22-1 Voor mijn ouwe oom

Ik maak foto's van een oude spoorbrug + uitleg. Denk nog: dat is geen trein. Hoor een raar geluid. Toch een "trein".😀 Ik als een idioot mijn camera weer opvissen. Blijft ie speciaal stil staan voorRead more
22-1 Voor Frans Jan

In Picton hebben ze weer eens iets anders dan "Dommetjes".
24-1 Wellington

Ik slaap een gat in de dag, half 8! We pakken eerst in, het lijkt te gaan regenen. Valt mee, paar spaties, toch fijn om droog ingepakt te zijn.
Boottocht in "less then favourable conditions". Dat zo'nRead more
25-1 Paekakariki

Ondanks best warm, toch best goed geslapen. Vroeg wakker, dus Manuela en ik kunnen samen ontbijten. Ik krijg haar ontbijt er bij, want het is niet echt afgestemd op fietsers geloof ik, zoiets stop ikRead more
26-1 Waikanae beach

Twijfel. Gaan of blijven. Grijs. Gaan dan maar, is het niet zo heet om te fietsen. Krijg zo'n achteruit-de-berg-op windje tegen. Het lijkt Tibet wel. Het fietspad is hartstikke leuk, maar zodra ik deRead more
26-1 Waikanae beach: strand en vogels

27-1 Levin

Blij dat ik gisteren gestopt ben, ik heb nu tenminste wind tegen én motregen.😥
Maar o.k. de wind is wel een stuk minder. Ik volg de coastal fietsroute. Best prima, tot ik opeens letterlijk op deRead more
28-1 Msr lekt

Wat begon als een tijdelijke footprint omdat ik foto's niet gemaild kreeg, wordt nu toch een footprint.
Het stopte dus niet met regenen, gewoon een fijne miezer, niets bijzonders. Ik zag alleen welRead more
28-1 Himatangi

In plaats van het beloofde mooie weer miezert het de hele dag door, al is het iets minder dan gisteren. Vanwege het tent gedoe (zie Aside my trip) vertrek ik pas om half 12, met nog weer wifi zoekenRead more
Ze sturen een nieuwe!!

Net een telefoontje gekregen; waar ben ik de komende 2 dagen? Dan sturen ze een nieuwe buitentent!!! Hoera!!!
Ik zat inmiddels in de auto naar Palmerston omdat daar 4 buitensport zaken zijn, om eenRead more
29-1 Himatangi - Palmerston

Ik maak dankbaar gebruik van het aanbod van Alice voor een lift naar Palmerston. Daar zijn meerdere buitensport zaken, dan kan ik zeker een spuitbus scoren. In de auto krijg ik het toffe telefoontjeRead more
30-1 Himatangi beach

Ik slaap tot 8 uur, een record!
Wasje, mijn nieuwe buitentent wordt afgeleverd, scheerlijnen overzetten en de vier punten insmeren met anti-lek.
Lekker lullen met Barbara en Aad Jan, boek gelezen,Read more
31-1 Lake Dudding

Weinig spectaculaire route over meestal vrij rustige weggetjes. Ik neem een foto van waar ik Mount Taranaki verwachtte te zien. Volgens mij heb ik hem vanuit de auto naar Palmi gezien, maar nu aldoorRead more
1-2 Whanganui

Ik doe een stukje omrijden, maar voor 81 km terwijl het via de snelweg maar 30 is, ben ik toch te lui. Het landschap is ook niet mega woeha of zo. Goed besluit, want uiteraard weer wind tegen. Als ikRead more
2-2 Wanganui - stoomboot

Totaal geen zin in fietsen, dus ik vertrek (o.k. op de fiets) naar het centrum. Kan daar nog mee met de "herbeleef de oude tijden" trip op de stoomboot. Vooral erg leuk omdat ik allemaal foto's kanRead more
Wanganui - gebouwen

Veel art deco, moest aan je denken Edo. Maar ook andere stijlen, vond ik juist wel leuk.
3-2 Gisteravond Castle Cliff

Leuk hoor, westkust!
Naast mij stonden Kiwi's uit Masterton, die hadden nog nooit de zon in zee zien zakken. Ze waren niet eens veel jonger dan ik! Tsjonge, wat waren ze blij met deze zonsondergang.Read more
3-2 Koriniti

Geen telefoon bereik, maar wel Wifi. En nog goed ook! En koud bier!
De fietsroute blijkt gewoon een wit weggetje langs de rivier te zijn, dus geen fietspad. En de "grade 2, mostly flat", maakt mijRead more
4-2 Pipiriki

Gisteren 2 fietsersfanaten ontmoet die mij overtuigden van toch doorfietsen, anders moet ik weer een stuk drukke snelweg, en ik ben al op de helft.
Ja, zó is fietsen best leuk. Ingesteld op aldoorRead more
5-2 Taumarunui

Het is lekker afgekoeld vannacht, dus de tent is echt kleddernat. Natter dan na een regenbui! Maar goed, ik hoef alleen maar 500 meter te klimmen, plus alle extraatjes. Maar de eerste kilometers zijnRead more
5-2 Pfuh, al weer

Je kan je kont hier niet keren of wéér een oude trein oid☺️
6-2 Tangarakau

Gelukkig kwam ik gisteren meerdere mensen tegen die mij uitermate verbaasd aankeken toen ik zei dat de Forgotten World Highway plat was. Ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, maar nee, niet plat.Read more
7-2 Whangamomora

Wat een fijn plan, van dat halve dagje: het regent vanaf 8 uur 's avonds. Volgens mij lekt mijn tent, maar laat ik het maar condens noemen. Na tienen ga ik toch maar wandelen, wordt het toch bijnaRead more
8-2 Stratford

Ik wilde niet aldoor "de wolf de wolf" roepen. Dus zat ik nu wel 3 dagen zonder bereik en Wifi.😕
Gelukkig wist de haan van geen ophouden, dus was ik toch om 7.10 wakker.
Wát gaaf om dit teRead more
9-2 Stratford

Ik had gisteren al half besloten om nog een dag te blijven en dat is maar goed ook, ik slaap tot 8 uur. En mijn rechter knie doet protestacties.
Om half 10 ri I-site, mnt Taranaki zonder wolken. IkRead more
TravelerJe jonge broer vindt ze ook leuk 👍 👍 👍 👍
Riet Atema
Mooi! Kon ik maar ruiken...FR
Traveler
Ik rook niets, hoorde hem alleen .....