Van Wellington via west omhoog
 • Day92

  24-4 Vertrek - The End

  April 25, 2019 in New Zealand ⋅ ⛅ 17 °C

  Zoals gebruikelijk 4 uur voor vertrek op het vliegveld. De fiets gaat onverwacht makkelijk: ja hoor, doe maar in een hoes, nee hoor, wielen hoeven er niet uit.
  Maar dan....
  5 kilo overgewicht. Ja, kan. 480 dollar!!
  WAT?? Ik dacht 120 of zo gelezen te hebben. Oeps.
  Mag ik toch 5 kilo in mijn handbagage stoppen want daar heb ik nog 3 over. En mijn slanke eigen modelletje helpt ook denk ik, want ik zít toch naast een dikke vent! Maar 5 kilo is best moeilijk als de echt zware dingen niet in de handbagage mogen, zoals gereedschap. Het lukt toch, en ik zeul verder met een soort plunjebaal. Wel super aardig van ze, en maar goed dat de tent niet mee is dus.
  Overstappen in Hong Kong valt mee, eigenlijk zo voorbij dat wachten. Lekker eten op allebei de vluchten. Ik krijg wel een houten kont op de eerste maar kan heel veel slapen de tweede. Fijn hoor, een raamplaats.
  En dan word ik opgehaald door Barbara en Edo, ontzettend gaaf, zó fijn. Edo brengt ons naar mijn ouders in Utrecht, heerlijk om ze weer te zien. Morgen naar mijn eigen huis.

  Het einde van een fantastisch jaar. Eergisteren leek het nog eindeloos lang, nu lijkt het al korter. Raar hoor.

  Ik ga nog wel footprinten over weer thuis zijn, maar niet meer dagelijks. In een nieuwe footprint. Langzaam afkicken. Ik zal jullie fijne commentaar missen.
  Read more

  Edo en Ilse

  Toch nog een zonsondergang 🌇 🙂👍 E.

  4/26/19Reply
  Monique Hermans

  LEGO !! 😱😁👍

  4/26/19Reply
  Monique Hermans

  Wat en waar is dit?

  4/26/19Reply
  21 more comments
   
 • Explore, what other travelers do in:
 • Day90

  23-4 Auckland airport

  April 23, 2019 in New Zealand ⋅ ⛅ 14 °C

  Ik kan 's nachts tussen de buien door plassen, maar droog is anders. En dan valt het 's ochtends opeens reuze mee! Eindeloos heen en weer lopen met dingen die weg kunnen, nog schoon moeten, het schiet niet op. Maar toch om half 10 ri Torpedo 7. Weer de brug over en dan via een fietspad langs het water. Het is nog leuk ook.
  Eerst weigeren ze de tent in te nemen want hij is nat: "health and safety risc". Ik blijf heel kalm, zeg dat het alleen water is, misschien kunnen ze hem even uithangen, ik ga naar huis, ik heb hem zo droog mogelijk ingepakt, maar veel zon was er niet vanochtend. En dat werkt! Er wordt druk gebeld (ondertussen wordt de trapper die ik niet los kreeg losgedraaid), maar de tent moet getest. Snap ik. Dus gegevens achter gelaten en via Ambury (lunch) en nog een fiets/wandelpad naar het vliegveld. Onderweg hordes scholeksters en een hus lepelaars! Wel blij dat ik het morgenochtend niet hoef te doen. Er is niemand meer bij wie ik kan checken of de fiets echt in een doos moet. Ik ga het gokken, als het niet lukt koop ik daar een doos.
  Hotelkamer is niet groot, maar de fiets kan er net bij en dat mag ook. De douche is top. Ik trakteer mezelf voor het laatst op een vegetarische burger met friet. Helaas hebben ze geen Tuï of Speights, dus ik doe een cider.
  Het voelt al als een reisdag en dat is prima. Here I come!
  Read more

  KarinBdV

  Goede reis Astrid en welkom thuis. 😘

  4/23/19Reply
  Barbara de Groot

  Nog even!

  4/23/19Reply
  Edo en Ilse

  Prachtig!! ❤ E.

