• Mutiany
    Joyce - vår guideMäktig natur omkringKlassiskt påmurenfoto 😊Toboggan för nedfärdLunch i närheten av muren

Great Wall of China

March 25, 2019 in China ⋅ ☀️ 20 °C

Dagens äventyr - kinesiska muren. Vi hade bokat en tur hemifrån med en liten grupp. Vi var 12 personer från USA, Australien och vi. Start kl. 7 på morgonen och 1 1/2 timme med buss till Mutiany som är en del av muren där det inte är så mycket folk. Den renoverades på 80-talet, så den är i bra skick.
    Vi åkte stollift upp till vakttorn 6. Sen gick vi uppe på muren till vakttorn 12 och tillbaka, en promenad på nästan 2 timmar. Vi hade förberett oss på att det skulle vara riktigt kyligt, men det var soligt och varmt! Ena tröjan efter den andra åkte av. Det är mycket upp och ner, ibland trappor med löjligt små trappsteg och ibland stensatta backar.

Muren är byggd i omgångar, största delen under 1400-talet av bönder, soldater och kriminella och utgjorde då gränsen mot Mongoliet.

Vi åkte tobbogan ner, (tänk bobsleigh). Sedan en lunch i en by nedanför muren. Det var en bra utflykt!