El Puerto de Santa Maria

Hier kann man gut mal eine Woche Fünfe gerade sein lassen 🫶. Vor den Toren von Cadiz liegt dieser schöne CP. Mit der Fähre kommt man nach Cadiz in 30 Min. (€2,65). Dort fanden grosseBaca lagi
Hier kann man gut mal eine Woche Fünfe gerade sein lassen 🫶. Vor den Toren von Cadiz liegt dieser schöne CP. Mit der Fähre kommt man nach Cadiz in 30 Min. (€2,65). Dort fanden grosse Vorbereitungen für den anstehenden Karneval und den Andalusienfeiertag (28.2.) statt.
Schöne alte Gebäude und ein toller Mercat Central, allerdings mit unverschämten Preisen, zieren diese Stadt. Die umliegenden Tapabars sind empfehlenswerter😬.Baca lagi
Après une petite navigation full moteur et qui commence dans le brouillard on arrive à Cadix et on passe même le cap des 2000 milles nautiques parcouru depuis le départ.
La première impression ne fait pas super envie car on arrive du coté du port industriel avec les cargo et les grues de chargement mais le port est très sympas et pour une fois assez peuplé.
On fait la connaissance de Javier un pompier du coin bientôt a la retraite qui retape son super bateau en bois (il a même une figure de proue !) pour partir faire sa retraite en mer.
La ville quand à elle est vraiment magnifique, il y a plein de joli parques avec des perruches des moines dans les arbres qui font l'ambiance musicale et des monuments incroyable. On voit directement qu'il y avait beaucoup d'argent à l'époque, les lampadaires sont en fer forgé très travaillé et les banc publique en marbre.
On y passe 8 jours ou on profite à fond avant de partir pour Barbate.Baca lagi
Pengembara Alors, là, je pense que vous méritez la palme des plus belles photos. Cadix est une ville de rêve. Et puis, heureux anniversaire Nathan 🐞 et bravo à vous deux car j'apprends que vous avez passé Gibraltar...sans croiser d'orques.🦈 Bon vent, matelots.⛵
Geschlafen habe ich sehr gut! Mein Kreuz bedankt sich und muckt nicht auf.
Die angenehmen 25 Grad gestern in Cadiz haben sich verflüchtigt. Heute kletterte die Anzeige auf 30 Grad. Zur Eingewöhnung besser als 35.
Der Weg raus aus Cadiz ist bald sehr Autobahn lastig. Deshalb kürzen viele den Weg ab, nutzen eine Fähre nach Santa Maria und sparen sich rund 40 Kilometer. Ich nehme mir Zeit und gehe den weiten Bogen um die Bucht.
Hinter San Fernando kommt langsam der Plata Blues. Hitze, Staub und Einsamkeit.
Im Zielort (Puerto Real) habe ich mich auf der Suche nach dem Hotel leider etwas verlaufen. So sind 30 Kilometer zusammen gekommen.
Und morgen geht's weiter.Baca lagi
Wanderung von Playa de La Luz nach Rota.Am herrlichen Playa El Rompidillo entlang.Altstadt von Rota u.Umgebung erkundet.Prächtige Iglesia de la O besichtigt.Sowie den Wunderschönen El Castillo de Luna.Baca lagi
El Puerto de Santa Maria haben wir erreicht. Ein gut besuchten Stellplatz ist unser neues Domizil.
Mit direktem Blick ins Hafenbecken lassen wir es uns bei Sonnenschein gut gehen.
Die Räder sogleich ausgepackt wird die erste Runde durch das Städtchen unternommen und wird schon mal vielversprechend eingestuft.
Die Burg "Castillo de San Marcos" in Centrum El Puerto de Santa Maria werden wir morgen besichtigen.
Außerdem entdecken wir die Stierkampfarena. Hier werden außer Stierkämpfe auch Konzerte und Theateraufführungen angeboten.
Im Womi zurück genießen wir die Sonne und den Sonnenuntergang.Baca lagi
Pengembara
Das sieht doch alles sehr gut aus. Wir haben hier in Portugal heute noch einen sonnigen Nix-tun-tag drangegangen
Hella und Uwe Das ist eben das Schöne, man ist flexibel und kann einfach entscheiden ob man noch ein bißchen bleibt oder abfährt.
