August 2016
 • Day9

  Cavtat

  August 18, 2016 in Croatia ⋅ ⛅ 29 °C

  Cavtat Horvátország déli végén, Dubrovniktól 15 kilométerre délre, egészen a Montenegrói határ szomszédságában fekvő kis halászfalú. Szerdán a kilátó után vettük célba. Az útikönyv szerint Ma elsősorban hírességek, celebek és gazdag emberek nyaralnak Cavtat városban. Hát, a yachtok számából ítélve ez valóban így van. Végigsétáltunk a félszigeten , majd kávé után visszaindultunk Dubrovnikba.Read more

 • Explore, what other travelers do in:
 • Day7

  Dubrovnik old town

  August 16, 2016 in Croatia ⋅ ☀️ 25 °C

  Végre rászántuk magunkat hogy megnézzük az óvárost, bíztunk benne, hogy hét elején kevesebben lesznek. Hát nem így lett. Csak hömpölygött a tömeg az óváros főutcáján. De a látvány így is lenyűgöző, ezt egyszer az életben mindenkinek látnia kell!Read more

 • Day5

  Low Batteries

  August 14, 2016 in Croatia ⋅ 🌙 23 °C

  Vacsora borozas Alvas reggeli strand és rengeteg olvasás vacsora borozas. Nagyjából ennyi az elmúlt 2 nap történése. Kinga napközben még kap egy szabadonválasztott jégkrémet, Erik pedig egy presszókávét :-) Hétvégi Dubrovniki városnézést jobb kihagyni, így az holnap délelőtti progi lesz :-) 500 mes körzetben mozgunk. De a lépésszámláló kiakadt mert a hotel egy labirintus. :-) tegnap reggel háromszor tévedtünk el. Amúgy pedig mindenki nagyon kedves, fantasztikus az idő, tiszta a tenger (Copacabana Beach). Esténként mindig valami koncert van, pechünkre kb a teraszunk mellett, zs kategóriás fellépőkkel:-) De amúgy boldogság van. Egy negatívum: a szunyogok nagyom éhesek.fotók: a hotel medence, a vacsi és a staff, a parkra néző terasz, és a partRead more

 • Day3

  Az út

  August 12, 2016 in Croatia ⋅ 🌬 23 °C

  Reggel gyors reggeli, pakolás és elindultunk a városon kívüli autónkért. Egy pillanatban Erik felkiált itt a Kertész Miki. Bemutatkozás majd közli Miki, hogy Kinga, Veszprém, Lovassy, Cimbora kocsma :-) kiderült h ő az a Kertész Miki akivel kb 16 éve együtt tengettük fiatal estéinker a Cimbiben. Egyszerre volt vicces és megdöbbentő mennyire kicsi a világ. Ugyanis Miki Erikék konyhatechnológia szállítója. :-) nem ismertem volna meg, hiába, 16 év sok.
  Na ezután a vicces találkozás után nekiindultunk a hosszú útnak. Útközben Eriket a jövendőbeli szállodánkról szóló értékelésekkel szórakoztattam és minél többet olvastam annál bizonytalanabb lettem hogy jó választás volt e a hotel. Igazi ipari szálloda képe rajzolódott ki előttünk aminek egyetlen pozitívuma az étterme és a vacsora. Erik már pedzehette mennyi ott egy vacsi, nem fizetjük be magunkat oda. Ahogy ezt kutattam kiderült hogy félpanziós a szállás 😂. Az út hátralévő részén azon poénkodtjnk és gyárottunk forgatókönyveket h akkor mi a csudát csinálunk a beváltott kunákkal.
  Na de elékeztünk az út Neretva völgyi szakaszához. Azt hiszem ehhez fogható gyönyörű tájat életemben nem láttam. Meg is beszéltük, hogy nem véletlen h itt forgattak rengeteg filmet, fantasyt. Érintrtlen gyönyörű végtelen táj.
  Nagyjából 8 óra út után elértük a szállást, ami valóban ipari, de ezt a vacsorán kívül nem érzékeltük. Teraszos kis szobánk egy gyönyörű parkra néz, van medence, a tenger 3 perc sétára. A vacsi pedig nem a kötelező minimál, chefek sütötték frissen a lazacot és más húsféléket, önmagában a halak vagy saláták kiérdemeltek egy egy külön pultot. Elsőosztályú. Csak hát sok ember... Tangóharmonikás zenekar, cirkusz a népnek. Úgyhogy jóllakottan feloldalogtunk a szobába, hogy a teraszon ismét borozzunk egy kellemeset. Reggeli után irány a tenger, Dubrovnik felfedezése még azt hiszem váratni fog magára muszáj kiheverni ezt az utat. De végülis ráérünk. Fotok az utolsó reggeliről Piranban, és a tenger mellrtt vezető útról.
  Read more

