- Day 1
- Altitude: 682 m
SwitzerlandSankt Gallen47°25’19” N 9°21’3” E
Reisetag noch Bali. 🛫🥰
July 14 in Switzerland ⋅ ☁️ 18 °C
Ready sind mir für üsi lang Reis noch Bali. Zerscht aber gits en Halt in Singapur. Leider isch de Flugi scho verspötet, aber de Aschluss packemo hoffentli trotzdem (Duume drucke🤞🏻). Bis etzt isch alles tiptop gange. Jetzt zersch 12h Flug vor üs. Bis bald bim nögste Post us Bali.🌞🤗🧡
Nous sommes prêts pour notre long voyage à Bali. Mais d’abord, une escale à Singapour. Malheureusement, notre vol a déjà du retard, mais on espère quand même attraper la correspondance (croisez les doigts 🤞🏻). Tout s’est bien passé jusqu’ici. Maintenant, 12 heures de vol nous attendent. À bientôt pour le prochain post depuis Bali. 🌞🤗🧡Read more
- Day 1
- Monday, July 14, 2025 at 2:40 PM
- ⛅ 24 °C
- Altitude: 420 m
SwitzerlandKloten47°27’16” N 8°32’57” E
unerwartet lange Reisetag Nr. 2…
July 14 in Switzerland ⋅ ⛅ 24 °C
Trotz Hoffnige uf üsen Aschlussflug, hets noch 3h Verspötig Schitter usgseh. De Flug selber isch super agnehm gsi und Flightattendant sind sehr fründlich gsi. Vorfreud noch dem chline Pech isch immer no do gsi und mir hend direkt bim Lande en neue Flug becho. Leider isch nomol 6h warte agseit gsi und die sind für üs mit de Müedigkeit en wohre Kampf worde (lueged doch Bilder vo de Lisa im Ahang ah…😉😂) Zum Glück isch de zweiti Flug pünktlich cho und mir hend mit grosser Überraschig meh Beifreiheit und Lisa sogar e Reihe für sich gha. Het sich alles doch glohnt. Bi bereits Dunkelheit sind mir guet glandet. 😍 Lea isch knapp amene Nervezämäbruch verbi, well eren Rucksack nie cho isch, aber alles chunt jo immer guet, wemer dra glaubt. So wie üsi Areis.😇 Aber noch doch über 24h Reiseziit sind mir etz fix und fertig icheckt im Hostel und freued üs uf da bequeme Bett. 🤩 Gspannt wies morn am helle Tag do usgseh wird und mir lönd de ersti Tag gmüetlich agoh und mol chli die nögste Täg plane. Guet Nacht vo üs und danke allne bereits jetzt scho, dasser flissig am Mitlese sind.🥰
Même si on espérait encore attraper notre vol de correspondance, il avait déjà 3 heures de retard. Le vol en lui-même était très agréable, et le personnel de bord très sympa. On était toujours de bonne humeur, et on a reçu un nouveau vol juste après l’atterrissage.
Malheureusement, encore 6 heures d’attente. Avec la fatigue, c’était vraiment dur (regardez les photos de Lisa… 😉😂).
Heureusement, le deuxième vol était à l’heure, et on a eu plus de place – Lisa avait même une rangée pour elle toute seule ! Finalement, ça valait le coup. On a atterri de nuit, bien arrivés. Lea a failli craquer, car son sac n’est pas arrivé… mais tout finit toujours par s’arranger, si on y croit. Comme notre voyage. 😇
Après plus de 24 heures, on est enfin au hostel, complètement crevés mais contents. On a hâte de découvrir les environs demain. Bonne nuit à tous, et merci de nous suivre ! 🥰Read more
- Day 3
- Wednesday, July 16, 2025 at 11:29 AM
- Altitude: 191 m
IndonesiaPeliatan8°30’53” S 115°15’40” E
Ubud - Tag 1
July 16 in Indonesia ⋅ ☀️ 26 °C
Nochdem mer alli Wecker am Morge abgstellt und bis am 10ni usgschlofe hend, hemer üs ready gmacht für de erst Tag. Hüt hemers noch dem lange Reisetag zimli gmüetlich gno und sind gspannt gsi wie alles am hell-liechte Tag usgseht. Typischi Bali-Vibes hets bim Zmorge scho geh und meh wie happy sind mir über üsi Smoothie-Bowl gsi.🥥🤩🍌🍓 E Live-Konzert hemer grad au no gratis becho. Denn sind mir wiiter und hend de obligati Affewald bsueched. Isch halt würkli e Touristeattraktion und teils ganz schö frech sind die Affe. Mir sind ihne schö usem Weg (ussert eimol churz fürs Foti😂) und au nö allzu lang bliibe. Churz hets agfange bitz regne und mir hend chli Lädeli abklapperet. De Wassertempel isch grad au no ufem Weg gsi und hemer auno bsueched. Denoch hend mir eigentli is Hostel zrugg wölle, aber es het zviil cooli Läde gha und grad no bitz erfolgriich gshopped. Am Obig hend mir üs no mitere Kollegin vo de Lea zum Znacht troffe und morn stoht au zämä e Tagestour ah. Drum gönd mir etz meh wie glücklich und dankbar, da alles dörfe z‘erlebe, is Bett. Richtig guete erste Tag do in Bali gsi.🫶🏻😍
Après avoir tous éteint nos réveils ce matin et dormi jusqu’à 10h, on s’est préparés tranquillement pour notre première vraie journée à Bali. Après le long voyage d’hier, on a décidé de prendre la journée de manière assez détendue et on était curieux de découvrir les lieux à la lumière du jour. Dès le petit-déjeuner, l’ambiance balinaise était bien présente : on a dégusté une smoothie bowl délicieuse 🥥🍓🍌 et on était super contents ! En plus, on a eu droit à un petit concert live gratuit pendant qu’on mangeait. 🤩 Ensuite, on est partis visiter la célèbre forêt des singes. C’est vraiment une attraction touristique, et certains singes sont assez audacieux ! On a essayé de les éviter (sauf une petite pause photo 😂), et on n’est pas restés trop longtemps.
Il a commencé à pleuvoir légèrement, donc on en a profité pour faire un peu de shopping dans les petites boutiques. Sur le chemin, on est aussi passés par un temple de l’eau qu’on a décidé de visiter spontanément. Après, on voulait retourner directement à l’auberge, mais il y avait tellement de magasins sympas qu’on s’est laissés tenter et on a fait quelques bons achats.