Wir stehen immer noch hier. Es ist einfach schön, direkt mit Blick aufs Meer. Heute früh war ich joggen und habe ein kleines Workout gemacht. Nach einem leckeren Frühstück sind wir mit dem Fahrrad nach Rota gefahren. Unterwegs haben wir "Lecker an Bord" gespielt. Es gab eine Ziegenfarm, wo natürlich Käse produziert wurde. Die Ziegen kamen uns freundlich entgegen und sahen sehr vertrauenserweckend aus. So haben wir Ziegenkäse gekauft, den ich eigentlich gar nicht mag. Was soll ich sagen, der Käse ist phantastisch, cremig, lecker und gar nicht ziegig. Einfach toll. Nach ca. 80 km Radtour tut uns jetzt der Popo weh. Aber die schöne andalusische Landschaft, der fabelhafte Strand in Rota und der leckere Käse entschädigen alles.Baca lagi
Nach 5 Tagen Erholung im tollen Tarifa ging es heute weiter nach El Puerto de Santa Maria 😅 wir haben dann gleich eine Sightseeing Tour nach Cadiz mit 25t Schritten gemacht 😜 🤯 trotzdem habe ich einige tolle Bilder gemacht 🙃Baca lagi
Wir machen einen Ausflug nach Cadiz. Die alte spanische Hafenstadt liegt auf einer Landzunge und ist fast allseitig vom Meer umschlossen. An Sandstrand kann man endlos entlang laufen und der eine oder andere Chiringuito lädt zu einer Pause mit Tapas und Getränken ein.
Sebastian stürzt sich todesmutig in die kalten Fluten des Atlantiks bevor wir uns auf den Weg in die Altstadt machen.
Auch hier gibt's Tapas-Bars, sogar direkt vor der Kathedrale und mit Musikbegleitung.
Den wunderschönen Sonnenuntergang über dem Meer gibt's gratis dazu.Baca lagi
Vrijdag 31 januari
ik was van plan nog effe rustig hier te zijn maar er komen steeds meer campers vanwege de motorcross die morgen begint en ik werd helemaal ingesloten. En ik hoorde ook steeds vaker motors rijden hier in de buurt. En die rijden niet rustig. Dus ik wilde weg en vond een plekje een stukje verderop. Eigenlijk best aardig want vlak bij het strand. En vooral: geen herrie van motors.
Dus daar heb ik geslapen en de volgende dag ben ik Rota ingereden om te kijken of ik ergens Wifi kon vinden om online een uitvaart bij te wonen (van een ver familielid). Ik ging bij een hotel naar binnen en legde uit wat ik nodig had en waarom, en die lieve meneer bood me de heerlijk zachte bank aan in de hal, met het wifi wachtwoord. Na die uitvaart ben ik nog naar de boulevard gelopen om te kijken hoe het voelt daar, maar de sfeer voelde voor mij niet geweldig en ik had ineens genoeg van Rota dus besloot ik om naar Cadiz te rijden.
Nou, Cadiz is een van de weinige steden die ik mooi vind. Prachtig hoe dat op die landpunt ligt en de haven was erg indrukwekkend. Grote schepen en grote hijskranen voor het laden en lossen. Helaas kon ik niet echt stoppen daar om foto’s te maken, want het was heel druk, maar ik kon bij een stoplicht even snel een cruise schip fotograferen door mijn open raampje.
Parkeren was onmogelijk, alles was vol auto’s maar ik heb gewoon rustig het hele rondje gereden haha en zo ook alles gezien. Natuurlijk is het anders als je er rondloopt maar dit was voldoende voor mij. Net buiten Cadiz heb ik op een grote parkeerplaats langs het strand geslapen en ben de volgende ochtend vroeg terug gegaan want ik had gister een leuke boulevard gezien waar ik wellicht handpan kan spelen en ik dacht als ik nou héél vroeg ga dan zijn er vast nog parkeerplekje. Nou dat was erg optimistisch van mij dus ik moest effe goed zoeken maar vond uiteindelijk een plekje waar ik gratis kon parkeren. Omdat het pas 11 uur was ben ik eerst het centrum ingelopen langs de zee en heb rondom de Cathedraal door straatje en over pleintjes rondgelopen. Er was nog een rommelmarkt ook en er liepen al veel mensen en het voelde relaxed daar. En langs de boulevard liep je langs een muurtje en daar zaten meeuwen op die niet bang waren dus ik kon wat leuke foto’s maken van ze. Daar kan ik nou echt lol mee hebben om dat te doen.
