Colombia

• 263zdjęcia
  • 234lubi
  • Parapenten 💪

15 lutego 2022, Kolumbia ⋅ ⛅ 21 °C

Vandaag zijn we Frank zijn verjaardagskado van 2 jaar gaan doen: parapenten (of paragliden). Door alle lockdowns is het in Nederland niet gelukt om te gaan maar gelukkig hebben we hier in Colombia een mooie plek gevonden, Buenavista.

Het reserveren van de vlucht was erg bijzonder. Om te bevestigen moesten we een aanbetaling doen. We moesten een bedrag op de rekening van de parapent organisatie storten. Met een briefje van het hostel gingen we op pad naar iets van een bank. Dit bleek een soort dierenwinkel waar je ook een aantal diensten van de bank had. Daar hebben we betaald en met het appen van het bonnetje was de reservering bevestigd. Zo kan het dus ook!

Het parapenten begon natuurlijk met het ondertekenen van de kleine letters 😉 Na een steil ritje in een jeep de berg op stonden we aan de rand van de helling waar we vanaf zouden gaan rennen. De instructie was heel simpel: gewoon blijven rennen. We moesten heel even wachten tot de wolken weg zouden trekken en toen werden we aangehaakt en waren we klaar voor vertrek. Het vliegen was heerlijk! Lekker ontspannen hangen en om je heen kijken. We hadden geluk want het weer was zo goed dat we extra lang konden vliegen. We hebben dus zeker een half uur in de lucht gehangen. Steeds konden we op een andere luchtstroom meeliften, net als de vogels. We mochten ook zelf even sturen.

De landing was heel soepel op een grasveldje tussen de bomen (en een lama, goed zoeken op de foto 😉). Het was een prachtig gevoel om zo door de lucht te vliegen op de meest prachtige dag tot nu toe! Verjaardagskado geslaagd!

• Buenavista

15 lutego 2022, Kolumbia ⋅ ⛅ 22 °C

Na het parapenten hebben we op ons gemak nog wat gedronken, wat rondgekeken en lekker geluncht met uitzicht op de bergen. Heerlijk nagenieten voordat we vanuit Buenavista weer met de kleine busjes via Armenia naar Salento terugkeerden. p.s. genoeg Mariabeelden hier dus voorlopig geen heimwee naar huis 😉 Czytaj więcej

• Valle de Cocora

16 lutego 2022, Kolumbia ⋅ 🌧 14 °C

Na een goede nachtrust en een beetje uitslapen zijn we vandaag naar een van de toeristische trekpleisters geweest: Valle de Cocora. Dit is een vallei met waspalmen.🌴 Bomen die wel 60 meter hoog kunnen worden. Dat is best indrukwekkend als je naast zo'n boom staat. Het komt op de foto's niet zo over.

Op het dorpsplein vertrekken steeds jeeps (Willys) als ze vol genoeg met mensen zitten voor een ritje van een half uur naar de vallei. Je koopt meteen een retourtje voor de rit terug. De jeeps zitten echt vol. Zelfs achterop de jeep staan mensen. Wij hadden dat geluk op de terugweg. Zie het filmpje 😀.

Bij aankomst in de vallei passer je eerst tal van kraampjes en plekken waar je een paard kunt huren voordat je aan het wandelpad kunt beginnen. Wij zijn doorgelopen tot de top in het nevelwoud met indrukwekkende uitzichten door en in de wolken.

Hier kun je ook eindeloos de capriolen van de Andescondor bewonderen. Die hadden wij gisteren al op 3 meter voorbij zien vliegen bij het parapenten maar blijft mooi om te zien.

Thuis gekomen, lekker douchen en op naar het centrum voor ons laatste avondje uit eten in Salento.

• Adios Salento

17 lutego 2022, Kolumbia ⋅ ☁️ 18 °C

Vandaag verlaten we Salento. Het stadje wat onze uitvalsbasis was de afgelopen 4 dagen. Ons verblijf 'El Zorzal' zat precies tegenover het busstation aan de rand van de stad. Dit was ook de plek van het circus. Na vier avondvoorstellingen en één matinee kennen we ondertussen de volgorde van de muziekjes 😅. Gisteren zijn kunstenaars begonnen aan de bovenste muurschildering die vandaag al heel wat meer kleur had gekregen.

Na het uitchecken nog even de trappen op gelopen naar het uitzichtpunt over het centrum. Een kopje koffie en thee met taart bij een lokaal koffietentje 'Café Jesús Martín' op aanraden van Jolanda & Teunis. Dat smaakte inderdaad prima.

Nog wat versnaperingen kopen voor onderweg en in het busstation wachten op de bus naar Pereira.

• Van Pereira naar het warme Santa Marta

17 lutego 2022, Kolumbia ⋅ ☁️ 23 °C

Pereira is de hoofdstad van de regio en vanuit daar vertrekt onze vlucht naar het noorden. Het zou zeker 20 uur met de bus geweest zijn dus vliegen was de betere optie. De busrit naar Pereira gaf wederom mooie uitzichten en de terminal waar de bus aankwam was goed georganiseerd. En er waren weer mooie muurschilderingen.