Le soir, on a retrouvé une amie de Lea pour dîner ensemble. Demain, on a une excursion prévue tous ensemble, donc maintenant, on va se coucher heureux et remplis de gratitude pour tout ce qu’on a pu vivre aujourd’hui. Une première journée vraiment réussie à Bali. 🫶🏻🌴Read more
- Day 4
- Thursday, July 17, 2025 at 8:49 AM
- ☀️ 24 °C
- Altitude: 192 m
IndonesiaPeliatan8°30’54” S 115°15’39” E
Ubud - Tag 2 (Part 1)
July 17 in Indonesia ⋅ ☀️ 24 °C
De zweiti Tag hemer hüt gnutzt für e Tagestour wo viil Spots vo Ubud abdeckt het. Sina (Kollegin vu de Lea) isch grad auno mitcho und denn hend mir sogar e Privattour gha. Üsen Guide de Senegall isch en mega liebe gsii und het üs ah schöni Spots gführt. De erst Stop isch bim bekannte Wasserfall gsi, wo üs aber scho grad chli zu touristisch gsi isch mit all dene Fotishootings. Drum au s‘einte Bild, wo mir denn doch no zwungenermasse posiert hend für e Foti. 😅😂🙈 Bim zweite Spot sind mir defür denn fascht elei gsi und hend natürli die Chance direkt usgnutzt und sind is Wasser. De dritt Wasserfall hend mir au üs nö entgoh loh und sind nomol ine is Wasser. Denoch sind mir zunere Kafi-Plantage vo Locals anegführt worde und die isch extrem idrücklich gsi! Sehr viil hend mir über Kafibohne und Frücht glernt (siehe Fotis🤗). Langsam sind mir aber au hungrig worde und er het üs zumene mega schöne Ort für en perfekte Zmittag gführt. S‘bekannte indonesische Nasi/ Mie Goreng hend mir bi dere hammer Ussicht üs schmecke loh. Denn is wiiter inen Tempel, wo s‘Holy water gsi isch. Da Ritual hend mir usloh, defür het d‘Lisa meega Freud a de Kois entdeckt. Noch de Fisch-Füetterig ischs zum letzte Spot gange - die bekannte Riisfelder (Riisterasse). Sie sind sehr idrücklich gsi, aber halt au wieder sehr touristisch. Die ganz Tour isch allgemein mit de Landschaft und liebe Mensche mega idrücklich und schö gsi, het üs aber uu müed gmacht. Miteme churze Znacht im Hostel gönd mir etz happy is Bett. Morn wartet öppis mega lässes uf üs, wo grad chli out of our comfort zone isch. Da aber meh denn morn.😉 Bim Part 2 wartet wiiteri Bilder no uf euii. Guet Nacht und bis morn.🫶🏻
Aujourd’hui, c’était notre deuxième jour, et on en a profité pour faire une excursion d’une journée avec plusieurs arrêts autour d’Ubud. Sina (une amie de Lea) est aussi venue avec nous, alors on a eu une visite privée rien que pour nous. Notre guide, Senegall, était super gentil et nous a emmenées à de très beaux endroits. Le premier arrêt était une cascade très connue – mais malheureusement un peu trop touristique, avec plein de séances photo un peu forcées. C’est pour ça qu’on a aussi pris une photo un peu « posée » (vous la verrez 😅😂🙈). Mais au deuxième endroit, on était presque seules – du coup, on a tout de suite profité pour se baigner dans l’eau. On n’a pas pu résister non plus à une troisième cascade, alors on y est encore allées dans l’eau ! Ensuite, on a visité une plantation de café locale. C’était vraiment impressionnant ! On a appris beaucoup de choses sur les grains de café et les fruits (vous verrez les photos 🤗).
Après tout ça, on avait bien faim, et notre guide nous a emmenées dans un endroit magnifique pour le déjeuner. On a mangé le fameux Nasi/Mie Goreng avec une vue incroyable.
Puis, on a visité un temple avec de l’« eau sacrée ». On n’a pas participé au rituel, mais Lisa a adoré voir les carpes koi dans l’eau ! Après les avoir nourries, on est parties vers le dernier arrêt : les fameuses rizières en terrasse. Très impressionnantes aussi – mais là encore, très touristiques. En général, la journée était magnifique, entre les paysages et les gens adorables. Mais on est aussi bien fatiguées. Après un petit dîner rapide à l’auberge, on va se coucher contentes. Demain, une nouvelle aventure nous attend – un peu hors de notre zone de confort… mais on vous en dira plus demain. 😉 À suivre avec d’autres photos dans la partie 2 ! Bonne nuit et à demain 🫶🏻Read more
- Day 4
- Altitude: 1,645 m
IndonesiaToya Bungkah8°14’19” S 115°22’47” E
Ubud - Tag 3
July 18 in Indonesia ⋅ ⛅ 16 °C
Hüt het am 01.30 üsen Wecker glütet und mir sind am 2 abgholt worde für de Sunrise Hike uf de Vulkan Mount Batur. Isch de meist aktivsti Vulkan in Bali uf 1717 m.ü. M. Zersch hend mir denn vo de Iheimische als Stärkig Bananepancakes becho und dennoch ischs losgange. Uf dem Hike hemer echt e cooli Reisegruppe gha und paar lässi Mädels kenneglernt. So isch die ganz Wanderig sehr agnehm gsi, weld immer was zum Rede gha hesch und Guides sind au ganz lustigi gsi. 😊 D‘wanderig isch üsere Meinig noh nö voll beginner-friendly gsii, sondern schono steil und im Dunkle au nomol meh Konzentration gforderet gsi. Noch 2h hend mir denn de Krater erreicht und es isch echt chalt worde! Zersch hend mir denkt, mir hend Pech und de Nebel verdeckt alles… aber uf zmol isch de Sunneufgang sichtbar gsi. So schnell er do gsi isch, so schnell au wieder wegg. Am Schluss sind mir aber meh wie happy gsi und hend würkli en schöne Sunneufgang dörfe erlebe. S‘früene Ufstoh und früre hend sich definitiv glohnt. Allgemein die ganz Landschaft atemberaubend gsi! 🌴🤩 Am 10ni zrugg im Hostel sind mir direkt zum Pool. Döt hemer eifach nume chillt, gschlofe und üs massiere loh. Leider hets üs beidi doch miteme Sunnebrsnd verwütscht.😬🙈 Nochdem mir de Pool gnosse hend und Lea no s‘gym ustestet het, hend mir üs e Olaplex Haarkur gönnt und sind am Obig no mit de Sina go Znacht esse. Happy über de Fund vom Matcha Magnum isch Lea grad au no gsi, well sie Thailand Flashbacks becho het.😅 Müed und happy gönd mir etz go pfuuse. Guet nacht und bis morgen.🫶🏻🌙
