Austria
Neustift

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

25 travelers at this place

 • Day1

  Ankunft im Außerwieserhof

  July 28, 2019 in Austria ⋅ 🌧 18 °C

  Endlich angekommen in unserer Unterkunft, haben wir erstmal den Kuhstall besucht und beim melken zugesehen.
  Außerdem gibt's hier noch Meerschweinchen, Kaninchen und Hühner und einen Spielplatz. Viel Beschäftigung für die Vierjährigen unter uns☺Read more

 • Day13

  Franz Senn Hütte

  June 18, 2019 in Austria ⋅ ⛅ 24 °C

  Endlich richtig Tirol

 • Day11

  Kleiner Hopser

  June 16, 2019 in Austria ⋅ ⛅ 16 °C

  Oder den Start vom Albert

 • Day7

  Dag 4, Afdalen en geluk bij ongeluk #woe

  September 15, 2016 in Austria ⋅ 🌙 14 °C

  Vandaag ruim 4 uur afgedaald. Helaas weer geen groot succes. Ik ging zó traag... Alle kracht is uit mij. Mentaal, maar ook lichamelijk. Mijn knie (die ik met John getraind heb) houdt het goed. Maar de rest van mijn lichaam is moe. En ik ook!

  IK HEB GESTOLEN...
  De gastvrouw en haar collega's zijn niet bar vriendelijk. Evelien en ik werden flink afgesnauwd... Maar eerlijk is eerlijk, heerlijk ontbijtje!! Met oa cake!! Uit kift heb ik 2 plakjes gejat om onderweg lekker op te peuzelen... Maar karma is een b*tch. De tocht werd zwaar voor mij... Alweer.

  PFFFT MIJN LIJF WIL NIET MEER
  Het afdalen ging moeizaan. Ik voelde mijn blaren (drie joekels), de onderkant vsn mijn voeten zijn beurs en ik voel al mijn spieren. Blijk er nogal wat te hebben... Tineke trekt me er doorheen het eerste stuk. En lapt me op met zout sls ik misselijk word.

  Daarna komt Marieke alweer in actie om me de weg te wijzen als er, je verzint het niet, weer tig stenen onder mijn voeten komen... Maar er waren ook veel boomwortels. Leuk; voor de afwisseling.

  Wel vond ik het laatste stuk van de afdaling heerlijk! Heerlijke geur van bos, geluid van stromend beekje en verder niets!

  FOTO
  Op de foto zie je linksboven de hut waar we vanacht geslapen hebben!!

  WE KOMEN OP TELEVISIE
  Ongeveer halverwege komen we een tv-ploeg tegen. Of we even een stukje terug konden lopen en dan weer heen, voor de opnames voor een documantaire. Daar heb ik vriendelijk (vrees dat mijn gezicht boekdelen sprak) voor bedankt! De rest van de groep heeft een prachtig staaltje acteerwerk neergezet. Frank zou trots zujn😉

  CAPPUCHINO EN DE BUS
  Onderaan de berg in het dal was een cafe/hut. Daar heb ik heerlijke cappuchino gedronken en cola light! Verder vond ik het allemaal wel best. Voor mij geen tochten meer. Dit was mijn eindpunt!

  We pakten de bus, hilariteit onder de passagiers, naar een dorpje waar Linda (andere Linda) nieuwe schoenen kon kopen. Doe had ze nl. kapot gelopen en dat is levensgevaarlijk.

  Kreeg ik me in de bus toch een bak heimwee. Ook dat nog... Al snel konden we uitstappen en gingen mijn gedachten weer naar mijn pijnlijke lijf!

  In Oostenrijk houden ze blijkbaar siesta. Heel vervelend... Nu moesten we een restaurant zoeken om wat uurtjes door te brengen #Jippie🎉🍴☀️🍷😊

  Heerlijk gegeten (Wiener Schnitzel; what else), telefoon opgelsden én Jihn gebeld. Gezegd dat ik zou stoppen.

  KABELBAAN BUITEN WERKING
  We reden met onze busjes, die we daar hadden achtergelaten voor onze eerste klim, naar de kabel baan die ons naar boven zou brengen nasr de volgende hut. Zou... Jammer de bammer die kabelbaan was buiten werking.

  Om een lang verhaal kort te maken... Hotel geboekt. Heerlijk!!! Kleren gewassen (ja ik had wasmiddek in mijn rigzak), douche genomen, ontdekt dat er goede Wifi is!!!, schone kleren aan, John weer gebeld én Sharon en ik voelde me een stuk beter!

  UNO
  We zijn met zijn allen gaan eten en hebben daar uno gespeeld! Ik won (één potje) en toen gimgen we weer naar hotel. Lekker slapen!!

  TOCH DOORGAAN MET EXPEDITIE
  De tourleider heeft andere tocht moeten bedenken om toch bij de volgende hut te komen. De route is relatief eenvoudig. We stijgen en daar ben ik best goed in. En via datzelfde pad gaan we vrijdag weer dalen. Dat zullen mijn benen wel niet zo fijn vinden, maar zo kan ik wel de hele expeditie volgen!

