Brazil
Campo Grande

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 19

   Huisje kijken

   January 14, 2019 in Brazil ⋅ ☀️ 31 °C

   Zondag gingen we met bijna heel de familie naar de andere kant van de berg. Twintig minuutjes met de auto. Daar woont nichtje Samara met vriend Felipe, en die bouwen daar ook zelf een nieuw huis. Dat moet natuurlijk even bezichtigd worden.

   Eerst kregen we lunch in het nabijgelegen appartement waar ze nu wonen. Was erg gezellig! We hebben Google Streetview bekeken van Amsterdam en Alphen aan den Rijn en veel muziek geluisterd. Ik kende Felipe nog niet, maar het blijkt dat we allebei dezelfde muzieksmaak hebben. De zoete klanken van de soul uit de jaren 70, en de meer frisse muziek van het heden vulden de kamer en de voetjes gingen natuurlijk weer van de vloer. Toen ik voor de grap 'Drank en Drugs' aanzette, deed ook Mama (80 jaar) een dansje.. haha :D

   Toen was de hoogste tijd om het huis in aanbouw te gaan bekijken. Na een blokje om kwamen we bij een groen stuk terrein. Van een weg is nog niet te spreken, maar de huizen in de straat krijgen al vorm. Je huis zelf bouwen is vrij normaal hier, ik heb er wel respect voor. De grond kopen is daarbij het duurste niet, maar bouwmateriaal is wel prijzig. Dit betekent dat de bouw langzaam gaat. Dat is hier wel vaker zo, veel huizen net buiten de stad zijn half af. Het valt mij al niet eens meer op. Bij Samara en Felipe moet nog veel gebeuren, maar het gaat mooi worden! Wie weet wonen ze er over een jaar al wel.
   Read more

  • Day 21

   Dag 20: Barrerito Chopperia

   January 5, 2020 in Brazil ⋅ ⛅ 31 °C

   Na een dagje luieren had Silvania wel zin om even uit te gaan in Campo Grande. Ze had gehoord van een leuk barretje en wilde daar graag gaan kijken. Prima! Wij daarheen. We vonden het snel. Net achter het winkelgebied zijn er wat straten met barretjes en restaurants. Het is er savonds erg levendig en gezellig.

   Chopperia Barrerito. Bij binnenkomst konden we letterlijk niet om de beveiliging heen. We moesten eerst entree betalen om daarna te worden gefouilleerd. Je gaat je bijna onveilig voelen, zoveel aandacht is er voor de veiligheid.

   De Chopperia is een grote kroeg, aangekleed als boerenschuur met veel hout en een soort typische ingangspoort als entree. Het was nog niet erg druk en we vonden een goede plek om te zitten. Uiteraard een biertje besteld en ook maar een portie patat met baconsaus. Die saus had niet gehoeven, maar het stilde de lekkere trek toch wel behoorlijk.

   Het leuke was dat er live muziek was . Het eerstje bandje was samba, dus vrolijke strandmuziek. Het
   tweede bandje sertanejo, dat is meer lokale dansmuziek. Toen kwam iedereen lekker los, dus veel dansen en meedoen. Wij uiteraard ook. Leuk om mee te maken en mee te beleven. Echt een gezellig feestje!

   We gingen wat laat naar huis, het was al na twaalven. Daar aangekomen bleek het huis al geheel afgesloten aan de binnenkant. Tja, dus maar een beetje roepen. Papa dus uit bed getrommeld om de boel te openen. Gelukkig geen probleem, Papa blijft altijd lachen.

   In de slaapkamer hadden we nog even flink last van een lastige vlieg. We kregen hem maar niet te pakken. Half uurtje bezig met dat kreng. Toen kwam er ook nog een andere ongenode gast voorbij (zie foto), die was gelukkig wat makkelijker te verwijderen. Ik heb al die miljoenen pootjes zo het huis uit, in de bosjes gegooid. Welterusten!
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Campo Grande

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android