De eerste taxi chauffeur probeerde te veel geld te vragen maar de tweede was een stuk vriendelijker en betaalbaarder. Het vliegveld is modern en schoon. We zijn veel te vroeg maar dat is altijd beter dan te laat 😉

• Santa Marta

17 lutego 2022, Kolumbia ⋅ 🌙 22 °C

Na een goede korte vlucht zijn we aangekomen in Santa Marta. Nou, het vliegveld ligt een flink eind buiten de stad. Je merkt meteen dat het klimaat hier anders is. Om 22.00 uur nog steeds lekker warm.

Omdat de taxi oververhit was (of gewoon kapot 🤷) hebben we de laatste straat naar het hostel gelopen. Nog even water inslaan in de winkel op de hoek en via 'Rappi' een snelle boodschappen bezorgservice nog even goede insecten spray met Deet laten bezorgen. Handig!

Dit hebben we namelijk allemaal nodig voor onze driedaagse excursie naar 'Punta Gallinas'. Een woestijn-achtig gebied in het noordoosten van Colombia. Daarover later meer. Nu snel slapen want we worden om 4.30 uur al opgehaald. 😴

• Magic Tour 'Punta Gallinas'

18 lutego 2022, Kolumbia ⋅ ⛅ 23 °C

Om 4.30 uur zitten we een beetje duf van de korte nacht, te wachten op de auto die ons oppikt. Om 4.45 stopt er een grote Toyota Jeep en stappen we in bij Jesús, chauffeur en gids van deze trip. In de auto zitten al de 4 andere mensen die meegaan op deze excursie. Ivona uit Bulgarije en haar Spaanse vriend Dani, De pas met een Colombiaanse getrouwde JC uit Brussel en zijn vriend Anis ook uit Brussel. Een wat later heel gezellig reisclubje voor drie dagen blijkt te worden.

De eerste etappe voert ons via een fruitinkoop stop in Palomino naar Riohacha waar we ontbijten. Een klassiek ontbijt met roerei met tomaat en ui met een plat maismeel baksel: Arepa. Met koffie of chocolademelk. Thee blijkt niet overal voorhanden.

We vervolgen onze weg naar Manaure voor een bezoek aan de zoutwinningsvlakte. Zie andere footprint.

Aansluitend doen we nog wat inkopen in de laatste grote stad voordat we 'de wildernis' in rijden. Het is een drukke stad Uribia. Met veel plastic afval in de bermen langs de wegen. We kopen hier kleine zakjes water, koekjes en snacks voor de kinderen waarover later meer.

De reis zet zich voort en uiteindelijk komen we aan bij onze 1e overnachtingsplek: Cabo de la Vela. We lunchen hier en maken nog een tour in de middag.

Het filmpje geeft een indruk van het continu veranderende landschap. Kenmerkend muziekje reggaeton wat absoluut het favoriete genre is van onze chauffeur Jesús 😀

• Zoutwinning Manaure

18 lutego 2022, Kolumbia ⋅ ⛅ 29 °C

We maken een korte stop bij de zoutwinning in Manaure. We krijgen uitleg over de werkwijze en waarom sommige vlaktes roze zijn. Door de piepkleine garnalen in het zeewater dat in de bekkens gepompt wordt.

Zie hier de vele jeeps die met touristen door het gebied crossen.

• Cabo de la Vela

18 lutego 2022, Kolumbia ⋅ ☀️ 29 °C

Cabo de la Vela betekent Kaap van het Zeil. En dat zie je ook als je op het strand bent. Overal zijn mensen aan het kite surfen. Hier lunchen we de eerste dag en gaan we de eerste nacht slapen in hangmatten. De lunch is een heerlijke verse vis met rijst, salade en een soort van gebakken banaan.

Na de lunch zijn we nog wat stranden gaan bezoeken en na de zonsondergang zijn we weer teruggekomen voor avondeten en slapen. De hangmatten zijn eigenlijk best comfortabel 😊 We hebben heerlijk geslapen na zo'n vermoeiende en lange dag vol met nieuwe indrukken.
    Czytaj więcej

• Mooi strand, uitkijkpunt en zwemmen

18 lutego 2022, Kolumbia ⋅ ☀️ 28 °C

In de middag zijn we een stukje verder gereden door de woestijn. Jesús onze gids kon de auto heel gaaf door het losse zand laten spinnen 😁

We zijn naar een mooi strand geweest met hoge golven die op de rotsen splashten. We werden er zelfs op een afstandje nat van! Daarna zijn we naar een uitkijkpunt gegaan dat Pilón de Azúcar heet, oftewel vijzel voor suiker. Op een berg staat een steen met een Maria beeld erin, of ja wat er van over is gebleven...

Na het uitkijkpunt zijn we gaan zwemmen in de hoge golven en daarna nog naar een mooie plek voor de zonsondergang.