De avonturen van Alex

Hallo daar! Ik kom terug naar huis hoor! Maar eerst even wat avonturen beleven. :)
Living in: Alphen aan den Rijn, Netherlands
 • Day7

  Monschau

  May 2 in Germany ⋅ ⛅ 9 °C

  Als laatste dagje een dagje Monschau. Ik had er weleens van gehoord, maar het is dus best wel toeristisch eigenlijk. Om goede redenen. Het heeft veel 17e eeuwse 'vakwerkhuizen', een kasteelruïne en een intacte burcht, wat museumpjes en de nodige terrassen, restaurants, lokale souvenirwinkels, etc. Vanaf de camping een klein uurtje lopen, dus gelijk een mooie wandeling erbij.

  Op de bonnefooi erheen gelopen, met Maps in de achterzak als spiekbriefje. Beetje een omweg genomen bovenlangs het dal, maar we kwamen daardoor wel toevallig langs wat mooie uitzichtpunten op de stad, die beneden in het dal licht. En we kwamen toevallig langs de 13e eeuwse ruïne. Daar kwamen we gelijk de eerste andere dagjesmensen tegen, die gezellig ons op de foto zetten voor ons, en vice versa. De ruïne is een halve toren met een vlag ernaast, mooier is eigenlijk het uitzicht op de stad met de burcht erachter. En het weggetje erheen is ook leuk, lekker zigzaggen over rommelige leistenen trappetjes.

  Van bovenaf viel gelijk ook de mooie ouderwetse Markt op, ik bedoel eigenlijk te zeggen: terrasjessss! We hadden best een beetje dorst inmiddels, dus beneden aangekomen in een zo recht mogelijke lijn naar de terrasjes en het welverdiende biertje. Een heerlijke 0,5 liter Tucher Weizen, super!

  Beetje verder gelopen, wat 'printen' gekocht, soort lokale 'anijsspeculaaskoeken', wat foto's gemaakt, en eigenlijk kregen we toen al snel honger. Ik had zin in Duits eten. Bockworst ofzo. Silvania vond dat ook wel prima, dus wij een rustig restaurantje gezocht waar we lekker buiten konden zitten. Biertje erbij, 0,5 liter Erdinger Weizen, hoppa. Silvania ook een pils, hatsikidee. Bockworst hadden ze niet, niet lokaal genoeg, het was zwijn, hert of forel. Ik de hert, Sil de forel. Kartoffelkroketten rotkohl en pommes frites erbij. Prima hoor, lekker gegeten.

  Sil ging nog ff praten met de oude baas van het restaurant, een mix van engels, duits, nederlands en handen- en voetentaal, maar dat ging best. Ze spraken niet de gehele tijd langs elkaar heen. ;) Grapje, maar toch ook wel een beetje waar. Het mooie is wel dat je elkaars taal niet echt spreekt, maar elkaar wel grotendeels begrijpt omdat het op elkaar lijkt.

  Op de terugweg nog ff 'het rode huis' in, een groot huis van een rijke lokale textielhandelaar, een huis dat nog volledig ingericht is in 17e eeuwse stijl. Allemaal zware handgemaakte houten meubelen, hoop antieke spullen, een onmogelijke hoeveelheid schilderijen en portretten van af en toe bedenkelijke kwaliteit, ook enkele goeie, en een eikenhouten trap van drie verdiepingen, uit één stuk, die gevaarlijk kraakte. Sil vond het fantastisch.

  Het was inmiddels bijna vijf uur, het huis ging sluiten en de winkels ook. Maar het was al begonnen met niet zachtjes regenen. En geen paraplu of regenjas mee natuurlijk, geen poncho in de tas, niks. Het ging echt ff plenzen, dus ik snel de winkelstraat ingerend en een grote regenboogparaplu gescoord, nog vlak voor sluitingstijd ergens. De tweede paraplu die ik gekocht heb deze vakantie. Daaronder rustig samen teruggesopt in onze zomerschoentjes omhoog naar de camping. Prima dagje.

  Thuis wat gegeten, wat gerust, gedoucht en de camper aan kant gemaakt. Morgen om 13 uur moet de camper weer in Rhenen zijn. Op tijd opstaan morgen dus!
  Read more

 • Explore, what other travelers do in:
 • Day6

  Wandeling Buchenloch-Höhle

  May 1 in Germany ⋅ ⛅ 16 °C

  Op Google Maps vond ik 'Buchenloch-Höhle'. De reviews waren goed, het was min of meer op de route en het leek ons wel leuk: een grot met druipsteen. Dus wij daarheen.