Terug bij de auto heb ik wat gegeten en toen ben ik langs die boulevard handpan gaan spelen. Er kwamen massa’s mensen langs, maar mijn muziek werd niet of nauwelijks gewaardeerd. Haha dat is ook weer een ervaring, om te merken dat mensen gewoon langs je heen lopen en je niet lijken te zien of horen. Ik bestond gewoon niet voor hen. Oke er waren 3 uitzonderingen. Die mensen spraken mij even aan. Maar na 1,5 uur spelen heb ik me maar omgedraaid en ben ik met mijn gezicht naar de zee gaan zitten en heb gewoon lekker voor mezelf gespeeld.
Eind middag ben ik naar Tarifa gereden naar een parkeerplek: een grote vlakte met 10.000 andere campers. Niet echt natuurlijk, maar het waren er wel heel veel. De plek is wel heel bijzonder want vanaf hier kan ik over de zee heen kijken en zie ik Marokko.
Het is hier zo druk omdat de wind blijkbaar heel gunstig is voor kitesurfers. En het is een soort van wachtkamer voor diegenen die met de boot naar Marokko gaan.
Ik ben hier dus eigenlijk bij de straat van Gibraltar, waar de middellandse zee en de atlantische oceaan bij elkaar komen. Best bijzonder.
Als ik bovenstaande teruglees dan lijkt het alsof ik steeds goed weet wat ik wil maar dat is niet zo.
Ik merk dat ik heel veel probeer te plannen en vooruit te kijken. En op internet lees ik van alles over stadjes en natuurgebieden en dan wil ik dat allemaal zien en probeer ik dat in mijn route in te passen. Maar uiteindelijk verlies ik altijd het overzicht en wordt ik dan helemaal gek. En daarmee komen de ‘Thailand vibes’ weer bovendrijven. Gelukkig heb ik het nu eerder door dat dit gebeurt en kan ik mijzelf terugfluiten.
Dan dwing ik mezelf om mijn telefoon weg te leggen en kijk ik weer om me heen en zeg ik tegen mezelf hoe bijzonder het is dat ik hier ben en dat het goed is zo. En dat ik gewoon mag doen waar ik behoefte aan heb. ‘Ja maar!’ zegt die toch andere stem in mij dan ‘ik heb behoefte om al die stadjes te zien, en al die wandelingen te maken!’
Lol
Nee, dat gaat over morgen en overmorgen. Waar heb je NU behoefte aan. Dat is de vraag.
En dan kom ik er wel weer uit met mezelf :)
3 februari
Ik was van plan om hier een dagje op deze parkeerplaats te blijven en niets te doen, te meer omdat het zou regenen en ik dan een lekker cocoon dagje zou hebben. Maar ik vond het te troosteloos op zo’n parkeerplaats tussen al die campers. En de zon scheen toch af en toe dus het weer leek mee te vallen..
Dus ik ben het stadje ingereden en heb een parkeerplaats gevonden vlak bij het centrum en ook vlak bij een supermarktje waar ik wat brood kon kopen.
Het begon ineens heel hard te regenen. De weer-apps op mijn telefoon bleven volhouden dat er geen neerslag verwacht werd op dat moment. Maar de praktijk zag er toch heel anders uit! Ik bleef bij de uitgang van de supermarkt de bui afwachten tussen de Spaanse vrouwen die dat ook deden. Het was me een gerebbel van jewelste. Jammer dat ik er niets van kon verstaan en niet mee kon praten. En engels konden ze niet, zo bleek. Toen de bui dan toch over was heb ik bij mijn auto mijn laarzen aangetrokken want overal waren grote plassen en liepen er stromen water over straat. Paraplu mee en hopla de stad in. En zowaar, het zonnetje kwam door.