  Ik voel me beter en gesterkt door de groep heb ik besloten de expeditie voort te zetten. Yes I Can!!!

  DIABETES
  Voor het eerst hardop uitgesproken dat ik misschien een pomp wil. Benieuwd hie ik hier morgen over denk...

  Het is al veel te laat! Ik ga lekker slapen!!! Sorry voor de vast vele tikfouten...
  Read more

 • Day7

  Dag 3, Stenen, stenen & stenen #dinsda

  September 15, 2016 in Austria ⋅ 🌙 14 °C

  Gisteren had ik geen bereik. Totaal verstoten van de buitenwereld... Vandaar dat ik nu pas kan vertellen hoe dag drie (dinsdag) verlopen is. In een woord: hel. Ik vond het de hel. 9,5 uur gelopen en doodeng.

  De dag begon prachtig! Ik had heerlijk tussen Angé en Evelien geslapen. Op diezelfde (vieze #gruwel) matras lagen ook alle andere expeditie leden... #Gezellig!

  REK EN STREK DOOR SYLVIA
  De dag begon, zoals alle dagen met de rek- en strek oefeningen van Sylvia. Dat trek elke ochtend weer veel bekijks! Deze ochtend dezen zelfs andere mensen mee. Leuk!! Om je bovenbeenspieren te rekken, moet je je been naar achteren buigen en je enkel vastpakken. Dag 1 en 2 ging dat prima, maar vandaag kreeg ik mijn been niet eens omhoog...

  ROTSEN, STENEN EN KIEZELS
  Vandaag heb ik alleen maar stenen gezien. In alle vormen en maten. Sommige wiebelden (ook al zagen ze er stevig en groot uit) en sommige lagen zó ongandig. Geen idee wie dat alpine-pad bedacht heeft, maar daar zou ik graag een hartig woordje mee spreken!

  Stel je voor: Men neme een hele hoge berg 2.300 meter, met daarop minimaal 1.000.000.000 stenen (willekeurig geplaatst in de meest onmogelijke vormen en maten), klauter via bochten omhoog en verf af en toe een steen met rode en witte verf. Voils; een pad "is born" heeft iemand bedacht. En daar moesten wij overheen.

  DIT DOE IK NOOIT MEER
  Waar anderen deze route vonden lijken op een prachtig maanlandschap, zag ik alleen maar k**stenen.

  Heldin Marieke (initiatief neemster Stichting Diabest) heeft de hele weg voor me gelopen en alle stenen aangewezen met haar stok waar ik op kon gaan staan. Soms (vask) stond ik stil en keek ik naar alle stenen voor me, maar wist gewoon echt niet hoe nu verder. Een stuk vond ik zó eng en toen ik dat overleefd had (overdrijven kan ik), heb ik gehuild. Flink gehuild. Om daarna nog meer stenen te trotseren. En als ik weer dacht, ik kan geen steen meer zien, kwamen wr nog meer stenen.

  Geef mij maar staalkabels... Echt!

  GRAPPEN EN GROLLEN
  Alexander probeert er een grap in te gooien: "Wat is de voornaam van ET?: Jodeladihiti". Gelukkig... Ik kan nog lachen.

  FOTO'S
  Heb amper foto's kunnen maken helaas. Er was een punt waarop we met zijn alllen naast elkaar zaten. Ik plofte op, jawel..., een steen. Gooide mijn hoofd naar achteren (had de hele dag in opperste concentratie naar beneden gekeken) en Wauw! Een prachtig uitzicht! Daar krijg ik helaas te weinig van mee vandaag.

  BELONING, MOOISTE LUNCHPLEK OOIT
  Zie eerste foto! De mooiste lunchplek ter wereld!!! Daar hebben we even uitgerust en flink genoten van de omgeving. Je ziet ook een foto van mij slapend op mijn rugzak.

  DE HUT
  Uiteindelijk (zal jullie verdere details besparen, maar we waren 9,5 uur verder...) kwamen we aan bij de hut. Ben op eerste het beste krukje gaan zitten (bij voordeur) en heb mijn schoenen uitgeschopt. Dit nooit meer, zei ik!

  Helaas wat chagrijnige eigenaren/medewerkers in de hut. En na zo'n rotdag komt dat rauw op je dak. Ze hadden ook al geen Wifi en geen bereik. Kon John niet bellen om ervaring te delen. Dat vond ik moeilijk...

  EINDE EXPEDITIE
  Vrijwel meteen gingen we.aan tafel waar ik de Uno regels (die Alexander volgens mij zelf verzint) uitgelegd kreeg. Super gezellig! En tijdje laten kregen we heerlijke lasagne! Na het eten even met de tourleider overlegd en besloten dat ik de volgende dag mee zou afdalen, daarna met kabelbaan naar volgende hut zou gaan en dat de expeditie dan voor mij ophoudt. Want donderdag komt er weer een dag vol stenen. En geloof mij... Dat wil ik zó niet!

