Verschoben isch nit uffghobe:-)

Scho im März 2020 isch scho fascht ziemlich klar gsi, dass mir unseri planti Reis am 01. Juni nit könne starte.
S Coronavirus het die ganze Plän uffe Huffe gworfe.
Dr Job und d Wohnig hän mirRead more
Ändligg gohts loos

Nachdäm mir unsere plante Start vom Juni 2020 hän miesse verschiebe und unseri Plän umkrämplet hän gohts jetzt am 9. Dezämber 2020 ändligg los. Aber nit uff Neuseeland wie mir im Mai no dänggtRead more
Acho in Capetown

Nach 11 Stund Maske im Gsicht und zämeglegt uff em Sitz in dr Economy vo dr Edelweiss sin mr in Capetown acho. D Corona Massnahme sin nit so schlimm gsi wie erwartet. Usser Zettelusfülle undRead more
Capetown und so...

Capetown isch wirkligg sehr vielsitig.
E witere Walking Tour mit em Thema Bo- Kaap. Bo-Kaap isch e Stadtvierte vo de Kapmalaie, wo nachdäm sie vo dr Sklaverei befreit worde sin, sich dört agsiedletRead more
Nomol Capetown

Im ganze sins 10 Dääg Capetown. Und me könnt no länger blibe, mr hän no lang nit alles gseh.;-)
Mit em Boot sin mr Robben Island go bsueche. Isch rächt touristisch und genau nach Zitplan, aberRead more
On the Road

s Wyygebiet Stellenbosch

Adeee Kapstadt, mir fahre witer.
Über die berüehmti Küstestroos „Chapman‘s Peak Drive“ sin mr nach Betty’s Bay zunere Pinguin Kolonie. Endligg, d Andrea het scho lang druff plangt dieRead more
Hermanus

Hermanus isch dä Ort wo me ka Wal beobachte, das sogar vo dr Küste us. Dr südlichi Glattwal kunnt do hi zum die Junge gebäre. Eigentligg, aber Afangs Dezämber sin sie witer zoge in d Antarktis goRead more
e Wuche in Prince Albert

Über die bekannti Route 62 sin mr vo Hermanus nach Prince Albert übere Swartpass gfahre. In Prince Albert sin mr ind Lodge De Bergkant.
Die ghört dr Renate und d Renate het Johrelang mit dr MeliRead more
Wieder am Meer, in Wilderness

Wilderness isch e Dörfli an dr Küste am indische Ozean an dr beriehmte Garden Route. Es isch alles total grien do. Es isch zwar öbbe 10 Grad kälter wie in Prince Albert, aber d’LuftfiechtigkeitRead more
Addo-Elefanten-Nationalpark

Vom Westerncape sin mr über d’Garden Route ins Easterncape. Bi Port Elizabeth verby gfahre zum Addo Elephant National Park.
Unseri Lodge isch kli usserhalb vom Park. Mit eme eigene kleine Tierpark,Read more
und wills sooo schön isch....

Tsitsikamma

Do mr nit gwüsst hän ob dr Cyril Ramaphosa, Präsidänt vo Südafrika dr totali Lockdown usspricht und denn au s Reise zwüsche de Provinze nümmi möglich gsi wär, sin mr wieder kli zrugg gfahreRead more
Plettenberg Bay

Mir hän Glück gha, dr Präsident het kei komplette Lockdown agordnet. Jetzt stoht unserer witere Entdeckigsreis durch Südafrika nüt meh im Wäg. Mir hän trotzdäm e kleini Reise-Pause inRead more
Wild Coast

Über Port Alfred sin mr an d‘Wild Coast, Coffee Bay gfahre. In Port Alfred hän mr e Zwüschestopp iglegt, damit mr nit zlang am Stück mien Autofahre. Am nöggschte Daag den witer nach Coffee Bay.Read more
Drakensberge

Nach ere 10-stündige Autofahrt vo dr Küste sin mr total erledigt bi de Drakensberge ako. Dr Zuestand vo de Strosse isch sehr abwächsligsriich, vo teerte, über Schotterstrosse zu zwar teerteRead more
Hluhluwe- iMfolozi

Mir hän d’Unterkunft so gwählt, dass mr vo do us es paar Tagesüsflüg könne mache. Mir sin in Mtubatuba. Do rund um wird Zuckerrohr abaut und die Lodge wo mir sin isch damals viel vo de ArbeiterRead more
St Lucia

E witere Tagesusflug isch ins Dörfli St. Lucia an dr Küste gsi.
Dörfli vo de Hippos ( Flusspferd). In dr Nacht stiege sie uss em Fluss und göhn im Dörfli go grase, me nennt die dorum auRead more
Kruger Nationalpark

Im Marloth Park, isch e Park grad vor em Krugerpark, hän mir unsers Studio mit Pool🤭 bezoge. Au im Marloth Park läbe e Huffe wildi Tier und mir zmittst inne.
Es isch richtig heiss und totalRead more
Nomeh Kruger Nationalpark

Hoedspruit

Dr Wäg nach Hoedspruit hän mr dur e Krugerpark gnoh und mir hän nomol einiges erläbt. E ganzi Büfflehärde wo über d’Stroos zottlet isch und e Löwin het am Strooserand e Pause gmacht.
InRead more
Clarens und Bloemfontein

Unseri Reis goht langsam wieder zrugg in Süde richtig Capetown.
In Middelburg hän mr e overnight-stop iglegt, bevor mr denn witer zum kleine Künstlerdörfli Clarens gfahre sin. Klar het me dörtRead more
Graaff- Reinet

Graaff - Reinet isch unsere nöggschte Stop richtig Süde.
Graaff-Reinet isch umgäh vom Nationalpark Camdeboo und die 4. ältischti Stadt in Südafrika
Mir wohne imene alte Cottage vo 1850 imRead more
Unterwägs und Sutherland

Vo Graaff-Reinet sin mr nomol uff Wilderness ans Meer. Dört sin mr die zwei Schwizer, dr Hans und d’Christine go bsueche. Mir hän sie kenneglernt wo mr s’erscht mol in Wilderness gsi sin. EsRead more
Cederberge

Dr letschti Stop bevors wieder zrugg nach Capetown goht. In de Cederberge im Städli Clanwilliam. Begrüesst worde sin mr in dr Unterkunft Yellow Aloe uff schwizerdütsch. Dr Michel füehrt die LodgeRead more