Via de Puerta de Jerez kwam ik in het oude stadsdeel en heb daar door de straatjes gelopen. Die waren echt smal soms, ik zou er niet languit dwars in gelegen kunnen hebben en de balkonnetjes leken elkaar te raken. Verder was er een kasteel (Castillo de Guzman el Bueno) dat zijn naam te danken had aan Meneer Guzman die in 1294 tijdens een belegering een heldhaftige daad had begaan.
Daarna kwam ik bij de haven. Dat vind ik altijd toch een bijzonder sfeertje hebben. Het avontuur kun je dan gewoon ruiken. Heb ook nog even overdacht om de oversteek te doen. Ik ben hier nu, dus waarom niet? Maar het gaat net iets te ver buiten mijn comfort zone. Of eigenlijk een flink eind. En het kost bijna 300 euro enkele reis. Dus toch maar aan deze kant gebleven :)
Er was ook een ruïne van een kasteel (Castillo de Santa Catalina). Die zag er echt cool uit en ik wilde er op maar er zat een groot hek en een dikke muur omheen. En ik ben te braaf om dan niet toch door het gaatje te kruipen dat ik in het hek zag.
Nou ja :)
Even later zag ik nog mooie muurschilderingen. Die gingen over geweld tegen vrouwen denk ik, zo te zien aan de afbeelding. En ook over liefde.
Daarna ben ik naar de Lidl gereden om even flink eten in te slaan want ik ga nu de bergen in en daar kunnen blijven staan als ik het mooi vind.
Meteen ook langs het tankstation. Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid :)
Daarna naar een plekje net buiten Tarifa. Al een aardig stukje de heuvels in. Ik sta hier tussen de windmolens en die staan hier niet voor niets want het waait hier als een malle. Ik ben al aardig wat gewend de afgelopen tijd, maar dit slaat alles. En het regent ook, flinke buien. Dus gordijntjes dicht en lekker gekookt en nu cocoonen op mijn bed-bank :)Baca lagi
Ik ging vol goede moed op pad .
Eerst reed ik langs een gasvulstation waar ik mijn gasfles (waarmee ik kook) liet bijvullen, en daarna reed ik de grens over naar El Rocio, een dorpje dat me was aanbevolen en waarvan ik op internet had gezien dat het er wel aardig uitzag. Het is een bedevaartsoord en er staat een mooie kerk. Dat wilde ik wel zien.
Het was een vreemde gewaarwording: er was nergens bestrating, overal was alleen maar zand. En dan ook nog met flinke kuilen en gaten er in, die nu gevuld waren met water want het had weer geregend. Dus alles was nat en modderig. Ik zag overal gewoon auto’s rijden dus blijkbaar was het normaal hier zo, en ik reed het stadje in naar een soort van plein waar ik kon parkeren bij andere auto’s. Het was echt vreemd, het leek alsof ik ineens in het wilde westen was aangekomen. Overal waren ook houten veranda’s met railings. En ik zag winkeltjes met leren laarzen en petten, en andere winkeltjes met flamengo kleding. Dat was dan weer niet zo ‘wild west’ maar ze vielen wel op. En verder zag ik niet een supermarkt of zo. Dus ik ben een winkel ingedoken en heb navraag gedaan en ze vertelde dat hier alles draait om paarden en dat voor de paarden dus de bestrating is weggelaten. En al die railings langs de veranda's zijn er om de paarden aan vast te maken. Later keek ik nog eens goed op internet en inderdaad, verder naar beneden scrollend las ik dat elk jaar met Pinksteren hier het grootste religieus festival van Spanje wordt georganiseerd. Er komen dan 1 miljoen pelgrims te voet of met paarden en versierde karren hier samen voor 2 dagen feest en om de heilige Maria aan te raken.
Er was nu echter geen paard te bekennen. Ik hoorde er wel een met zijn hoeven schrapen in een trailer maar dat was dan ook alles. En oh ja, ik zag zo'n rijtuigje. Maar verder dus niets op dat gebied.