  4/23/19Reply
  21 more comments
   
 • Day89

  22-4 Ambury Park: Mangere Mountain

  April 22, 2019 in New Zealand ⋅ ⛅ 13 °C

  Nieuw Zeeland is lief en maakt het afscheid makkelijker.
  Ik kan nog droog koffie zetten, maar moet binnen ontbijten. Daarna droog boodschappen, maar na de lunch gaat het mis. Ik wandel in een vaag miezertje naar Mangere Mountain, maar voordat ik daar ben is het een volwaardige bui. Maar toch doorlopen, het is maar water. De berg is niet zo hoog en ik ben benieuwd wat je van deze vulkaan ziet aan de "binnenkant". Hartstikke leuk, er is een lava Dome in het midden. Ik ga zo snel mogelijk terug naar de tent, want inmiddels stort het.
  En dat blijft zo de rest van de middag. Handig! Want mijn tent lekt echt als een gieter. Morgen nog even langs Torpedo 7. Kan je nagaan wat een mooi weer ik aldoor gehad heb! Klein buitje trekt ie nog, maar het moet dus niet echt nat worden.
  Inmiddels ben ik ook al online ingecheckt. Twee raamplaatsen! Hoera! Wat zal ik slapen! Morgen hotel, wat een goed idee van mezelf, kan alles nog even drogen, al heb ik geen last van de tent dus.
  Read more

  Edo en Ilse

  Krijg toch Frank Sinatra's My Way in mijn hoofd nu.... 'and now, the end is near, and I can raise, the final curtain' 😘 E.

  4/22/19Reply
  Monique Hermans

  Wow, mooie foto, ondanks de donkere wolken ☁️🌧️😉

  4/22/19Reply
  Monique Hermans

  Nog 1 nachtje slapen en dan vliegen..?

  4/22/19Reply
  10 more comments
   
 • Day88

  21-4 Auckland Ambury park

  April 21, 2019 in New Zealand ⋅ 🌙 17 °C

  Lekker dagje. Ik fiets het fietspad 6 km terug naar de dierentuin. Pal daarnaast is een Japanse tuin. Mooi hoor, jammer dat je er bijna niet doorheen mag lopen. Hele mooie verblijven voor de dieren, nadeel is dat ik alle katachtigen niet heb kunnen vinden, op 1 tijger na. En nou heb ik nog steeds de blue duck niet gezien omdat ik die ook niet kon vinden. Geen wonder dat het in het wild ook niet gelukt is. Toch gaaf, vooral als ik me in "Afrika" realiseer dat ik die dieren ook "life" gezien heb! Wel de blue pinguin in daglicht.
  Ik eet fish & chips tussen de middag in de dierentuin. Gelukkig maar want hier is alles altijd open, ...... behalve op paaszondag natuurlijk. En ik had inmiddels bijna al mijn reserve eten op😟. Gelukkig heb ik nog brood. En dan blijkt er in Mangere Bridge gewoon nog wat open en heb ik ginger beer en een garnalen salade. Het fietspad is trouwens hetzelfde als toen ik Auckland ri noorden verliet alleen nu de andere kant op. Na alle steile en vreselijke wegen de laatste maand, ben ik nu helemaal blij met mijn fietspad. It's all in the mind......
  15 foto's van de zonsondergang en het lukt me maar om er 4 weg te gooien. Oeps.
  Dreigende wolken pakken zich samen. Misschien vind ik vannacht uit of de tent mee terug mag.
  Read more

  Edo en Ilse

  Duh? Wat een apart beest!! E.

  4/21/19Reply
  Astrid van der Zouwen

  Een kameleon geloof ik. Vrouwtje of mannetje (weet ik ook niet meer) heeft 3 hoorns.

  4/21/19Reply
  Maarten van de Krol

  Mooie foto's weer.

  4/21/19Reply
  Anne Mieke

  Prachtige ondergangen!!!

  4/29/19Reply
   
 • Day87

  20-4 Auckland

  April 20, 2019 in New Zealand ⋅ ⛅ 14 °C

  Ik besluit om te vertrekken van Waiheke. Ik heb alles gewandeld en geen zin in daar veel fietsen. Het is mij niet bezienswaardig genoeg om te gaan bussen. Het lijkt bewolkt, dus een stranddag zit er ook niet in. Ik sta nog een tijd te praten met 2 fietsers uit Auckland. Zodra ik weg fiets wordt het natuurlijk heet. Grapje. Ik vind een rustiger route, maar moet voor straf duwen. Maar toch leuker. Ik ben om 1 uur weer in Auckland en fiets west om te kijken of ik nou een déja vu had of dat ik hier echt al eens geweest was. Dat laatste, was ik vergeten en ze zijn heel druk aan het bouwen en er is al van alles veranderd. Er staan nu rode lantaarns a la Londen en je kan via een nieuwe brug naar de andere kant van een haventje. Daar zat ik de vorige keer nog op een doodlopend stuk!
  Maar Evo de fietsenwinkel zit waar ik hem verwacht. Die weet dat ze op het vliegveld voor niet te veel geld ook dozen hebben. Dat scheelt een hele hoop zeulen.
  Vervolgens naar de Wintergarden. Leuk. En via de noordwest fietsroute naar de camping. Dit stuk is een heel stuk beter te pruimen!
  Read more

