cesta

Praha - Mallorca - Porto
Z domu jsme vyrazili ve 14 h, plánovaný odlet byl v 18.05, skutečný 18.35, čekali jsme na opozdilce.. Měli jsme strach, že nestihneme navazující spoj. Obava bylaWeiterlesen
Porto - Espinho

25,5 km
Slunečno, u moře mlha
Vstávali jsme kolem 8.30, snídaně byla luxusní - hodně druhů sladkých dortíků a koláčků, pršut, šunka, sýr aj. Sraz s Tomšíkama jsme měli v 10. ŠliWeiterlesen
Espinho - Torrao do Lameiro

26 km
Slunečno ve vnitrozemí, mlha na pobřeží
9 - 17.30
Snídaně byla slabší než včera, přesto jsme se přejedli. Cesta vedla podél moře, šli jsme mlžným oparem a pofukovalo. VeWeiterlesen
Torrao do Lameiro - S. Jacinto

26,2 km
9 - 18.00
Zataženo, polojasno, odpoledne lehký déšť
Vstávali jsme v 8, rychle jsme se sbalili a vyrazili hledat padarii (pekárnu). Po 3,5 km jsme se dočkali, nacpali jsme se kWeiterlesen
S. Jacinto - Praia da Vagueira

Budíček 8.00
9.00 - 17.30
21,7 km
Padaria snídaně, ujel trajekt, další 11.40
Procházka k pláži kolem kasáren
zacalo prset
Padaria podruhé portske
Trajekt jsme stihli
Costa Nova - obědWeiterlesen
Praia da Vagueira - Tocha

21 km
10 - 17.00
Vstali jsme tradičně v 8.00 a do mlhy, zašli jsme do padarie na snídani. Konečně měli kostku, tu si dal Pavlíček.
Túru jsme zahájili lehce před 10. Šli jsmeWeiterlesen
Tocha - Figueira da Foz

35 km
Ráno mlha, později slunce, až vedro
Vstávali jsme v 7.30, snídaně tradičně v padarii.
Zpočátku jme se motali v lesících s písčitým podkladem kolem Tochy, pak jsme se dostali naWeiterlesen
Figueira da Foz - Sao Martinho do Porto

21 km
Dneska jsme vstavali už před 7, abychom byli včas na nádraží.
Nádraží jsme našli, lístky koupili bez problémů, nasnidali se v nádražní padarii. P si konečně dal "pražce"Weiterlesen
Sao Martinho do Porto - Foz do Arelho

20 km
dopoledne slunce, později občas mlha
Dneska máme snídani v hotelu od 8.30, tak jsme vstali v 8. Kafe bylo mizerný, tak jsme se stavili hned v kavárně. Kromě kafe si někteří koupili iWeiterlesen
Foz do Arelho - Lisabon

16 km
ráno zataženo, drobounce mrholilo, přes den občas polojasno
Vstávali jsme v 7.30, snídali v pastelarii Doce Mar.
Tras do Oueiros - Cafe Daideia - rýžový pudink, vino verde 2 láhve a 1Weiterlesen
Návrat: Milano - Praha

Do Milána jsme přiletěli v 0.30 (už po časovém posunu 1h). Z letadla jsme nepospichali, prošli jsme si prázdnou halu kolem zavřených krámů a usadili se v plechových židličkách. BylyWeiterlesen