Gdzie jest Wonski?
July 5 in Poland ⋅ 🌧 19 °C
O kurczę, zniknął
Dojechali
July 6 in Switzerland ⋅ ⛅ 28 °C
Po dwóch dniach tułaczki w końcu dojechaliśmy, po drodze zaliczony spacerek nad jeziorem i przejazd przez Czechy. Nocleg na dobrze znanym parkingu w okolicach Interlaken, nic się nie zmieniłoRead more
Wpierdziel w Lauterbrunnen
July 7 in Switzerland ⋅ ☁️ 13 °C
Trochę przesadziliśmy z długością treka, kto by pomyślał… 😅
Nie trzeba reklamować miejsca, zdjęcia mówią same za siebie. Najpierw wjazd kolejką do Murren, stamtąd trek na SchilthornRead more
Grindelwald & Chill nad jeziorem
July 8 in Switzerland ⋅ ☁️ 21 °C
Postanowiliśmy na wstępie pojechać do Grindelwaldu na kawę z widokiem na Eiger. Klasycznie przypomnieliśmy sobie że to jednak nie miejsce dla nas - szwajcarskie zakopane.
Potem chillerka utopiaRead more
Lodowiec Aletschgletscher
July 9 in Switzerland ⋅ ☀️ 10 °C
Rano obudziły nas owieczki ku zachwycie Lunika.
Dzisiaj na spokojnie ze względu na nasze zakwasy. Wjazd kolejką + spacer 13 km na punkt widokowy na największy lodowiec w Alpach.
Lodowiec ma 23Read more
Lac de Moiry
July 10 in Switzerland ⋅ ☀️ 16 °C
Dzień na lekko z chillem, postanowiliśmy dać Lunikowi odsapnąć od wysiłku i upałów, z racji przebywania pod lodowcem i na dużej wysokości temperatura jest tu zdecydowanie lżejsza niż wRead more
Kleszczowa przerwa
July 14 in Poland ⋅ ☁️ 20 °C
Z uwagi na zdrowie Lunika wróciliśmy do domu na kilka dni. Przy okazji niestety odstawiliśmy przedwcześnie Wonskiego na chatę.
Także ostatnie dni upłynęły na opiekowaniu się Lunikiem i jejRead more
Salzkammergut tour
July 16 in Austria ⋅ ⛅ 28 °C
Po odstawieniu Lunika do sanatorium pod Dziadkami ruszyliśmy na drugą część wyjazdu wymyśloną na prędce. Padło na okolice salzburga czyli tzw pojezierzy górnej Austrii oraz styrii. PrzejazdRead more
Trek na Schafberg
July 17 in Austria ⋅ ☁️ 18 °C
Dzisiaj w planach Schafberg - klimatyczna górka ze skarpą z jednej strony. Na samym szczycie jest oczywiście gesthaus, a do niego dojeżdża czerwony pociąg.
Jako ze takie udogodnienia nie sąRead more
Kima pod Loser
July 17 in Austria ⋅ ☀️ 18 °C
Podjechaliśmy pod Loser (oczywiście płatna drogą, złodzieje) na kimę.
Jutro w planach ferrata.
Sisi kletterstieg
July 18 in Austria ⋅ ☀️ 16 °C
Dzisiaj planowo ferrata Sisi.
Podejście pod nią to średnio przyjemny spacer pod górę po piargu i kosówkach.
Także rozgrzaliśmy się odpowiednio. Przed nami nikogo nie było, więc na chilluRead more
Hallstatt
July 19 in Austria ⋅ ⛅ 17 °C
Rano zebraliśmy się na rower, plany były ambitne - Hallstatt.
Życie klasycznie zweryfikowało plany, w połowie drogi zaliczyliśmy zlewę. Patrząc na radar pogodowy postanowiliśmy wrócić doRead more
Das SuperFerrata
July 20 in Austria ⋅ ☀️ 10 °C
Na dzisiaj była zaplanowana Alpejska przygoda w stylu Grażynki czyli wejście na Dachstein ferratami tzn KLETTERSTEIGIEM !!!
Pobudka o 6 śniadanie na szybko o 7 wyjazd i meldujemy się na parkinguRead more
Rowerowy Grundlsee
July 21 in Austria ⋅ ☁️ 20 °C
Dzisiaj rowerki nad jeziorko Grundlsee. Dawid trochę się namęczył z wymyślaniem trasy żeby sprostać wymaganiom starej (nie za długie, nie za dużo przewyższeń i nie za stromo). Lajcik,Read more
Das Kletterstau
July 22 in Austria ⋅ ☀️ 17 °C
Na ostatni dzień pobytu w Austrii z racji już lekkiego ubicia nóżek padło na kolejny KLETTERSTEIG o nazwie Drachenwand (smocza ściana) czyli poważna sprawa nie ma żartów. Ferrata raczej zRead more
Czeski Krumlow i Ołomuniec
July 23 in Czech Republic ⋅ ☁️ 18 °C
W drodze powrotnej zajechaliśmy połazić po Czeskim Krumlowie i Ołomuńcu.
Czeski Kumlow - mega ładne stare miasto i zamek. Zaskakująco dużo turystów z Azji, nie wiedzieć czemu. No i tym razemRead more

TravelerPtaszyska dostaną traumy..