  De camper konden we op een mooie plek achterlaten en wij op pad. Ik had gelezen dat de ingang van de grot moeilijk te vinden was, dus ik verwachtte geen uitgestippelde route. Wel viel op dat we niet de enige wandelaars waren. Meerdere gezelschappen kwamen we tegen op de weg omhoog. Geleid door een puntje op de digitale kaart moesten we een beetje zoeken, maar op een gegeven moment vonden we alsnog een bordje 'Buchenloch-Höhle'. (Achteraf hadden we gewoon de rest kunnen volgen, maar wisten wij veel.)

  Via een smal paadje bergop, langs mooie rotspartijen, viel me op dat we de 'Vulkanweg' bewandelden. Het is hier vulkanisch gebied heel vroeger geweest en daar zijn nog sporen van in het landschap terug te vinden, zoals vulkanisch gesteente. Best wel interessant, ik wist dat niet.

  Aangekomen bij de grot, smal trappetje op, bleek het een redelijk grote grot te zijn met wat bescheiden druipsteen, maar niet verlicht en niet supergroot, dus na even rondkijken gingen we weer verder.

  Een stukje verderop was een mooi uitzichtpunt, prima plek om even lekker te zitten en onze broodjes te eten.

  Tijd om terug te gaan. Via een kortere route. :)
  Read more

 • Day4

  Adler- und Wolfspark Kasselburg

  April 29 in Germany ⋅ ⛅ 12 °C

  Onderweg hebben we een stop gemaakt bij Adler- und Wolfspark Kasselburg. Dit is een waar ook dieren bij zijn, dat leek me een leuke combi. We waren er vrij laat in de middag op maandag, dus het park was vrijwel uitgestorven. Dat de laatste vogelshows en voedermomenten al waren geweest speelt ook wel mee denk ik. :-)

  Eerst de wolven opzoeken. Die hebben een groot terrein achter het kasteel, het is ook een aardige roedel. Erg mooi om die beesten zo dichtbij 'in het wild' te zien. We hebben echt hun gedrag kunnen bestuderen.

  Toen het kasteel nog even bekijken. Er in en omheen zijn allerlei roofvogelverblijven. Veel soorten, mooi om te zien, maar ook altijd een beetje treurig. Buizerd, havik, verschillende uilen, gieren en ook drie zee-arenden.

  Tot slot nog ff een bakkie en een cheesecake in het restaurant en dan weer door. Leuk uitstapje!
  Read more

 • Day3

  Neuerburg (deel 2)

  April 28 in Germany ⋅ ☀️ 7 °C

  Helemaal boven ligt het kasteel. Het staat nog grotendeels overeind en we konden er zo naar binnen lopen. Best wel grappig. Blijkbaar wonen er enkele gezinnen die er een soort familie-jeugdherberg runnen. Dus het kasteel heeft een tafeltennistafel, tafelvoetbal, zandbak en een lounge hoek. Haha..

  Het was al acht uur geweest, dus snel naar beneden naar de camper. Dat was zeker nog wel een uur lopen, dus ietwat vermoeid en koud kwamen we aan. Lekker warm bakkie gemaakt, appeltaartje erbij, mooie avond!
  Read more

 • Day3

  Neuerburg (deel 1)

  April 28 in Germany ⋅ ⛅ 7 °C

  Regenachtige dag vandaag. Ik had in mijn hoofd zitten om weg te gaan, maar na wat overleg bij het ontbijt besloten we toch nog een nachtje te blijven hier. Tussen de buien door konden we vast wel wat ondernemen. En voor de rest gewoon lekker rustig aan doen en genieten van de rust.

  We hadden een beetje ruzie met de doorspoelknop van het chemisch toilet, waardoor deze al helemaal vol was. Hier moesten we wat mee. Ook was het hoog tijd om vuil water te lozen. Daarvoor is een plaats ingericht bij de receptie. Dus wij de camper opgeruimd en aangeslingerd en die kant op. Ik ging aan de slag, Silvania ging ondertussen gelijk ff douchen.

  Ik doe alles voor het eerst natuurlijk, dus ik moest ff kijken hoe alles werkt. Ik kreeg die camper niet boven het vuilwaterputje gemanouvreerd, dus met een emmer al het vuil water geloosd en ook het toilet weer helemaal leeg en schoon. Wat vers water erin, top!