  SLAPEN WANT IK KÁN NIET MEER
  Ik wilde nog gaan douchen, maar zelfs dat was te veel gevraagd. Heb deo opgespoten (het nieuwe douchen) en ben tussen mijn diabetesverpleegkundige Linda en Evelien ingekropen.

  Evelien dacht vanacht dat ik haar vriend Rob was, denk ik... Ze kwam vaak gezellig dicht bij me liggen. En ik kon geen kant op. Super krap bed voor 3 personen.

  Einde dag, einde expeditie. Dacht ik... #Cliffhanger

  DIABETES
  Vandaag weer flink geconfronteerd met diabetes. Doodsbang om hypo te krijgen, de hele dag (bij elke stop die we om de 45 minuten moeten maken om te prikken en eventueel te corrigeren) keks gegeten. Maar bij anderen zag ik soms dat ze flinke hypo's hadden. God zij dank dat ik type Lada heb en dus nog in mijn honymoon-periode zit. Mijn alvleesklier doet het soms nog. Mag wel al 6x per dag spuiten (of meer), maar heb nog weing tot geen last van hypo's en hypers. Omdat ik tijdens deze expeditie nu geconfronteerd wordt met mijn "voorland" heb ik daar wel eens moeite mee. Wil die stomme diabetes niet!

  Overigens hoef ik hier in Oostenrijk nauwelijks te spuiten! Heerlijk!! En de Free Style Libre voorkomt veel prikken.
  Read more

 • Day1

  Op weg naar Oostenrijk

  July 17, 2020 in Austria ⋅ ⛅ 15 °C

  Ik ga met de kinderen 10 dagen naar Neustift im Stubaital in Oostenrijk. Lieke, de vriendin van Tijn gaat ook mee. Na een kort nachtje vertrekken we om 4:00 uur. Het is dan nog rustig op de weg en omdat we toch wel 12 uur onderweg zijn, hoop ik niet te laat op de camping te zijn. Onderweg nemen we drie rustpauzes waarbij we koffie drinken en de pannenkoeken met kersen eten, die ik volgens traditie gebakken heb. Dat smaakt altijd goed onderweg. Omdat Lieke ook haar rijbewijs heeft, neemt ze een stuk van de autorit over zodat ik me even kan ontspannen. De rit door Duitsland gaat goed, we hebben niet veel oponthoud. Wel gaat het regenen zodra we Oostenrijk binnen rijden, dat is jammer.

  Om 16:15 zijn we, mooi op tijd, op de Camping Stubai. De receptie is nog niet open, dus we lopen even over de camping om te kijken waar we zouden willen staan met de tenten. Maar het blijkt dat we niet kunnen kiezen en we krijgen een plaats toegewezen op een verhoogde dijk langs het water. Maar dat vinden we een heel leuk plekje, dus dat komt goed uit. Het plaatsje zit helemaal in de hoek van de camping en we hebben een mooi uitzicht op het dorp en de kerk. De tenten worden opgezet, ondanks de regen. De grond is op enkele plaatsen erg hard, waardoor we veel tijd kwijt zijn met het vastzetten van de haringen.
  Read more

 • Day1

  Pizza eten

  July 17, 2020 in Austria ⋅ ⛅ 12 °C

  Nadat de tenten staan en we de spullen uit de auto hebben gehaald, lopen we naar het dorp. De camping ligt midden in het dorp, dus dat is makkelijk. Het is een leuk dorpje, met veel restaurantjes en winkeltjes. We zoeken een restaurant om iets te eten. Sommige zitten al vol, maar we vinden nog een pizzeria waar we terecht kunnen: Bella Fonte Pizzeria. De pizza smaakt goed en na het eten lopen we nog even door het dorp en daarna terug naar de tent. We gaan meteen slapen, want we zijn allemaal moe van de reis.Read more

 • Day8

  Rustig dagje op de camping

  July 24, 2020 in Austria ⋅ ☁️ 13 °C

  Het heeft vannacht geregend en als we wakker worden regent het nog steeds. Dus in de morgen doen we niet veel. Rond 11:00 wordt het gelukkig weer droog en begint het zonnetje weer een beetje te schijnen. Na de lunch ga ik met Pleun naar het dorp. Er zijn hier veel outdoor winkels, dus we vinden het wel leuk om wat rond te kijken. Ik koop een mooie wandelbroek in de opruiming. De rest van de middag blijven we bij de tent. We eten chili con carne en doen nog een kaartspelletje.Read more

You might also know this place by the following names:

Neustift im Stubaital, Neustift, Нойштифт, نیوسٹفٹ ام سٹوبائٹل, Нойштіфт-ім-Штубайталь, 施图拜谷地新施蒂夫特