Sør Amerika i 6 uker

• 157foto’s
  • 4Likes
  • Dag to i "Quime"

17 februari 2015, Duitsland ⋅ 🌫 -3 °C

Våknet helt uthvilt og kjente at det var utrolig deilig å få sove ut. Formen er også på topp. I dag så gikk jeg sett hvor nydelig Quime er, selvom det er en liten landsby. Den er omringet med masse trær og grønt overalt ? var deilig å våkne til litt sol i dag. Sånn cirka 2-3 timer etter å ha spist frokost så ble vi inviterer på middag hos en familie medlemm av Lupe og Maria, masse mat var det så stapp mett ble vi ?. Etter det så dro.meg og.Maria på en liten spaser tur. Hehe og i sånn hvert hjørne så var det en venn, bekjent eller familie medlemm av Mari å hilse på, Quime er så lite at alle kjenner alle her ? utrolig koselig synnes jeg. Maria traff noen hun kjente på gaten og vi ble sittende sammen med de og drakk litt, her så feirer man karnevalet i dag. Det ble vannkrig, her så liker man å leke tydeligvis med vann og spesielt når det er noe å feire som karneval. Det var gøy men ikke på slutten da jeg begynte å fryse sånn så da dro vi hjem for å skifte. Det endte med at begge var litt trøte å så vi la oss en times tid. Og det var så deilig å få sovet ? etter det dro vi ut igjen for å se et live band som skule spille. Det ble dansing og drikking. Veldig koselig men endte å gå hjem litt tidlig siden jeg begynte å føle meg dårlig igjen, denne gangen tror jeg det må ha vært vannet. Her så liker folk å spandere så mye drikke og noe av det inneholder saft som er utblandet med vann fra svingen og alkohol. Er jo ikke vandt med vannet her så regner med det var det jeg reagerte på. Men utenom det så koselig jeg meg.Meer informatie

• La Paz, Bolivia

19 februari 2015, Bolivia ⋅ ☀️ 18 °C

Kom til la paz og siden vi ankom i bussterminal så kjøpte vi buss bilet til uyuni med en gang ? bussen går da i morgen Kl 18 på kvelden ? kom hjem får å så spise og fikse oss litt før det ble ut og utforske natt live i la paz. Det var utrolig gøy, koste meg masse? ?Meer informatie

• På vei til Rurrenabaque

24 februari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 8 °C

Dagen i dag startet med å å stå opp Kl 05:30, dusje i full fart og pakket ferdig. Tokk taxi så til flyplassen får å ta flyet til Rurrenabaque. Da vi kom på flyplassen så sto det på skjermen at flyet var kansellert, i det øyeblikket ble begge veldig stresset og tenkte at hele vår jungel tur var ødelagt. Men da vi sporte flyselskapet hva som hadde skjedd så fikk vi vite at flyet vi egentlig skule dra med hadde bare plass til 19 personer men siden flere skule reise, ble vi plassert i et større fly som hadde avgang 15 min etter det opprinnelig flyet vi skule ta. Det var en kjempe lettelse å vite at turen til jungelen ikke er blitt ødelagt ? etter å ha sjekket inn bagasjeen spiste vi frokost på subway. La Paz flyplass er veldig lite så veldig lett å finne frem til gaten. Nå sitter vi godt i settene våre i flyet og venter spent på jungel eventyret vårt ?Meer informatie

• Rurrenabaque

24 februari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 8 °C

Da var vi endelig fremme i Rurrenabaque, flyturen tok bare 25 min. Fra flyplassen ble vi kjørt av en minibuss til sentrum. Da vi var kommet til sentrum så traff vi hun Therese som var en av eierene fra byrået vi booket. Hun viste oss hva vi skule ta med og forklarte litt om hva som ville bli gjort på turen. Etter å ha pakket med oss det nødvendig ble vist bort til båten vi skule ta inn til jungelen. Selve turen tokk en og en halv time. Super fin båt tur, masse grønt overalt og store trær.Meer informatie

• Fremme i Madidi jungelen

24 februari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 8 °C

Plassen vi skule bo på i tre dager var nydelig og utrolig varmt, etter å ha satte fra oss sekkene og tingene våre fikk vi møte guiden vår Migel. Det som var super var at meg og Mari Elena hadde en guide for oss selv ? så etter å ha hilst på hverandre så spaserte vi en liten tur bare oss tre. På den halvtimen vi gikk fikk vi sett store trær, forskjellige medisiner som blir brukt til forskjellige ting, masse insekter og selvfølgelig myg. Da vi var fremme fikk vi spist litt mat.Meer informatie

• "Artesanía"

