April 20, 2023 in Malaysia ⋅ 🌧 33 °C
Lamber Hills, še zadnji nacionalni park v Sarawaku. Parkirava skuter in stopiva do okenca, vendar nikogar ni. Pet minut kličeva in hodiva v krogih, jaz vmes najdem slovensko zastavo🇸🇮, predenRead more
Zadnji skupni večer v Miriju
April 20, 2023 in Malaysia ⋅ ☁️ 28 °C
Še zadnji večer v družbi kanadčana. Po izletu najprej opereva eno ornk žehto perila pri sosedih, saj nama obema že zelo primanjkuje čistih (dišečih) oblačil. Zvečer šetnja po Miriju, dobraRead more
Adijo Finn🥺👋
April 21, 2023 in Malaysia ⋅ ☁️ 25 °C
Vstanje ob šestih zjutraj, tako da Finn umiru spakira in da imava še čas spiti eno instant kavo.
Po 12ih dneh skupnega potovanja je bilo kar težko rečt adijo, posebaj ko veš, da seRead more
Novim dogodivščinam naproti
April 21, 2023 in Malaysia ⋅ ☁️ 27 °C
No, pa sem spet sama! Ko Finna odpelje taksi, jaz vzamem skuter in se podam do glavne avtobusne postaje. Plan je bil iti še bolj proti vzhodu, v območje Sabah, ki je znano tako kot po nacionalnihRead more
Goodbye Miri
April 22, 2023 in Malaysia ⋅ ☀️ 30 °C
Še zadnje šetkanje po temle mestu, za katerega imam že občutek, kot da ga na pamet poznam. Najdem odlične noodle za zajtrk in valda ledeno kavo, ker brez nje se dan pač ne začne.
Hecno, da soRead more