Le réveil a sonné à 01h30 et on est venu nous chercher à 2h pour le Sunrise Hike sur le volcan Mount Batur. C'est le volcan le plus actif de Bali, à 1717 m d'altitude. Tout d‘abord, nous avons reçu des crêpes aux bananes de la part des autochtones et nous nous sommes mis en route. Pendant la randonnée, nous avons eu un groupe de voyageurs vraiment cool et nous avons fait la connaissance de quelques filles sympas. Ainsi, toute la randonnée a été très agréable, car il y avait toujours quelque chose à dire et les guides étaient très drôles. 😊 Après 2 heures, nous avons atteint le cratère et il faisait vraiment froid! Nous avons d'abord pensé que nous n'avions pas de chance et que le brouillard cachait tout... mais à un moment donné, le lever du soleil était visible. Il est arrivé aussi vite qu'il est reparti. Mais à la fin, nous étions plus que contentes et nous avons vraiment pu assister à un beau lever de soleil. Le lever et le coucher précoces valaient vraiment la peine. En général, tout le paysage était à couper le souffle ! 🌴🤩 De retour à l'auberge à 10h, nous sommes allés directement à la piscine. Ensuite, nous avons simplement pu nous détendre, faire une sieste et nous faire masser. Malheureusement, nous avons tous les deux été frappés par le soleil 😬🙈 Après avoir profité de la piscine et que Léa ait testé la gym, nous nous sommes offert un traitement capillaire Olaplex et avons dîné avec Sina. Lea est aussi heureuse d'avoir trouvé le Matcha Magnum, car elle a eu des flashbacks de la Thaïlande.😅 Fatigués et heureux, nous allons dormir. Bonne nuit et à demain. 🫶🏻🌙Read more
- Day 6
- Saturday, July 19, 2025 at 11:04 PM
- 🌙 21 °C
- Altitude: 190 m
IndonesiaPeliatan8°30’54” S 115°15’40” E
Ubud - Tag 4
July 19 in Indonesia ⋅ 🌙 21 °C
De letschti richtig Tag in Ubud isch hüt bevorgstande. Noch dene erlebnisriche Täg hend mir üs hüt chli mol en „Chiller-Tag“ gegönnt. Dank anere Kollegin vo de Lea hend mir üs uf de Weg anen uuu schöne Spot gmacht. Früeh sind mir aber los, demit mir sicher en Platz hend. Für umgrechnet 20.- hend mir eifach müesse konsumiere, hend aber chöne so lang bliibe wie mir hend wölle. Mit Zmorge, Zmittag und z‘Trinke hend mir da voll uskostet. Es isch soooo unglaublich schö gsii und zmitzt i de Riisfelder bade, unbeschriiblich. Am Nomi sind mir denn zrugg und hend e churzi Gym-Session gmacht und nochene no die 15‘ Gratismassage gha. Am Obig sind mir ine uuu feins Resti go esse und denoch hets no spontan e Fuessmassage für 5.- geh. En richtig super glungne Tag zum eifach mal entspanne und chli sii. Morn gohts wiiter noch Nusa Lembongan. Endli Strand und Meer. Lisa freut sich extrem.😍🥰 Ubud het üs seehr gfalle, aber isch etz au guet noch fascht einere Wuche do wiiterzieh. Bis morn.🫶🏻
Le dernier vrai jour à Ubud était aujourd’hui.
Après ces journées riches en aventures, on s’est offert une petite journée « chill ». Grâce à une amie de Lea, on a découvert un spot absolument magnifique. On est partis tôt pour être sûres d’avoir une place. Il suffisait de consommer pour l’équivalent de 20 CHF, et on pouvait rester aussi longtemps qu’on voulait. On en a bien profité, avec petit-déjeuner, déjeuner et boissons. C’était d’une beauté indescriptible – se baigner au milieu des rizières, tout simplement incroyable. L’après-midi, on est rentrées, on a fait une petite session à la salle de sport, et ensuite on a profité des 15 minutes de massage gratuites. Le soir, on est allées manger dans un super bon resto, et on a même eu droit à un massage des pieds improvisé pour 5 CHF. Une journée vraiment réussie pour se détendre et prendre du temps pour soi. Demain, on continue vers Nusa Lembongan – enfin la plage et la mer ! Lisa a hâte. 😍🥰 On a vraiment adoré Ubud, mais après presque une semaine ici, c’est aussi bien de continuer notre route.
À demain. 🫶🏻Read more
- Day 7
- Sunday, July 20, 2025 at 10:07 AM
- ☁️ 26 °C
- Altitude: 14 m
IndonesiaJungutbatu8°40’48” S 115°26’41” E
Reisetag Ubud - Nusa Lembongan
July 20 in Indonesia ⋅ ☁️ 26 °C
Hüt ischs für üs wiiter noch Nusa Lembongan gange. Nochere feine Früchtebowl sind mir gstärkt vo üsem Driver abgholt worde. Ufem Weg hend mir no einigi iheimischi Sache erlebt, wie z.B. e Wöschmaschine no bi ihne funktioniert oder Zeremonie vo Beerdigunge wo e ganzi Stross lahmgleiht het… Do schätzt mer grad wieder meh wa mir alles dehei hend. De Wegwiiser mit de Lisa druf het natürli au müesse gföteler werde.🤗😉 De ganz Transport guet gange und mir sind in Sanur am Hafe acho, wo d‘Lea wiedermol en feine Kafi brucht het und denoch ischs richtig Hafegate gange. Noch 30‘ sind mir happy uf de Insle acho (au ohni seechrank werde🥳) und en nette Taxifahrer het üs zum Hostel brocht. Da lieht damol zimli ufem Hügel und isch für üs im erste Moment grad e rechts downgrade gsi. Mitem andere Hostel hend mir halt super Komfort dörfe gnüsse. Es isch e lebendigs Hostel mitere coole Poolalag und am Obig hets Beerpong-Turnier geh. Lisa und Lea hend aber lieber eri Egoparty mit Skyjo gha.😂 Spieli het aber Australier azoge und uf zmol hemer z.5 gspielt. Gschlofe hemer nö viil, wells halt würkli e Partyhostel isch und alles recht hellhörig. Drum freuemo üs umso meh ufs baldige Airbnb in Nusa Penida. Jetzt stoht aber no en Tagestrip ah morn. Guet Nacht.🫶🏻
Aujourd’hui, nous sommes allées à Nusa Lembongan. Après un bon bol de fruits frais, notre chauffeur est venu nous chercher. Sur la route, nous avons vu des choses typiques d’ici – par exemple, comment utiliser une machine à laver, ou une cérémonie funéraire qui a bloqué toute une rue. Ça nous fait vraiment apprécier tout ce qu’on a chez nous. On a aussi vu un panneau avec le nom “Lisa” – évidemment, on a pris une photo. 🤗😉
Le transport s’est bien passé, et nous sommes arrivées au port de Sanur. Lea avait encore besoin d’un bon café, et ensuite, nous sommes allées directement à la porte d’embarquement. Après 30 minutes en bateau, nous étions contentes d’arriver sur l’île (et sans mal de mer 🥳). Un chauffeur sympa nous a amenées à notre auberge. Elle se trouve un peu en hauteur, et au début, on a trouvé que c’était un peu moins bien que notre ancienne auberge – là-bas, on avait plus de confort. Mais ici, l’ambiance est vivante, il y a une jolie piscine, et le soir, il y avait un tournoi de beer pong. Lisa et Lea ont préféré faire une petite soirée tranquille avec le jeu Skyjo. 😂
Des Australiens sont venus, et tout à coup, on a joué à cinq. On n’a pas beaucoup dormi, parce que c’est une auberge de fête et on entend tout. Alors maintenant, on a encore plus hâte d’aller dans notre Airbnb à Nusa Penida. Mais avant ça, demain, il y a encore une excursion.