Ik heb de kerk bekeken, hij was ook open gelukkig en van binnen was hij ook mooi. Om de kerk heen waren nog souvenirs winkeltjes met prullaria rondom dit bedevaartsoord.
Het ging weer regenen dus ben ik teruggegaan naar mijn auto en wilde wegrijden. Maar zo goed als het ging toen ik het stadje binnenreed, zo fout liep het nu. Ik moest even achteruit uitparkeren en toen stoppen om vooruit weg te rijden maar kwam met mijn linker voor- en achterwiel precies in 2 korte maar diepe kuiltjes terecht. En ik kwam er niet meer uit. Als ik gas gaf voelde ik het slippen en ik wist uit eerdere ervaringen dat je niet gas moet blijven geven want dan kom je alleen maar dieper in de modder te zitten. Maar ja, wat dan? Gelukkig zag ik verderop wat mannen die een pickup truck aan het laden waren. Ik ben naar ze toegelopen met de meest hulpeloze blik die ik maar op kon zetten en heb ze om hulp gevraagd. Een van de mannen liep met mij mee en hield zijn hand op voor de sleutel. Hij stapte in, startte de auto en reed zo hup de kuil uit. Ik was tegelijk blij verrast en beschaamd. Voelde me echt wel een dom mens dat ik dit zelf niet had gekund. Maar ja, ik was er uit en kon gaan rijden. Er waren een paar plekjes die ik op het oog had voor de nacht.
Helaas is de omgeving hier verder niet mooi dus ik kon niet snel iets vinden dat mij aan stond. En uiteindelijk ben ik maar naar een camping gegaan die overigens wel leuk was want het was een soort van community waar ze aan permacultuur doen en afval scheiden en compost toiletten hebben. En je kunt je, als je daar kampeert, ook inschrijven voor maaltijden.
Ik was ergens tussen El Rocio en deze camping een beetje ingestort en voelde me moe. De weg naar de camping was spannend want het was een lange zandweg vol kuilen en hobbels. Ik was wel wat gewend intussen door alle paadjes waar André mij bracht op de heenweg en de weggetjes naar de stranden aan de westkust van Portugal, maar dit overtrof alles. Te meer omdat door de vele regen er veel plassen waren en ik niet kon zien hoe diep die waren. En ik kon er niet altijd omheen laveren want ze besloegen de hele breedte van het pad, en dan ook nog eens over meerdere meters. Dus ik moest er wel doorheen want omkeren kon ook niet. Maar het ging allemaal goed gelukkig en uiteindelijk was ik bij de camping. Toen ik een plekje had gekozen en de stroom wilde aansluiten kreeg ik deze niet aan de praat. Door dit alles raakte ik meer en meer in de stress en ik liep te vloeken en te tieren. Gelukkig zag een buurman mij worstelen en kwam mij helpen en even later was alles gefixt en zat ik in mijn auto een kopje thee te drinken. Maar mijn gemoedstoestand was helaas niet gefixt en ik stortte in. Op zich was er niet zo veel bijzonder vervelends gebeurd maar toch knapte er iets in mij en Spanje was ineens een heel groot land waarbij ik geen flauw idee had hoe ik er doorheen wilde rijden en wat ik wilde gaan zien en waar ik zou slapen. In Portugal was ik wel eens alleen op stap maar dan wist ik ook dat ik over 2 dagen weer iemand zou treffen, of ik ontmoette iemand met wie ik een paar dagen optrok. Nu was ik helemaal alleen, en moest ik een heel groot land door in mijn eentje. Ik was de controle en het overzicht kwijt en ik vond het overal waar ik die dag langs reed niet mooi, het landschap was saai en plat, en ik vreesde het ergste voor de rest van Spanje want de kust is toch vooral toeristisch gebied en daar houd ik niet zo van. Ik was boos op mezelf omdat ik me niet goed had voorbereid op Spanje en toch had kunnen weten dat de zuidkust heel anders is dan de noordkust (waar ik op de heenweg langsreed met André) en natuurlijk ook anders dan Portugal. En hier in dit deel van Spanje zie je vooral plastic broeikassen. Ongelooflijk troosteloos is dat. Dus ik voelde me echt verloren en alleen.
