Indonesia
Banjar Amankila

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 80

   Avontuurlijke tocht

   May 9, 2016 in Indonesia ⋅ ⛅ 26 °C

   Vandaag weer vroeg opgestaan want reeds om 7 uur aan de ontbijttafel. We willen immers vroeg vertrekken, want we hebben een grote tocht voor de boeg waarbij we op voorhand niet goed weten wat we ervan mogen verwachten.

   Eerst een taxi naar het beginpunt en hop, wij weg. Het was al direct goed klimmen langs smalle “terrassen”. Dat klimmen mag je letterlijk nemen want soms moesten we werkelijk handen en voeten gebruiken om van het ene terras naar het andere te gaan. Nadia keek best niet teveel naar beneden anders kreeg ze “floeren” benen.
   Een pad konden we hier en daar wel ontwaren en met mijn gps kon ik natuurlijk ook goed volgen of we wel de juiste richting uitgingen.

   Na een tijdje geklauterd te hebben kwamen we op een plateau met een fantastisch zicht op een vallei vol palmbomen. Aan de andere kant zagen we de zee en een vallei met enkele dorpen.
   Ik zag met behulp van mijn gps héél in de verte Tenganan liggen, het dorp waar we naartoe gingen en ik wist dat dit een zware tocht zou worden…

   We bleven verder klimmen en hadden dikwijls een mooi zicht op de valleien rondom ons.
   We namen een pauze net voor we weer een steil stuk omhoog moesten en ik zei tegen Nadia “als we daar over zijn hebben we het zwaarste van de tocht gehad” en dat heb ik geweten, ppfff!

   Al direct vanaf we terug omhoog begonnen te gaan kreeg ik een klopke van den hamer en mijn hart sloeg tegen 200 per uur, niet gezond voor een 50 jarige! Ik moest het heel rustig aan doen en ook af en toe gaan zitten. Nadia, die zich wel goed voelde, maakte haar al lichtelijk ongerust maar ik had dit al wel eens eerder meegemaakt tijdens een vulkaanbeklimming in Nicaragua.

   We geraakte boven, kwamen nog voorbij enkele hutjes en dan werd het pad breder en kon ik al stappende terug recupereren. We kwamen nog voorbij een klein dorpje met een winkeltje, kochten er een grote fles water en dronken die meteen uit.

   Nog enkele kilometers verder en na een steile afdaling waar we soms wegschoven, bereikten we Tenganan. Het dorp is een toeristische trekpleister en staat gekend als "traditioneel dorp". Maar zoals ik wel verwachtte was dit gewoon een traditionele toeristenval met vooral veel souvenir standjes/winkeltjes en nog weinig traditie. Daarom ook dat ik ervoor gekozen had om er te voet via die lange tocht naartoe te gaan zodat het vooral om de tocht ging en minder om het dorpsbezoek.

   We hadden toen “nog maar” een 12 kilometer gedaan maar door al dat geklauter voelde het wel als veel meer aan. We dronken iets in het dorp en besloten om het laatste deel ook al wandelend af te leggen zodat we het echte leven op Bali, weg van de toeristische delen, wat konden ontdekken. Ik kan zeggen dat het zeker geen proper land is maar wel heel veel vriendelijke mensen.

   Na 17,5 kilometer kwamen we terug aan in ons hotel, blij dat we er waren maar ook blij dat we een mooie tocht gemaakt hadden; en een hele dikke proficiat voor Nadia
   Read more

  • Day 81

   Rustig dagje

   May 10, 2016 in Indonesia ⋅ ☀️ 30 °C

   Vandaag een rustdag na de zware tocht gisteren… of toch niet? We zijn de dag op het gemak begonnen maar rond een uur of 11 was het voor mij al genoeg geweest. Ik kan op mijn verre reizen heel moeilijk eens “niksen”.
   Normaal stond vandaag enkel een bezoek aan Virgin Beach op het programma maar ik wou toch nog iets meer zien. Daarom aan Nadia gevraagd of ze het “Water Palace” wou zien en ze was direct akkoord.
   Nog even uitgerekend wat een auto met chauffeur ons voor een halve dag zou mogen kosten, even onderhandeld met een chauffeur hier aan het hotel en wijle weg.