Bonne nuit 🫶🏻Read more
- Day 8
- Monday, July 21, 2025 at 7:41 AM
- ☁️ 25 °C
- Altitude: 49 m
IndonesiaJungutbatu8°40’55” S 115°26’53” E
Exploring Nusa Lembongan
July 21 in Indonesia ⋅ ☁️ 25 °C
De Tag het so gstartet, dass mir zimli schlecht im Hostel gschlofe hend und sowieso früeh wach gsi sind… Mir hend aber eh früeh uf wölle, well mir am 8i is Yoga hend wölle und no zersch en Scooter für de Tag miete. Drum het de Tag seeehr entspannt gstartet und nochere super Yogasession sind mir ine Kafi direkt am Strand und hend wiedermol e feine Smoothiebowl zum Zmorge gha. Eifach perfekte Start in Tag gsi.🤩 Denoch en churze Stop zrugg is Hostel und ready für d‘Erkundig sind mir los richtig Mushroom Beach. Döt hets viil Boot gha als Transfer und drum nö sehr amächlig zum Bade gsi. Nochere kurze Fotisession sind mir wieder wiiter ine Kafi wo üs empfohle worde isch. Lea het wieder en super Kafi dörfe gnüsse.😅😍
Wiiter ischs gange richtig Dream Beach. Lisa fahrt echt super und Lea fühlt sich wohl hinedruf. De Beach isch sehr schö gsi und hend paar Stunde döte mit Lese und Bade verbrocht. Als Abschluss hend mir no Devil Tears agluegt und sind erstuunt wa d‘wucht vom Wasser alles cha. Zrugg im Hostel hend mir denn leider festgstellt, dass mer‘s mit Sünnele chli zguet gmeint hend. Für d‘Lea gits klar mol e Sunnepause (trotz mehrfachem icreme😇🙈). De letscht Obig hend mir hüt imene feine Resti am Meer usklinge loh und freued üs morn uf Nusa Penida und üses Airbnb. 🥰
La journée a commencé un peu difficile, parce qu’on a mal dormi à l’auberge et on s’est réveillées très tôt… Mais on voulait de toute façon se lever tôt, car à 8 heures, on avait prévu de faire du yoga – et avant ça, il fallait encore louer un scooter pour la journée. Donc, la journée a commencé très tranquillement. Après une super séance de yoga, on est allées boire un café juste au bord de la plage, avec (encore une fois 😄) un délicieux smoothie bowl pour le petit-déjeuner. C’était un début de journée parfait. 🤩 Après un petit passage à l’auberge pour se préparer, on est parties explorer – direction Mushroom Beach. Là-bas, il y avait beaucoup de bateaux de transfert, donc ce n’était pas l’endroit idéal pour se baigner. Après une petite séance photo, on a continué vers un café qu’on nous avait recommandé. Lea a encore pu profiter d’un super bon café. 😅😍 Ensuite, on est parties vers Dream Beach. Lisa conduit vraiment bien, et Lea se sent très à l’aise à l’arrière. La plage était magnifique, et on a passé quelques heures à lire et à se baigner. Pour finir, on est allées voir Devil’s Tears, et on a été impressionnées par la force de l’eau. De retour à l’auberge, on a malheureusement remarqué qu’on avait un peu exagéré avec le soleil… Pour Lea, c’est clair : demain, pause soleil – malgré plusieurs couches de crème solaire 😇🙈. Ce dernier soir, on l’a terminé dans un bon petit resto au bord de la mer, et maintenant, on se réjouit d’aller à Nusa Penida et découvrir notre Airbnb. 🥰Read more
- Day 9
- Tuesday, July 22, 2025 at 5:42 PM
Reisetag Nusa Lembongan - Nusa Penida
July 22 in Indonesia ⋅ ☀️ 26 °C
Hüt hets scho wieder gheisse, Sache packe und wiiterreise. Es isch noch Nusa Penida gange. Am Hafe hend mir no gnueg Ziit gha zum en Kafi trinke und chli Lese. Denoch ischs denn ufs Boot und i 15‘ sind mir scho am Ziel acho. Fahrt zum Airbnb isch denn leider nö so gmüetlich wie Bootsfahrt gsi. Mir hend no 40‘ müesse uf de Hügel gfahre werde, aber für die ganz Ussicht lohnt sich da! Mega happy sind mir acho, zwor ab vom Schuss aber so idyllisch ruhig.🤩 Etz schätzed mir so e privats Zimmer no meh, nochdem mer i Hostels gsi sind. Direkt ischs an Pool go chille gange und denoch sind mir zumene Supermarkt glaufe. Die Natur isch eifach soooo schöö.😍🌴 Passend zum Sunneuntergang hend mir en chline Apéro gnosse, bevors denn zum eigene Resti vo dem Airbnb gange isch. Für umgrechnet je 2.50 Chf hend mir en uu feine local Znacht gha. Etz aber früeh is Bett, demit mer ready für üsi Tagestour morn sind. Guet Nacht.🫶🏻
Aujourd’hui, c’était encore une fois le moment de faire les valises et de continuer notre voyage – direction Nusa Penida.
Au port, on avait encore assez de temps pour boire un café et lire un peu.