  Ik had gezien dat het savonds zou opklaren, dus vroeg eten, snel afwassen en nog ff het stadje bekijken. Dat bleek best wel leuk eigenlijk. Aardig wat mooie oude gebouwen (kerk, kasteel, huizen) en leuke middeleeuwse sfeer. En zondagavond, dus alles dicht en bijna geen mensen op straat.

  (Ga verder naar deel 2 voor het kasteel..)
  Read more

 • Day2

  Rusten aan de Enz

  April 27 in Germany ⋅ 🌧 7 °C

  Vandaag hebben we een lekkere rustdag. Na alle hectiek en indrukken van gisteren waren we daar echt ff aan toe. Daarbij is het ook regenachtig, dus dat valt goed te combineren.

  Na lekker uitgeslapen te hebben en een ontbijt met warme broodjes klaarde het weer langzaam een beetje op. Een goed moment om er ff uit te gaan en wat boodschappen te halen. We waren uiteraard het eea vergeten, mijn tandenborstel bijvoorbeeld. Ook lekker wat eitjes, brood en Duits frisdrank en bier gehaald

  Vanochtend ben ik al bij de receptie geweest om ons aan te melden en heb ik de weg gevraagd naar de supermarkt. Ik kreeg een korte uitleg en ook gelijk de Wi-Fi code. Handig, want bijna geen bereik hier via mobiele data. De supermarkt is maar 1,5km hier vandaan en goed te bereiken. Er zijn er daar zelfs drie: Lidl, Aldi en Rewe. Het dorp Neuerburg is nog 5 minuten verder, maar daar zijn we niet geweest.

  Langs de camping loopt een vrijliggend fietspad die rechtsreeks naar de winkels gaat. Om op dat pad te komen moesten we 'omhoog'. Ik vond een soort voetpad, wat later bleek, niet het pad wat de eigenaresse van de camping bedoelde, dat omhoog ging over een ruig grasveldje. 'Zitten hier slangen Alex?', hoor ik opeens achter mij. Een hele logische vraag voor een Braziliaanse, ik had er niet over nagedacht. Gelukkig uiteindelijk veilig het fietspad bereikt. Geen slang gezien, wel prikkeldraad en tot slot nog een glad afdalinkje.

  Het fietspad is gelegd op een oude spoorbaan inclusief oude spoortunnel. Opvallend waren het grote aantal overstekende zwarte torren, het mos op de bomen en de mooie lange dennenappels. Ook de rust hier, de mooie huizen en de fijne lucht vallen op. Later las ik dat het hier een luchtkuuroord is. Opmerkelijk gezonde buitenlucht dus!

  We kiezen voor de Rewe, een onbekende supermarkt. Leuk om onbekende dingen te zien en proeven. De enige verstoring is een echtelijke(?) ruzie in de supermarkt waar we getuige van waren. Een vrouw vol angst en een agressieve man. Silvania helpt de vrouw een beetje Thuis bidden we voor hen.
  We drinken nog een lekker bakkie koffie daar, helemaal prima! Terug naar huis.

  Thuis lekker eten gemaakt terwijl de hagel op de camper ratelt. Grappig hoe snel deze camper ons huisje is worden!
  Read more

 • Day1

  Het avontuur is aan!

  April 26 in Germany ⋅ ⛅ 9 °C

  Toen Silvania vroeg: 'Wat gaan we daar doen dan?', zei ik vrolijk: 'Avonturen beleven!'
  Het leuke daarbij is natuurlijk dat je niet vantevoren weet wat het avontuur is...

  Dit sta ik te typen om 23:33 uur in een mooi toiletgebouw in Duitsland. We zijn dus op de plaats van bestemming aangekomen! Alleen wel 5 uur later dan gepland, maar ja, dat hoort bij avonturen beleven!

  De dag begon met de nacht ervoor. Die was niet zo best, we sliepen pas laat. De wekker had moeite ons wakker te krijgen om 8 uur. Met de laatste dingen gepakt en in de auto stonden we wel exact om 12 uur in Rhenen om de camper op te halen bij Wim en Gea. Hun nieuwe tweedehands Rapido werd vrolijk aan ons voorgesteld en een stortvloed aan info over ons uitgestort. 'Maar als je het niet meer weet, whatsapp maar!' Okidoki, en daar gingen we, het avontuur tegemoet.

