- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Oct 25, 2024, 9:50 PM
- ☁️ 26 °C
- Altitude: 10 m
CambodiaKampot10°36’30” N 104°11’33” E
Kampot 🏞️🌱

Verlengd weekend, joepieee!
Rechtstreeks na Frauke haar werk vertrekken we naar Kampot. Het busje doet er 1,5 uur over om uit de stad te geraken... Maar oke, we zijn niet gehaast en hebben eten mee. 🚌
Tegen 22u arriveren we in ons hutje aan de rivier, pas bij het opstaan kunnen we genieten van het zicht. Een prachtige dag dus we vliegen er direct in. We huren elk een scooter en rijden richtingen Bokor National park waar we Bokor Hill oprijden. 🛵🛵 De rit is een avontuur op zich en heel mooi. Op de berg zijn verschillende bezienswaardigheden en een prachtig uitzicht op de zee. Tegen de late namiddag rijden we nog naar een Pepper plantage buiten de stad. 🌱 We komen maar net op tijd toe voor de laatste rondleiding. Kampot Pepper mag enkel in deze regio geteeld worden en is hier dan ook een specialiteit dat in veel gerechten gebruikt wordt. We mogen verschillende soorten peper proeven. In het terugkeren begint het al donker te worden en mogen we genieten van een prachtige lucht. We gaan lekker eten (met Kampot pepper) en genieten van een late night snack, pannekoek met banaan 🥞🍌
's Nachts begint het enorm te onweren en tegen de ochtend regent het nog steeds! Droge voeten zijn geen mogelijkheid meer als je de hut uitkomt, gelukkig hebben we sletsen mee. Een rustige ochtend waar we genieten van een lekker ontbijt. De regen mindert een beetje dus Frauke beslist om eens te gaan lopen, dit is in Phnom Penh in dat verkeer buiten niet mogelijk. Aron fietst mee en het weer is ideaal om iets fysiek te doen. Uiteindelijk wil Frauke gaan kajakken. Aron gaan mee maar heeft er geen zin in, dus keert terug. Frauke gaat alleen verder en kajakt 'the green loop', een smal stukje rivier tussen het groen 🛶🌴
In de namiddag klaart het een beetje op, tussen de regenbuien door huren we deze keer 1 scooter en gaan op ontdekking. We komen zout en rijstvelden tegen, het is er heel verlaten en mooi! De weg daarentegen is wat minder mooi... De vele regen heeft voor veel modder gezorgd. Aron vindt het fantastisch en Frauke wat minder achterop. Zeker wanneer Aron tot stilstand komt midden de modder en ons volledige voeten en benen bezet zijn. Nu, twas het wel waard!! Erna begint het terug te regenen en schuilen we in de cafeetjes en restaurantjes voor de Kampot by night ontdekken.Read more
😍
Nieuwe camera?