Puis, on a pris le bateau, et après 15 minutes, on était déjà arrivées. Le trajet jusqu’à notre Airbnb n’était malheureusement pas aussi agréable que la traversée en bateau… On a dû faire encore 40 minutes en voiture, en montant la colline – mais la vue en valait vraiment la peine ! On était super contentes d’arriver. Un peu isolé, mais tellement calme et idyllique 🤩 Après plusieurs nuits en auberge, on apprécie encore plus une chambre privée comme celle-ci. On est directement allées se détendre à la piscine, puis on est allées à pied jusqu’à un supermarché. La nature ici est tellement belle 😍🌴 Pour le coucher du soleil, on a profité d’un petit apéro, puis on est allées manger dans le restaurant de notre Airbnb.
Pour environ 2,50 francs suisses par personne, on a eu un délicieux dîner local.
Et maintenant : au lit tôt, pour être en forme pour notre excursion de demain. Bonne nuit 🫶🏻Read more
- Day 10
- Wednesday, July 23, 2025
- ☀️ 28 °C
Daytour - Nusa Penida
July 23 in Indonesia ⋅ ☀️ 28 °C
Hüt het de Tag früeh gstartet und hend zersch dörfe s‘Airbnb Früehstück gnüsse. Denn sind mir abgholt worde und traumatisiert vo de Hifahrt hend mir am Fahrer zersch mol gseit, dass üs schnell schlecht wird. Da heter sich sehr z‘Herze gno und isch uuu vorsichtig gfahre. Leider het au seb üs chli en flaue Mage gmacht, Strosse sind halt teils sehr sehr holprig do und kurvig… De erst Stop isch bim Diamond Beach gsi. Döt sind mir zersch mol de schmal Weg de Felswand entlang abeglaufe, wo aber alli natürli eri Fotoshootings gmacht hend. Dune acho sind mir aber belohnt worde. Es isch en unglaublich schöne Strand und vo obe sind mir scho gflasht gsii.🤩 Denn ischs wiiter zum Treehouse gange aber au döte wüsseds wie Geld mache, well für e Foti döt druf hetisch müesse zahle… aber nume scho für all die Natur uf dem Trip isch alles wert gsi. Denn ischs zum Broken Beach gange. De Guide het verzellt, dass de so heisst, well mer kein Zuegang abe het und eigentli gar kein Strand vorhande isch. Allgemein isch de Guide uuu en liebe gsi und het üs überall gnueg Ziit loh. Nebeddra isch denn direkt de Spot Angel Billabong gsi. Die klar Wassernische isch so amächlig zum inegoh und het leider Touris scho s‘Lebe kostet. Well s‘Wasser im Meer isch recht stark und d‘Welle chönd bis zu dere Nische cho. Wiiter ischs zum letschte Spot gange, em berüehmteste vo Nusa Penida, de Kelliking Beach. Döt wird grad en Lift baue, demit alli, wo sich de Todesweg nö getrauet, abefahre chönd. Leider schaad wird alles so verbaut. Mir hend üs gege die 40‘ abechlettete und 1h wieder ufe entschiede, wellmer doch scho Müed gsi sind und i dere Hitz het de Diamond beach abelaufe scho glanged. Schlussendli het üs e obligats Foti glanged und mir hend üs denn für im Airbnb no frischi Frücht gholt. Die sind do eifach soooo fein.🌺🤩 Bim Pool hend mir denn no zwei Meitle us Frankriich kenneglernt, wo gliichzitig denn au in Uluwatu si werdet. Mir hend au abgmacht, zum denn zämä an Sunday Market zgoh. Da isch so cool wie mer cha Lüt so kennelerne. D‘Lisa het sich natürli super gfreut französisch rede und chas au echt guet. D‘Lea het sich tapfer dureboxed mit erem bitzli Französisch.😅😂 Seeehr müed sind mir is Bett keiht, drum chunt de Post au ersch hüt. Sorry, reise isch streng.😅🙈 aber soooo dankbar noch dem hütige Tag.🥰
Aujourd’hui, la journée a commencé tôt. On a d’abord pu profiter du petit-déjeuner à notre Airbnb. Ensuite, on est parties en excursion – et comme on était un peu traumatisées par la route de la veille, on a directement dit au chauffeur qu’on avait facilement mal au cœur. Il a été très gentil et a conduit super doucement. 🥹 Mais même comme ça, on s’est quand même senties un peu mal – les routes ici sont vraiment très très abîmées et pleines de virages… Le premier arrêt était à Diamond Beach. Là, on a descendu un petit chemin très étroit le long d’une falaise, pendant que tout le monde faisait des photos pour Insta. Mais en bas, on a été récompensées : la plage était incroyablement belle – déjà d’en haut, on était émerveillées 🤩 Après, on est allées au Treehouse, mais là aussi, ils savent comment faire de l’argent – il fallait payer juste pour faire une photo sur la cabane… Mais rien que la nature pendant cette journée valait tout l’argent du monde. 😍 Ensuite, on est allées à Broken Beach. Notre guide nous a expliqué que ça s’appelle comme ça parce qu’il n’y a pas d’accès à la mer – en fait, ce n’est même pas une vraie plage. Il était super sympa et nous a toujours laissé assez de temps à chaque endroit. Juste à côté, il y avait Angel’s Billabong – une piscine naturelle avec une eau super claire. C’est magnifique, mais aussi dangereux : des touristes sont déjà morts là-bas, car les vagues peuvent arriver jusque dans le bassin. 🌊 Le dernier stop : le plus célèbre endroit de Nusa Penida, Kelingking Beach. Ils construisent actuellement un ascenseur, pour que ceux, qui n’osent pas descendre le chemin très raide, puissent quand même y aller. Mais malheureusement, tout devient de plus en plus touristique et construit… Nous, on a décidé de ne pas descendre les 40 minutes jusqu’en bas (et de remonter 1 heure 😅) – car on était déjà bien fatiguées et la descente de Diamond Beach nous avait suffi. On a pris la photo “obligatoire” depuis le point de vue et ensuite, on est retournées acheter des fruits frais pour le retour à l’Airbnb – ils sont vraiment délicieux ici 🌺🤩 À la piscine, on a rencontré deux filles de France, qui seront bientôt à Uluwatu aussi. On a décidé d’aller ensemble au Sunday Market là-bas. C’est trop cool de rencontrer des gens comme ça en voyage ! 😍 Lisa était bien sûr super contente de pouvoir parler français (et elle parle vraiment bien !),
