- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Feb 16, 2025, 8:53 PM
- 🌧 27 °C
- Altitude: 10 m
IndonesiaTukad Atuh8°46’28” S 115°37’16” E
Diamond beach

Danes so bile na sporedu spet plažice, saj jih je na Nusi Penidi veliko. S skuterjem sva se ob obali odpravili najprej do Atuh plaže, spet pa naju je ujel dež. Ko sva prispeli na vrh klifa, sva vedrili v mini baru, skupaj z Italijani; med tem pa so se okoli nas počasi začele nabirati divje opice. Midve sva takoj pobrali svoje stvari in se prekmanili k robu, Italijani pa seveda ne bi bili Italijani, če ne bi šli naravnost do njih in jih hranili - kar neumna poteza, vedno bolj in bolj so se nam približevale, tekale po strehi in povsod okoli nas. Ko je spet posijalo sonce, so Italijani odšli na plažo, opice pa so v upanju, da bodo še dobile hrano, odskakljale za njimi. Midve sva se za njimi odpravili cca 15min kasneje, pa so tudi naju na ozkih strmih stopnicah obkolile opice. Tri so začele hoditi za mano in najbrž hotele flašo, jaz pa sem jim v strahu, da bi naju napadle, kar vrgla to flašo, ki so jo hotele. Najino edino flašo vode :(. Spodaj sva tako zbarantali ležalnik, da sva v hudem soncu imeli malo sence in uživali kar nekaj ur. Spraševali sva se, zakaj se dečko na posnetku tako vali po vodi, ko pa sva šle plavat, sva ugotovili, da zaradi močnih valov pač nimaš druge izbire 😅. Na Diamond beach sva se prvotno hoteli odpraviti peš, pa sva se na koncu odločili, da greva zaradi opic raje s skuterjem. Prispeli sva ravno po dežju, zato ljudi ni bilo, imeli pa sva izjemen razgled na klife in sinje modro vodo. Prav instagramersko. Že skoraj po temi sva se odpravili nazaj, uživale ob zahodu, na koncu pa sva si privoščili še indonezijsko večerjo. Jutri naju bodo najbrž zaradi mnogih prehojenih stopnic bolele noge, ampak je bilo definitivno vredno - ne glede na to, kako utrujeni sva, si vedno rečeva: "ja, če sva pa ži u Indonezij, si griva pa še tu paglidat ane".Read more
Traveler
Brez kuškov pa ne gre🤩