  Die Rapido bleek niet zo rapido, zeker niet bergop in de Ardennen. Dus de geplande aankomsttijd liep wat op. Geen probleem, geen haast. We passeren de grens bij Maastricht: 'België!' Vlakbij het circuit Spa-Francorchamps de wagen even aan de kant gezet om wat te eten. Salade, rijst, feijão en een halve kip: lekker net als thuis!
  En door! Nog een uurtje tot de beoogde camping in Neuerburg. De stemming zit er goed in. Het landschap is prachtig. Weer een grens: 'Bundes republik Deutschland!'

  En toen kwam het avontuur. Wie zoekt, zal vinden. Eerst al een heftige regenbui temidden van een stuk snelweg waar grote werkzaamheden waren. 3km smalle rijbaan, brede camper, veel regen, slecht wegdek, beetje stressvol, maar gelukt.
  Vervolgens een bordje: Umleitung. 5 minuten van de camping verwijderd heel de weg afgezet. Ok, wij omrijden dan maar. Het werd donker. Scherpe bochten. De weg werd smaller en smaller, totdat, dat meen je niet, bijna daar, weg weer afgezet! Open gebroken, geen asfalt meer.
  Dus: die grote zware camper (8m lang) moest gekeerd worden. In het donker, op een te smalle weg, geparkeerde auto's, sterke hellingproef, grind: alles. Wat een stress! Niet te doen. Maar.. wel gelukt. Stoom uit de oren en ook een beetje onder de motorkap vandaan. Gelukkig kregen we hulp van twee engelen van Duitse vrouwen, die ons zagen ploeteren, en is het helemaal goed gegaan. Halleluja!

  Camping uiteindelijk gevonden. Gelijk gaan douchen. Gelijk slapen. Genoeg avontuur. We zijn in Duitsland. Klaar. :)
  Read more

 • Day36

  Terugreis +1

  January 31 in Brazil ⋅ ⛅ 28 °C

  De dag van de terugreis is natuurlijk onvermijdelijk, helaas! De rode modder hadden we van de huurauto laten schrobben en de als souvenir gekochte sprei en koffie had ik al in mijn koffer gepropt. Het afscheid nemen van de familie is natuurlijk niet leuk, vooral voor Silvania moeilijke momenten. Gelukkig hadden we er wel goed de tijd voor en hebben we bijna iedereen nog kunnen zien de laatste dag.

  Het inchecken op het kleine vliegveld in Vitória gaf geen moeilijkheden en we zaten snel in de vlucht naar São Paulo Guarulhos. Daar ging het echter wel helemaal mis. We vergisten ons in de tijd en, ondanks veel haastgedoe, kwamen we te laat aan bij de gate. Hierdoor misten we de vervolgvlucht naar Parijs. En ja, wat dan he?

  Gelukkig is alles goed geregeld bij Latam, onze vliegmaatschappij. We moesten ons melden bij een balie een stukje verderop. De jongens daar gingen een oplossing voor ons vinden. Wij moesten maar even wachten op een bankje. Hier hadden we mooi de tijd om de rust terug te vinden en te bidden voor een oplossing. Die kwam er, en hoe! We kregen een hotelovernachting en een andere vlucht de volgende dag. En als we het goed hebben begrepen, zonder extra kosten. Halleluja! Supergoed allemaal.

  Dus, wij weer naar buiten door de douane en op zoek naar een transfer richting het hotel. Het vliegveld is nogal groot en die transfer vinden veel helemaal niet mee. Uiteindelijk was het al ver na middernacht toen we de plek vonden waar die zou moeten zijn. Hij was alleen net weg en zou over 40 minuten pas terugkomen. Dan maar een taxi en binnen een half uur zaten we goed en wel op onze prima kamer in hotel Monaco.

  Het hotel viel zeker niet tegen. Bedden goed, ontbijt en lunch meer dan prima. Rustig en vriendelijke mensen. We hebben er eigenlijk gewoon van het extra dagje zitten genieten. Lekker geluierd.
  De volgende dag waren we natuurlijk ruim van te voren weer terug op het vliegveld voor de lange vlucht naar huis. Dat is een lange zit, daar is niks aan te doen. Na een korte overstap in Barcelona kwamen we aan in Amsterdam. Hier moesten we nog wat regelen voor onze bagage, die was ons al vooruit gereist.

  Dat dachten we althans. Bij aankomst in Amsterdam bleek de bagage daar niet te zijn. Dus hebben we een formulier ingevuld om deze terug te vinden.

  Zo eindigde onze relaxte vakantie met wat gedoe, maar we kijken terug op veel mooie dagen en momenten in Brasil!
  Read more

Never miss updates of De avonturen van Alex with our app:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android