et Léa a bien tenu le coup avec son petit niveau de français. 😅😂 Le soir, on est tombées dans notre lit – épuisées, donc ce post arrive seulement aujourd’hui. Désolée… voyager, c’est aussi fatiguant 😅🙈 Mais on est tellement reconnaissantes pour cette journée incroyable. 🥰Read more
- Day 11
- Thursday, July 24, 2025 at 11:16 AM
- ☁️ 27 °C
Nusa Penida - Tag 2
July 24 in Indonesia ⋅ ☁️ 27 °C
Eigentli hend mir hüt en chillige Tag do im Airbnb am Pool wölle mache. Zersch hend mir aber au grosszügig mol usgschlofe und hend denn denkt, dass mir doch en Scoobie (Roller) für 5.-/Tag miete chöntet. So hend mir üs ready gmacht und hend e herzigs Kafi usegsuecht, well mir wiedermol Luscht uf e feini Smoothiebowl gha hend. Gstärkt hend mir üs denn uf de Weg an Crystal Beach gmacht. Die bescht spontani Idee isch da gsi, well die 30‘ Fahrt isch soooo schö gsi. Lisa hets als Highlight empfunde, dur die schö Landschaft zfahre und d‘Lea hets hinedruf eifach au nur gnosse. Mir sind eifach nume happy gsi.🌴🤩 Am Strand acho hend mir denn üs Liegene gmietet und eigentli de ganz Nomi badet und glese. Üsi Büecher sind eifach zspannend.😅 denn ischs wieder hei gange und hend nomol e richtig schöni Fahrt bi Sunneuntergangstimmig dörfe gnüsse. Als Abschluss hend mir denn de Znacht mol imene andere Resti gesse und so grad nomol de Roller brucht. Für umgrechnet 2.50 pro Person hend mir e uuu feins Mie Goreng gesse, wa übrigens e traditionells Gricht do isch. Glücklich und zfriede über de super Tag gönd mir bald is Bett. Müend etz aber no packe, well morn gohts früeh scho los a üsen letschte Ort. Bis morn und gute Nacht.🫶🏻
Aujourd’hui, on voulait en fait passer une journée tranquille à la piscine de notre Airbnb. Mais d’abord, on a fait la grasse matinée 😴 et ensuite, on s’est dit qu’on pourrait louer un scooter pour la journée – il ne coûte que 5 CHF par jour ! Alors on s’est préparées et on a cherché un petit café sympa, parce qu’on avait envie (encore une fois 😄) d’un bon smoothie bowl. Bien rassasiées, on a pris la route vers Crystal Beach. C’était notre meilleure idée spontanée – les 30 minutes en scooter étaient tellement belles ! Lisa a adoré conduire à travers cette magnifique nature, et Léa a juste profité à l’arrière. On était tout simplement heureuses 🌴🤩 En arrivant à la plage, on a loué deux transats et on a passé presque tout l’après-midi à nager et lire. Nos livres sont vraiment passionnants 😅 Après, on est retournées à l’Airbnb – encore une fois une magnifique route avec une ambiance de coucher de soleil. Pour finir la journée, on est allées manger dans un autre restaurant (et on a ainsi encore utilisé le scooter 😄). Pour environ 2,50 francs suisses par personne, on a mangé un délicieux Mie Goreng, un plat traditionnel d’ici. Heureuses et satisfaites de cette belle journée, on va maintenant dormir. Mais avant ça, il faut encore faire les valises, car demain on part tôt – direction notre dernière destination.
À demain et bonne nuit 🫶🏻Read more
- Day 12
- Friday, July 25, 2025
- ☀️ 27 °C
- Altitude: 8 m
IndonesiaUluwatu8°48’50” S 115°5’20” E
Abreisetag Nusa Penida -Uluwatu
July 25 in Indonesia ⋅ ☀️ 27 °C
Und scho ischs zu üsem letschte Ort gange, nämli uf Uluwatu. Vo starkem Rege gweckt worde, sind mir früeh los richtig Hafe. Aschienend seg s‘Meer am Morge und Obig am ruhigste, leider isch üsi Fahrt trotzdem sehr stürmisch gsi. Trotz positive Gedanke isch Lisa leider seechrank worde und Lea het Angst becho. Noch 45‘ Wellegang hemmers denn doch no heil as Ufer gschafft. Döt hend nomol 1.5h Autofahrt uf üs gwartet. All da het sich meh wie glohnt, well üses Airbnb isch meega!🤩 Direkt hend mir üs ready gmacht und sind losglaufe was go esse. Nocheme feine Zmittag sind mir is Spring Spa go luege wegeme Termin für Coiffeur. D‘Lisa wöt sich d‘Hoore schniide und Lea e Pfleg. Leider chönd mir aber ersch morn goh. Ufem Weg döt ane hend mir uf de Bazar‘s nochli gshopped. Es isch echt tüür und d‘Händler lönd nöd locker. Am Obig sind mir anen Spot für de Sunneuntergang und hend wieder üses Spieli dezue gspielt. Dennoch sind mir mit de Sina fein go Znacht esse und en holprige Reisetag isch gmüetlich z‘End gange. Guet Nacht.🫶🏻
Et voilà, on est arrivées à notre dernière destination : Uluwatu. On a été réveillées très tôt par une forte pluie, et on est vite parties en direction du port. Apparemment, la mer est la plus calme le matin et le soir… mais malheureusement, notre traversée a quand même été très agitée. Même avec des pensées positives, Lisa a eu le mal de mer et Léa a eu un peu peur. Après 45 minutes de grosses vagues, on est finalement arrivées saines et sauves sur la terre ferme. Mais il restait encore 1h30 de voiture à faire. Tout ça en valait vraiment la peine, car notre Airbnb est génial ! 🤩 On s’est vite préparées et on est parties chercher à manger. Après un bon déjeuner, on est allées au Spring Spa pour voir si on pouvait prendre un rendez-vous chez le coiffeur. Lisa veut se faire couper les cheveux et Léa veut un soin, mais malheureusement, on ne pourra y aller que demain. Sur le chemin, on s’est arrêtées dans quelques bazars pour faire un peu de shopping. C’est vraiment cher ici, et les vendeurs ne lâchent rien 😅 Le soir, on est allées voir un beau coucher de soleil, et on a rejoué à notre petit jeu habituel. Puis, on a rejoint Sina pour un dîner délicieux, et cette journée de voyage assez mouvementée s’est terminée tranquillement. Bonne nuit 🫶🏻Read more
- Day 13
- Saturday, July 26, 2025
- ☀️ 28 °C
- Altitude: 58 m
IndonesiaUluwatu8°49’9” S 115°5’48” E
Uluwatu Tag 1