Dit gevoel overviel me nogal, ik had het niet zien aankomen toen ik vol goede moed de grens over reed die ochtend. Om de controle terug te krijgen begon ik als een razende op mijn telefoon te zoeken naar mooie plekjes om te overnachten en stadjes om te bezoeken. En dat ging moeizaam want het internet was nogal instabiel. Dat was frustrerend dus mijn stress werd van kwaad tot erger.
Daarom ik wilde ik bellen met mensen om effe te spuien, maar omdat de ontvangst daar dus slecht was lukte dat ook niet goed. Uiteindelijk vond ik een plekje op het terrein waar het bereik wel stabiel was en heb ik wat hulplijnen gebeld :) Dat hielp wel een beetje. Maar ik heb me zelden zo moe en rot gevoeld als die avond en de volgende dag. Ik ben daarom nog een nacht gebleven en daarna voelde ik me een beetje beter en kon ik weer vooruit kijken.
Ik heb er nog serieus over nagedacht om terug te gaan naar Portugal en daar zo lang mogelijk te blijven en dan daarna zo snel mogelijk dwars door Spanje naar NL te rijden, maar besloot toch verder Spanje in te gaan en dit avontuur nog een kans te geven.
Op google zocht ik toen een parkeerplaats bij een strand, want dat ken ik en dat voelt vertrouwd, en kwam zo terecht bij het stadje Rota.
Bij aankomst bleek de parkeerplaats vol dikke campers te staan dus ik baalde meteen weer. Het voldeed weer niet aan mijn verwachting en wensen. Maar ik dwong mezelf om niet verder te zoeken en hier gewoon te gaan overnachten. Ik had veel water, mijn huishoud accu is helemaal vol, en er is genoeg eten in de koelbox, dus ik heb besloten hier een paar nachten te blijven staan om nog meer uit te rusten en me mentaal voor te bereiden op de rest van de reis.
Ik heb getwijfeld of ik dit bovenstaande allemaal zal delen hier, maar ik wil toch het liefst een reëel beeld geven van alles dat ik meemaak dus vandaar dat ik het toch maar heb opgeschreven :)
Donderdag 30 januari
Vannacht was er veel wind, dus wat onrustig geslapen, maar ik voel me steeds beter. Hier in het duingebied zijn lange houten wandelpaden aangelegd en via die paden ben ik vanochtend naar het stadje zelf gelopen. En daarna langs het strand weer terug. Het strand is hier vlak en saai, geen mooie kliffen meer, maar toch wel lekker om zo langs de vloedlijn te lopen. Al met al een wandeling van 2 uur die me goed deed. Daarna weer even goed gegeten en gedronken. Mijn vernauwde bewustzijn begint weer ruimer te worden en dat voelt fijn.
Intussen kwam ik er achter dat komend weekend hier een motorcross is, en dus zal het heel druk worden in het stadje. En ik zag, toen ik in het stadje was, een lange boulevard. Dus ik ga hier morgen nog op de parkeerplaats blijven staan en dan zaterdag ochtend vroeg in het centrum een parkeerplaats zoeken en kijken of ik wat handpan kan spelen op die boulevard.
Vreemd genoeg voel ik me wel op mijn gemak hier op deze parkeerplaats tussen al dat lelijke witte blik. En er staat een jonge vrouw naast mij, ook in een gewoon busje, en zij wilt naar Portugal dus vanavond ga ik haar wat plekjes laten zien om heen te gaan. En zij kwam hier via de zuidkust van Spanje dus zij kan mij ook wat tips geven.
En ik heb een globale route uitgezet voor mijzelf, tot aan Nijmegen. Dat geeft me houvast en dat is fijn :)Baca lagi
Fijn dat je een globale route hebt. Dat heeft inderdaad richting. Uiteraard mag je er vanaf wijken als het zo uitkomt 😉. Als je later terug leest dat je af en toe een slechte dag had en toch zelf de oplossing bedacht had, heb je reden im super trots te zijn op jezelf. Ook in Spanje red jij je wel. Veel plezier en geniet ervan ☀️😁 [Lolicza]
😍
Krabben mit Käse??4🤔