24 februari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 8 °C

Etter å ha fått spist, fikk vi vite vi skule få lage en ring av en liten kokos nøtt. Noe jeg synes var utrolig gøy. Kokos nøtten ble sag opp og så ble den pusset med sandpapir. Kjempe gøy å se så mye forskjellige smykker man kan lage av bare naturen. Alle guiden hadde smykker de hadde laget rundt halsen. Fikk også prøve Coca blad, først så måte jeg tygge på en trebitt ved navn "chamario" for å gjøre den bløt, dette smakte da veldig biter. Så sette den oppå Coca blader, strø litt hvit pulver ved navn "soda", så pakke den inn i flere Coca blader før man staper den inn i munnen. Den skal ligge på siden av munnen og kan vare opp til mange timer. Var ganske skeptisk til å prøve det i begrunnelsen fordi jeg trodde man ble på en måte dopet ned eller noe, men eneste effekten den har er at den numer plassen Coca blader er plassert. Så den numet bare halve tungen min og munn ? og folk her gjør det også for å få mere energi og kunne klare seg uten mat i mange timer. For her så må folk klare seg uten mat til de finner noe å jakte på eller finne frukt. Så Coca blader her er en måte å holde energi oppe og metter magen med noe.Meer informatie

• Utforske jungelen

24 februari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 8 °C

Rett etter å ha stapet Coca blader i munnen gjorde vi oss klar til å gå og utforske jungelen med Migel. I dag fikk vi sett så mye, masse store trær overalt og helt utrolig å høre jungelen. Så mye insekter som lager lyder og fugler som synger på sin egen måte. Her så trenger man ikke musikk, her så har jungelen sin egen spesielt måte å lage en fin lyd. Migel vet utrolig mye, er helt fasinert på hvor mye han fortelte og viste oss. Alt han viste har han lært av foreldrene sine, han er oppvokst i jungelen og fortalte at foreldrene hans fortsatt bor i jungelen. Han fortalte oss også at han liker seg i jungelen utrolig godt og bedre en i byen. Han er kunn i Rurrenabaque max tre dager før han vender tilbake. Vi så hvilken medisin som hjelper mot hode pine, når man har løs mage, vondt i magen osv... Fikk også prøve jungel snop som var fra frukten man lager kakao fra. Man suger bare på frøene, dette smakte litt søtt og litt sur og utrolig godt og friskt. Han viste oss også hvordan de hadde det gøy når de var små. Fra ett tre så hang det en husk man kunne svinge seg med ? kjempe gøy var det.Meer informatie

• Utforsker jungelen fortsatt

24 februari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 8 °C

Etter at vi var ferdig med å leke og føle oss som om vi var blitt 10 år igjen, dro vi videre. Migel kapret av en tre for å prøve vannet som var inni den, forfriskende og den smakte som vann man får i spenning fra Norge. Videre gikk vi bare innover jungelen, fikk prøve hvitløk tre, smakte akkurat som hvitløk man får i Norge. Bare at denne får man fra et tre. Er vanskelig å beskrive hva vi så får det er var så mye å se og høre og ikke alltid jeg hadde mobilen lett tilgjengelig for å ta bilde eller filmer. Her så ser man noe nytt hvert sekund. Men det jeg kan si sikkert er at alle burde ta seg en tur til jungelen, er bare en utrolig følelse å være her og lære hvordan folk klarer seg med så lite men allikevel så klarer de å overleve. De arbeider sinsykt hardt men allikevel med smil rundt munnen og er så vennlige og gjør alt for å forklarer eller hjelpe om man lurer på noe.Meer informatie

• Dag 2 i jungelen

25 februari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 21 °C

Kjempe koselig å våkne til jungel lyd av insekter og fugler som synger ?. Etter frokosten så gjorde vi oss klar til å gå inn i jungelen. Her så viste migel oss masse, han lagde vifte til oss av palme blader, veldig imponerende og fascinerende å se. Han viste også et tre som brukes til å å lage vesker og klær. Han var så snill og ville lage veske til oss begge ? Først så kapret han av en tre stamme, så banket han den (helle) med en stein, så med en kniv så skjærte han langs tre stamme nedover. Da han var ferdig så skrelte han på en måte av "skinnet" til treet. Gøy å se på. Etter det så banket han på selve skinet for å få den breiere. Etter det så var han ferdig og vi gikk videre, på kvelden skule han vise oss hva som skjede videre. Vi gikk i 5 timer i dag, vi bare gikk rundt og utforsket jungelen. Vi så to forskjellige aper, og fugler. Etter å ha gått, ble det bading i elven. Så deilig å kjøle seg ned. Og kjempe gøy å leke med leiren fra elven. Etter bading så var vi fremme i camping plass, her fikk vi middag. Da vi hadde spist så ble det å lage smykker igjen ? migel lage en veldig fin ring til meg av kokos nøtt. Her så fride han til og med ? hehe. Han viste oss også hvordan vi skule sy tre veskene våre. Veldig koselig å lage smykker av jungelens ting og tilbringe kvelden ute i det frie.Meer informatie