July 26 in Indonesia ⋅ ☀️ 28 °C
Üsen Tag het sportlich gstartet und zwor sind mir s‘erste Mol ine Reformer Pilates Class gange. De Trainer isch noch üsem empfinde nö grad de sympathischt gsi, aber Lea het e neuis Hobby gfunde.🤩 Es isch sehr streng und intensiv aber cool gsi. Denoch sind mir mit üsem Scooter zumene Kafi gfahre und hend en wohlverdiente Zmorge gnosse. In Airbnb churz umzoge und wiiter ischs an Dreamland Beach. Die riesige Welle hend mir aber nö erwartet gha. Mir hend denn erfahre, dass am Morge wege de Fluet de Wasserstand höcher isch und drum Welle so stark und höch und bis zu de Liegestuehl chömed. Trotzdem hend mir üs denn en Liegestuehl gönnt und döte chli gsünneled. Ufem Heiweg hend mir no müesse tanke und die cool Tankstell entdeckt. In Bali wird so aber a jedem Ecke tanket. Benzin gits i PET- oder Glasfläschene.😅 Zum Zmittag sind mir denn ine cools Analogkafi. Scho praktisch, mitem Scooter bisch eifach flexibel. Denoch hend mir üs uf de Weg zum Coiffeur gmacht, wo Lisa endli eri Hoore het chöne schniide und Lea e Olaplexbehandlig becho het. Am Obig hend mir denn Sina no zum Znacht i de Stadt troffe und es het üsi erst Fahrt zum Resti zdritte ufem Roller geh. Kei Angst, Fahrt isch 1‘ gange.😇😂 Aber isch Normalität do in Bali… morn stoht wieder einiges uf üsem Tagesprogramm drum etz ab go pfuuse. Guet Nacht.🫶🏻
Notre journée a commencé de façon sportive – on a testé pour la première fois un cours de Reformer Pilates. Selon nous, le coach n’était pas vraiment le plus sympa 😅, mais Léa a trouvé un nouveau hobby 🤩 C’était très intense et fatigant, mais aussi très cool ! Après, on a pris notre scooter pour aller dans un café – et on a bien profité d’un petit-déjeuner bien mérité. De retour à l’Airbnb, on s’est changées rapidement, puis direction Dreamland Beach. Ce qu’on n’avait pas prévu : les énormes vagues ! 🌊 On a appris que le matin, à cause de la marée haute, l’eau monte beaucoup et les vagues peuvent être super fortes – parfois même jusqu’aux transats ! Mais malgré tout, on s’est installées sur un transat pour profiter un peu du soleil ☀️ Sur le chemin du retour, on a dû faire le plein – et on a découvert une station-service très originale. À Bali, on met de l’essence un peu partout, souvent vendue dans des bouteilles en plastique ou en verre 😅 Pour le déjeuner, on est allées dans un café vintage très sympa – avec le scooter, c’est vraiment facile et pratique ! 🛵 Le soir, on a retrouvé Sina pour dîner en ville – et c’était notre première fois à trois sur le scooter. Pas de panique : le trajet a duré une minute seulement 😇😂 Mais ici à Bali, c’est tout à fait normal… Demain, plein de choses au programme – alors maintenant : dodo. Bonne nuit 🫶🏻Read more
- Day 14
- Sunday, July 27, 2025 at 8:49 AM
- Altitude: 58 m
IndonesiaUluwatu8°49’9” S 115°5’49” E
Uluwatu Tag 2
July 27 in Indonesia ⋅ ☀️ 26 °C
Nocheme chline Fotoshooting (siehe Bild 1&2😉) vor üsere Igangstür sind mir los is Kafi und hend üs mit de beide Franzosinne wo mir in Nusa Penida kenneglernt hend zum Brunch troffe. Denoch sind mir zämä in Sunday Market zum no chli go Souvenir poschte. Hetemo gwüsst, dass do alles so viil türer isch, hetemo doch in Ubud müesse meh shoppe.😅😂 Viil zwarm und zviil Lüt hets gha. Drum sind mir denn mit üsne Ichäuf hei und direkt an Strand. Damol sind mir an Thomas Beach und hend döt grad no Liegene ergatteret. Am Schluss sind mir mit de Franzosinne und de Sina bis zum Sunneuntergang bliibe. Dehei acho het Lisa s‘Chätzli gseh usem Pool trinke.🥲 Üses Chatzeherz het grad weh tue und mir hend e Glas Wasser denn anegstellt. Nocheme churze Schwumm no im Pool hend mir üs ready für de Znacht gmacht. Mit de Sina sind mir denn fein go mexikanisch esse und hend üs denn vo de Sina verabschiedet, well sie morn heiflügt. Mir gönd etz aber au is Bett, well morn gaanz viil cooli Sache uf üsen scho letschte richtige Tag do wartet. Guet Nacht und bis morn.🫶🏻 (Danke immerno allne wo üsi Posts lesed, flissig kommentieret und liked. Freut üs sehr und schätzemo uu!🥰)
Après une petite séance photo (voir photos 1 & 2 😉) devant notre porte, on est parties au café et on a retrouvé les deux Françaises qu’on avait rencontrées à Nusa Penida pour un brunch. Ensuite, on est allées ensemble au Sunday Market pour acheter quelques souvenirs. Si on avait su que tout était aussi cher ici, on aurait fait plus de shopping à Ubud 😅😂 Il faisait super chaud et il y avait beaucoup trop de monde. Du coup, on est rentrées avec nos achats et on est allées directement à la plage. Cette fois, on a choisi Thomas Beach et on a réussi à avoir des transats. À la fin, on est restées avec les Françaises et Sina jusqu’au coucher du soleil. De retour à l’Airbnb, Lisa a vu un petit chat en train de boire dans la piscine 🥲 Nos cœurs de cat lovers ont fondu et on lui a mis un verre d’eau. Après une petite baignade dans la piscine, on s’est préparées pour aller dîner. On est allées manger mexicain avec Sina – c’était délicieux – puis on lui a dit au revoir car elle rentre chez elle demain. Et nous, on file au lit, parce que demain nous attend notre toute dernière journée complète ici, avec encore plein de belles choses à faire. Bonne nuit et à demain 🫶🏻 (Merci encore à tous ceux qui lisent nos posts, les likent et les commentent – ça nous fait super plaisir et on apprécie énormément 🥰)Read more
- Day 15
- Monday, July 28, 2025
- 🌬 28 °C
- Altitude: 51 m
IndonesiaUluwatu8°48’52” S 115°6’48” E
Uluwatu - Tag 3
July 28 in Indonesia ⋅ 🌬 28 °C
