17-6 El Morro - dolfijnen

Na een rustige nacht, ondanks muziek in het dorp, maar om een hoekje en ver weg, om 6 uur wakker. Ik ga vogelen. Niet erg gelukt, maar fijn om in de gelegenheid te zijn.
Daarna naar Puerte del MorroWeiterlesen
Playas

Helaas is de tekst op het bord arabisch geworden, maar er stónd: vente de solares en credito..........
En dat in de bribrobrandende zon. En bedankt hė.
En nog wat vogels van vandaag.
Als ze hierWeiterlesen
18-6 Terug naar Guayaquil

Na nog een lekkere ochtend op onze camping fietsen we naar Playas. Het weer is killig en er zijn veel minder golven, dus we eten alleen wat en dan naar de bus.
Karin koopt kaartjes en zegt: bus 14 omWeiterlesen
19-06 Guayaquil, waar zijn de spullen

Godverdegloeiende godverdese. Sorry tante Gerrie.
Onze spullen zouden vandaag afgeleverd worden, maar blijken nu in Miami te staan en het wordt maandag. Zie eerste regel. En dat is dan priority enWeiterlesen
20-06 Alausi

Vanochtend telefoon van Fedex. Ons pakket komt zo niet door de douane want er zit een gebruikte telefoon in, dat mag niet. Nieuw mag wel. Hij kan de telefoon er uit halen en terugsturen (kost weerWeiterlesen
Wat heb ik nu aan mijn ING hangen?

Karin heeft veel problemen met geld opnemen. Na veel vruchteloos gepin komt ze er achter dat ze bij banken anders dan de ING maar 250 euro mag opnemen. Dat blijkt ongeveer 270 dollar.
In GuayaquilWeiterlesen
21-6 Alousi - Devils nose

Omdat er toch wel veel te klimmen valt, en Alousi best leuk is, besluiten we tot niet na de treinreis vertrekken, maar gewoon morgenochtend.
Dus hoeven we ook niet om 8 uur al in de trein te zitten.Weiterlesen
21-6 Wandelingetje

De foto's
22-6 Huigra

De klim valt mee (vind ik). Vooral erg leuk als er nog iets omhoog kronkelt en dat blijkt hem dan niet te zijn. Afdaling is dik 20 km. Erg fijn. De weg naar de "glamping" is minder fijn nl. 22% maarWeiterlesen
23-6 Chunchi

Om half tien gisteravond 4 twintigers uit Riobamba. Automotor de hele tijd aan en muziek. Om half 12 wat van gezegd. 4 uur 's nachts weer. 8 uur, eerste wat ze doen: motor en autoradio aan.
MevrouwWeiterlesen
24-6 Rustdag Chunchi

Nadat we nog hebben gezocht naar zwembad en park om eventueel te kamperen, verhuisd naar een ander hotel. Zelfde prijs, verder niet te vergelijken. We besteden de dag aan korte en lange termijnWeiterlesen
25-6 Llagos

De ochtend begint met een up-date van Karins Iphone die maar niet wil lukken en een daverende ruzie. Komt weer goed bij pepermunt zonder munt.
Met de hoogtelijnen mee betekent tevens toch nog 5%Weiterlesen
26-6 El Tambo

De hele nacht hebben we terug naar boven moeten klimmen, en nog steken onze voeten met binnentent en al onder de buitentent uit. Dus regent het ook een heel klein beetje.
We beginnen de dag metWeiterlesen
26-6 Baños del Inca

Worden we om 5 uur door Juan Pablo meegevraagd naar de Baños in zijn auto. Dicht natuurlijk, maar hij komt kennissen tegen die weten wie de sleutel heeft. Hartstikke leuk, hij weet ook wat dingen teWeiterlesen
27-6 El Tambo : Ingapirca

Ik had het best koud vannacht, slaapzak helemaal dicht. Was het nog 10 graden! Hoe snel je aan warmte went!
Ik doe boodschappen, Karin luiert bij de tent.
We wilden met Juan Pablo naar Ingapirca enWeiterlesen
27-6 nog meer Ingapirca

28-6 Cuenca

We wachten op bericht van Judith van Mundial City. Die zou Fedex bellen vanochtend. Karin stuurt nog een mail om half tien, geen reactie. We doen boodschappen en pakken de bus naar Cuenca. Dat van dieWeiterlesen
29-6 Cuenca city tour

De hele dag door Cuenca gedwaald, eerst met de fiets langs de rivier (fietspad!), toen naar het oude centrum. Wandelen en een bustour naar Turi. En passant wat hostels bekeken, winterbroeken gescoredWeiterlesen
Speciaal voor Riet en Barbara

Bibliotheek in het klooster van de kathedraal.
Stukje van de muur van diezelfde kloostergang.
Plafond van een galerij.
Nog meer Cuenca AZ

Ook nog koffie gedronken in een oud pand, gerund door een Ecuadoriaan die 17 jaar in de VS heeft gewoond. Over 15 dagen is het ook een hostel hoopt hij. Leuk gesprek.
Www.victorianhostel.com
Kathedraal Cuenca

30-6 Cuenca bustour noord

Weer langs de wasserij, ontbeten met een lokaal maishapje met rozijnen (3 inderdaad). Lekkerder dan het brood hier. Telefoon van Karin gehaald, gelukt!
De kathedraal is zo groot dat ze overal tvWeiterlesen
30-6 nog meer Cuenca

"Beneden de rivier is niets te zien".
Behalve dan de oudste weg naar het centrum: Loya.
Daar hebben we ook onze humita gekocht. Een restaurant wat dat verkoopt kan je herkennen aan de kookpot opWeiterlesen
1-7 Cuenca - Cajas national park

Alweer een leuke dag. Met zo'n open bus naar het national park. Topje op dik 4100 meter.
Mooie tocht en leuke wandeling met uitleg.
Nog geen bericht over onze spullen.
Misschien is het een ideeWeiterlesen
1-7 Daar heb je wat aan op een fietspad

Cuenca doet super zijn best voor fietsers. Echt waar!
Maar ze zijn er nog niet. De fietsstraat Loja eindigt aan de verkeerde kant van een drukke straat bijvoorbeeld. Maar toch fijn dat er fietspadenWeiterlesen
ReisenderZiet er goed uit!! Zoen, E.