   Het Water Palace lag zo’n 20 kilometer van het hotel en de chauffeur nam vooral binnenbaantjes waardoor we onderweg weer the real Bali konden zien.

   Het waterpaleis bleek echt wel de moeite waard, heel mooi aangelegd, mooi onderhouden en overal hele grote koi’s.
   Na weer wat mooie foto’s genomen te hebben ging het verder naar Virgin Beach, een strand aan een zee inham met veel restaurantjes.

   We wandelden eerst helemaal tot helemaal op het einde en zagen dat Virgin Beach helemaal niet zo maagdelijk mooi was. Overal veel aangespoelde “mensentroep” zoals schoenen, aanstekers, plastic zakken en dergelijke. We besloten dan maar op een ligstoel van een restaurantje op het opgekuiste deel van het strand te gaan liggen.
   Een heel sympathiek manneke bediende ons en de ligstoelen waren gratis als we ook iets te eten bestelden, geen probleem voor ons natuurlijk 😀

   We lagen nog geen minuut neer of daar kwam al de eerste maal de vraag ”massage ?”. Niks voor mij om zo op een strand gemasseerd te worden maar na enkele keren ging Nadia toch overstag en liet een voet/been massage doen.
   Tegen 17 uur waren we terug aan de wagen en ging het richting hotel; het was dan toch nog best een actief dagje geworden.

   ’s Avonds in het dorp weer aan een stalletje op een “night market” gaan eten en het was weer lekker behalve mijn kip want het waren meer kippenbouten… ik lust wel kip in kleine stukjes maar van de moment dat er beentjes bijkomen lust ik het niet meer. Nadia liet niks verloren gaan en heeft mijn kip dan ook maar opgegeten.
   We moesten zo’n 10 Euro betalen en toen we daar nog ongeveer 1 Euro fooi bovenop deden waren ze precies weer van slag; men is dit hier blijkbaar toch niet gewoon om veel fooi te krijgen alhoewel de meesten het absoluut verdienen want ook hier waren de mensen weer enorm in de weer om ons lekker eten te serveren.

   Morgen verkassen we weer en nu naar een ander eiland nml. Lombok. De fast boat is geboekt maar hoe we vanuit de haven in Lombok naar een klein dorpje in het midden van het eiland gaan geraken is nog een vraagteken.
   Read more

  • Day 5

   Hotel Alila, Manggis

   March 28, 2011 in Indonesia ⋅ 27 °C

   Es ist schon ganz schön am eindunkeln als wir beim Hotel eintreffen. Semadi verabschiedet sich und teilt und noch die Zeit mit wann er uns am nächsten Tag erwartet. Er fährt den ganzen Weg zurück nach Denpasar zu seiner Familie nur am nächsten Morgen früh wieder los zu fahren um uns wieder abzuholen.
   Wir machen nicht mehr lang. Der Himmel verdunkelt sich zusehends, es kommt wohl Regen auf. Also gönnen wir uns mal 1,5 Stunden Massage und danach ein leckeres Essen. Zwischendurch muss auch mal schnell ein Computer gesucht werden, ich möchte ja Fil mal mitteilen wie es und geht und was wir so erleben. So Smartphones wie sie 10 Jahre später Standard sein werden kannte man noch nicht im 2011. Da war noch Nichts mit schnell mit dem Smartphone ins Internet ;)
   Noch ein gemütliches Nachtessen und dann ab ins Bett. Wir hatten ein wunderschönes Zimmer. Überhaupt war dieses Hotel schön und vor allem ruhig. Ich glaube es waren keine 10 Gäste anwesend.
   Read more

  • Day 12

   Angekommen

   September 28, 2019 in Indonesia ⋅ ⛅ 27 °C

   Im Amankila, Manggis

  You might also know this place by the following names:

  Banjar Amankila

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android