Hüt het üsen letschte richtige Tag in Uluwatu gstartet und somit au bereits vo üsere ganze Reis. Ziit isch unglaublich schnell verbii gange. Well s‘Wetter zersch Rege azeigt het, hend mir üs chli en Wohlfühltag erlaubt. De Rege isch zwor ersch i de Nacht cho, trotzdem hend mir üses Programm gnosse. Lea het am Morge nomol e Pilatesclass bsuecht. Studio het eifach Fondue gheisse. Denoch hend mir üs bim Spring Spa troffe, wo Lisa e Stund Massage buecht het und Lea e Lymphdrainage für 90Minute. Es isch eifach super gsii!🤩 Lisa het sich denn mit de Franzosinne bim Markt troffe zum no letschti Souvenir zchaufe. Nochdem Lea denn dezue cho isch sind mir alli zämä no go Zmittag esse und hend üs vo de beide Franzosinne verabschiedet. Churz hei go chille, bevors denn i Silverclass isch. Mir sind üs als Erinnerig no selber go en Ring mache. Mega cool gsi und hend doch einiges dörfe selber mache und sogar graviere. Denoch sind mir no ine cools Kafi was go trinke und snacke. Nocheme churze letschte Schwumm im Pool hend mir üs für de Znacht ready gmacht. Sind zum Abschluss no ine Sushiresti und hend seeehr fein gesse.😍 Als Nightsnack hend mir die bekannte Dang Cookies no bstellt und sind glücklich is Bett. Morn chunt denn üsen letschte Post vo üsem Reisetag zrugg i Schwiiz. Guet Nacht.🫶🏻
Aujourd’hui, c’était notre dernier vrai jour à Uluwatu, et donc aussi déjà de tout notre voyage. Le temps est passé incroyablement vite. Comme la météo annonçait d’abord de la pluie, on s’est permis une petite journée de bien-être. La pluie est arrivée seulement pendant la nuit, malgré ça, on a bien profité de notre programme. Lea a suivi un cours de pilates le matin. Le studio s’appelait tout simplement Fondue. Ensuite, on s’est retrouvées au Spring Spa, où Lisa avait réservé un massage d’une heure et Lea un drainage lymphatique de 90 minutes. C’était tout simplement super !🤩 Lisa a ensuite rejoint les Françaises au marché pour chercher encore quelques derniers souvenirs. Après que Lea est arrivée aussi, on est toutes allées déjeuner ensemble et on a fait nos adieux aux deux Françaises. On est rentrées un moment se reposer à la maison, avant d’aller à Silverclass. Là, on a fabriqué nous-mêmes une bague en souvenir. C’était super cool et on a pu vraiment faire beaucoup nous-mêmes, même graver. Ensuite, on est allées dans un café sympa pour boire et manger un petit snack. Après une dernière petite baignade dans la piscine, on s’est préparées pour le dîner. Pour conclure, on est allées dans un restaurant de sushis et on a très très bien mangé.😍 Comme snack du soir, on a commandé les célèbres Dang Cookies et on est allées heureuses au lit. Demain, il y aura notre dernier post du jour du voyage retour en Suisse. Bonne nuit.🫶🏻Read more
- Day 16
- Tuesday, July 29, 2025 at 9:17 AM
- ☀️ 30 °C
- Altitude: 11 m
SingaporeSingapur1°21’33” N 103°59’16” E
Heireis ✈️🇨🇭
July 29 in Singapore ⋅ ☀️ 30 °C
Hüt isch de Abreisetag bevorgstande. Früeh uf zum gnueg Ziit ha für‘s Packe. E Wunder, es het alles dripasst.😂😅 Bevors an Tattootermin für Lea gange isch, sind mir no rasch ine Kafi. Denn ischs sowiit gsi und Lea het endli eren ersehnte Tattootermin gha und endli eres Zitrönli becho.🍋 Meh wie happy übers Resultat und e super Souvenir zum Schluss. Im Aschluss sind mir no ine cools Kafi wo üs empfohle worde isch und döt het Lisa selber e Salotbowl zämägstellt und Lea nomol zum Schluss e Smoothiebowl. Künstlich usezögeret hend mir denn Ziit nö und sind früeh an Flughafe. Hend für die 15km denn doch fascht 1.5h gha wegem Verkehr… am Flughafe acho hend mir denn erfahre dass de erst Flug uf Singapur bereits 20‘ Verspötig het… grad e déja-vu ufcho vom Hiflug.🙃 Isch denn aber bi dere Verspötig bliibe, zum Glück. Leider hets Turbulenze geh, wa Lea mit de Flugangst grad nö so cool gfunde het. Etz in Singapur uf de Aschlussflug am warte und hoffe, dass es 12 agnehmi Flugstunde werdet.😇😅 Drum live us Singapur üsen letschte Post. Mit ganz viil schöne Moment und Erinnerige gönd mir etz hei und sind uu glücklich de Trip zämä gmacht zha und dankbar für alles wo mir hend dörfe erlebe. Freued üs etz natürli aber au uf eui alli dehei. Bis bald i paar Stund und nomol danke allne fürs flissige Lese und Verfolge vo üsere churze Reis.❤️
Aujourd’hui, c’était déjà le jour du départ. Réveil tôt pour avoir assez de temps pour faire les valises. Incroyable, tout est rentré. 😂😅 Avant le rendez-vous tatouage de Lea, on est encore vite allées dans un café. Puis c’était enfin le moment et Lea a eu son tatouage tant attendu – son petit citron. 🍋 Plus qu’heureuse du résultat, un super souvenir pour la fin. Ensuite, on est allées dans un chouette café qu’on nous avait recommandé. Là, Lisa s’est composée une salade bowl elle-même et Lea a encore pris, pour la dernière fois, un smoothie bowl. On a un peu repoussé le moment, mais ensuite on est parties tôt à l’aéroport. Pour faire les 15 km, il nous a quand même fallu presque 1h30 à cause de la circulation… Arrivées à l’aéroport, on a appris que notre premier vol pour Singapour avait déjà 20 minutes de retard… un petit déjà-vu du vol aller. 🙃 Heureusement, ça s’est arrêté là. Malheureusement, il y a eu des turbulences, ce que Lea, avec sa peur de l’avion, n’a pas trouvé très cool. Maintenant on attend notre correspondance à Singapour et on espère que les 12 heures de vol seront agréables. 😇😅 Alors voilà, en direct de Singapour, notre dernier post. Avec plein de beaux moments et souvenirs, on rentre à la maison très heureuses d’avoir fait ce voyage ensemble et reconnaissantes pour tout ce qu’on a pu vivre. Et maintenant, on se réjouit évidemment de vous revoir tous à la maison. À tout bientôt dans quelques heures et encore merci à tous d’avoir lu et suivi notre petit voyage. ❤️Read more

Traveler✊✊guten Weiterflug ✊✊😘