 • Day2

  Utolsó nap Piranban

  August 11, 2016 in Slovenia ⋅ ⛅ 20 °C

  Ma kárpótolt minket az idő az előző nap elkövetett bűneiért. Reggeli után futottam egyet a tengerparton (2 hónapja nem tettem-olyan is lett :-)) de közben rájöttem hogy fantasztikus az idő strandoláshoz (futáshoz kevésbé). Így lementünk a strandra, és nagyjából ezzel ki is merült a mai progi, de sikerült kiolvasnom egy régóta rágott könyvet is. A vízbrn egy helyen vagy 50 barna meduzát láttunk egy csoportban, de a házibácsi szerint ezek nem mérgezőek labdázni is lehet velük. De inkább nem próbáltuk ki. a víz pedig fantasztikus. Piran csodás, a végtelen tenger látványa teljesen kikapcsol. Vacsi után pedig utolsó borozás a teraszunkon. Viszlát Piran, biztosan visszajövünk!Read more

 • Day1

  Hotel tartini

  August 10, 2016 in Slovenia ⋅ 🌧 21 °C

  Szerencsésen megérkeztünk a Hotel Tartinibe, Piranba. Amig kipakoltunk behajthattunk a városba, egyébként látogatók számára nem lehet kocsival behajtani. Mikor kivittük az autót és visszasétáltunk, megálltunk a tengerparton csobbanni. Itt a nyílt tenger miatt nagyon erős a hullámzás, de szép, tiszta a víz. A szállásadónk Daniel nagyon kedves, mondta hogy magyarországról mindig nagyon kedves vendégei vannak. Volt egy magyar szerelme is de sajnos nem lett happy end. A szoba szerény és kicsi, de tengerre néző teraszunk van, és pont kényelmesen elférünk. Tegnap este egy kellemes borozgatád után gyorsan kidőltünk.
  Ma, 10-n sajnos szakad az eső. Bőséges reggeli után várjuk, hogy kicsit alábbhagyjon, és nyakunkba vegyük a várost. Addig pedig olimpiát nézünk, sajnos a szlovénok eléggé más műsorszámokban indulnak, így magyar versenyt még nem volt alkalmunk nézni.
  Read more

 • Day1

  Pirat és a rémálom :-)

  August 10, 2016 in Slovenia ⋅ ⛅ 19 °C

  Vacsihely kiválasztásához a Tripadvisort hívtuk segítségül-nem kellett volna. A nr 1 hely a Pirat nevű hely volt, 4.5 feletti értékeléssel. Erik a Neptun nevű helyre akart menni de meggyőztem h 600 ember nem tévedhet. Hát, a hely maga nagyon jó elhelyezkedésű, de a kaja semmi extra. És sikerült benéznem valamit így a tányéromon fekvő rákoktól tuti rémálmom lesz. Szerencsére a mogyorós pali kárpótolt. Közölték h várni kell kicsit mert a palacsintát frissen sütik. Ööö... Én pedig abban bíztam, hogy mindent :-)
  Hazafele lefotóztuk kintről a teraszunk :-)
  Read more

 • Day1

  Piran felfedezése

  August 10, 2016 in Slovenia ⋅ ⛅ 19 °C

  Reggeli után becsukott szemmel megvártuk, míg eláll a szakadó eső, és tényleg nyakunkba vettük a várost. Mint számunkra kiderült, a szállásunk a főtéren van (Tartini tér) :-)korábban itt még kikötő volt, de a város terjeszkedése miatt betemették a XIX. Százdban.
  Szép sétány visz végig a városon, melyet kávézók, templomok öveznek. A város sokáig velencei fennhatóság alatt állt, épületei leginkább ezt is tükrözik. Klasszikus strand nincs-ezt tudtuk. Alapvetően egy-két mesterségesen kialakított beton illetve néhány sziklás rész van ahol vízbe lehet menni. Cserébe nem zsúfolt, így nagyon várjuk hogy holnap is csobbanhassunk. Az idő sajnos továbbra is ramaty így a séta és egy főtéri kávé után újra visszatértünk a hotelba keresni vacsihelyszínt.
  Read more