  Anne Mieke

  Geniet nog ff daar!!😘😘

  4/20/19Reply
   
 • Day86

  19-4 Waiheke wandelen

  April 19, 2019 in New Zealand ⋅ ☀️ 18 °C

  Het is koud als ik om 6 uur wakker word: 7 graden! Om half 10 gaat de muziek aan en vertrek ik voor een wandeling. En het gaat lekker en is mooi, dus ik plan er nog een extra lusje aan vast. Daardoor kon ik op 1 km langs een wijnproefding, dus ik wandel nog wat extra. Omdat het Goede Vrijdag is, moet ik er ook bij eten. 40 dollar later vond ik het eten niet heel lekker en de wijn gewoon niet. Heb ik de hele kilometer terug naar de route lopen genieten dat ik niet voor 120 dollar met een tour mee ben en nog 2 van die proeverijen "moet". En ik heb bij de tent nog Cleanskin merlot van 7 dollar, die vind ik wél lekker😁. En als extra kado is het stil op de camping als ik daar om 3 uur arriveer. Zal niet duren, maar nu ff lekker. Ben toch een beetje moe na een km of 11.
  Volgens mij gaat de zon verder naar rechts onder dan gisteren!
  Read more

  Edo en Ilse

  Misschien smaakte het niet zo lekker maar het ziet er wel heeeeeel mooi uit 😅 E.

  4/19/19Reply
  Edo en Ilse

  11 km met jouw knie? Chapeau!! E.

  4/19/19Reply
  Maarten van de Krol

  Bamboe?

  4/19/19Reply
  4 more comments
   
 • Day85

  18-4 Waiheke

  April 18, 2019 in New Zealand ⋅ ⛅ 14 °C

  Wat een mazzel!
  Ik had nog data tegoed, maar er werd gezegd dat het maar 24 uur geldig was. Nu was het al langer, maar ik durfde het gisteravond niet te gokken omdat ik Edo nog wilde bellen. Krijg ik toch een hele gigabyte van de receptionist die me ook al zo lief had geholpen met de droger en met wie ik een hele tijd had staan kletsen. Tegoed van gisteren deed het vanmorgen trouwens ook nog.
  Ik stort midden in een optocht voor het afstuderen. Apart hoor.
  Daarna langs de andere fietsroute terug naar de veerboot. Onderweg wil ik het vlaggetje op een stokje kopen voor Saskia; uitverkocht. Grrr.
  En een beertje voor Barbara is ook lastig in het land van kiwi's en schapen.
  Wel een veel vlakkere route. Ik zoek nog ff schelpjes en bezoek de waterlinie van Auckland of zo. Kom ik bij de pont: kan ik rechtstreeks naar Waiheke. Hij gaat wel pas over een uur. Ik nog even shoppen, doorverwezen naar Ike, ..... 😃🤗. Hoera!!
  Was me anders never nooit gelukt denk ik. Blij.
  Daarna wordt het helaas minder leuk. Knetter druk, nog erger dan de snelweg en met van die verdwijnende fietspaden. Zoveel verkeer had ik niet verwacht, en ook niet zo ver oost. De camping is redelijk druk, met tieners met een radio en veel herrie. Wordt het toch om 7 uur (!) stil!
  Read more

  Marijke van der Zouwen

  Geweldig...….lachen

  4/18/19Reply
  Marijke van der Zouwen

  whauw

  4/18/19Reply
  Maarten van de Krol

  Oh, wat een mooi licht!

  4/18/19Reply
  8 more comments
   
 • Day84

  17-4 Auckland / Takapuna

  April 17, 2019 in New Zealand ⋅ ⛅ 15 °C

  Ipv in de wasmachine, stop ik al mijn kleren in een droger, wel met wasmiddel 😕. En het duurt maar en als ik het door krijg, krijg ik hem niet uit. Paniek. Maar mijn kleren zijn nog heel. Ik denk dat ik met mijn hoofd ergens anders was.
  Daarna winkelen. Takapuna is best leuk. Als ik mezelf op een burger trakteer struikel ik over het souvenirtje voor Dirk. Ha!
  Het stikt hiervan de vers afgestudeerden, met verschillende kleuren op hun mantels.
  Morgen naar Waiheke, ik maak me zorgen over stroom voor de telefoon, maar heb nog een camping op weg naar Ambury gevonden, waar ik eventueel kan opladen als het met koffie in barretjes niet lukt op het eiland.
  Read more

  Maarten van de Krol

  Mooi plaatje weer!

  4/17/19Reply
  Maarten van de Krol

  De kleuren van de Nederlandse vlag! Kun je vast weer wennen...

  4/17/19Reply
  Maarten van de Krol

  Mooi!

  4/17/19Reply
  3 more comments