Malaysia
Miri

Here you’ll find travel reports about Miri. Discover travel destinations in Malaysia of travelers writing a travel blog on FindPenguins.

6 travelers at this place:

 • Day132

  Saturday is a hashing day!

  October 13, 2018 in Malaysia ⋅ ⛅ 86 °F

  [I gave breakfast a second chance. Nope. Two slices of toast again, this time with one burnt.]

  I had a great time walking around yesterday, visiting most of the nearby tourist sites. I was caught in the rain while walking out to the seahorse lighthouse, but it wasn't heavy enough to get my phone wet. Who cares about the hair or clothes, right? Priorities.

  I'm sitting in Pizza Hut again, which is next door to this Kenny Rogers place I've never heard of before. It is very difficult to find fresh salad in restaurants, and PH does a Ceasar salad...with Thousand Island dressing and chicken bacon (almost no pork here).

  Anyway, the hasher I've made contact with is picking me up at 3, so I'm eating then packing until then.

  My bus to Brunei leaves at 8 in the morning, but I'm not really looking forward to going there. Hard core Muslim, so no nightlife/bars/music at all. And it's expensive. The cheapest accommodation I could find was $35 US per night. Luckily, I'm only there two nights until my flight...TO BALI!! 🌊🌊🌊🌊 🦎 [Explanation of the lizard will come later, fingers crossed 😉.]

  So long [for now] and thanks for all the fish. ✌️
  Read more

 • Day131

  Walking in Miri

  October 12, 2018 in Malaysia ⋅ ⛅ 86 °F

  Well, breakfast sucked. Two pieces of toast and tea. The lady was really put out that I wanted something to eat, even though it comes with the lodging. Wow.

  I'm on my way to KFC again to get some real food. I still haven't gotten that chicken and waffle sandwich; I stick to the bowl. After food, I'm planning a self-guided walking tour of the city center and probably a Grab ride to the beach area and the Coco Cabana place, which is one of the big tourist places here.

  I went to a restaurant/bar across the street from my hostel last night. They serve Kilkenny (my absolute all-time favorite beer in the world), so I'll be back again tonight. The sign in the pictures was in the bathroom. Ha ha ha!!

  So long [for now] and thanks for all the fish. ✌️
  Read more

 • Day194

  194. nap: Utazás Miribe

  April 16, 2018 in Malaysia ⋅ ⛅ 26 °C

  Belagából két lehetőségünk volt továbbmenni: az első nyilván az volt, hogy hajóval visszamegyünk Sibuba, majd onnan elindulunk északra, Miribe. És bár nagyon kellemes volt a hajóút a Batang Rajangon felfelé, ez akkora kerülőt jelentett volna, hogy inkább a másik irányt választottuk: kocsival elindulni Bintuluba, majd a Sarawakot átszelő főúthoz érve buszra váltani. Belaga annyira az égiek háta mögött van kettő és féllel, hogy itt még a távolsági busz is ismeretlen fogalom: ha innen valahova el szeretnél jutni, akkor vagy a hajót választod, vagy hozzánk hasonlóan egy helyi sofőrre bízod az életed.

  A fuvar minden reggel 7:30-kor indul Belagából, nekünk Daniel foglalta le a helyeket a kocsiban. A sofőr pontosan fél nyolckor gurult be a vendégház elé, gyorsan felpakoltuk a csomagokat a platóra, mi pedig kényelmesen elhelyezkedtünk a Toyota Hiluxban. Elsőre magam sem gondoltam volna, de még az én langaléta lábaim is kényelmesen elfértek a hátsó szektorban. Baromi kényelmes volt az autó (Juditnak kicsit kevésbé, ugyanis Belagában felvettünk még két utast és neki kellett középre, a kakasülőre ülnie), és ezt úgy mondom, hogy az első 35 km-t borzalmas útviszonyok között, közel másfél óra alatt tettük meg. Egy blog szerint ezt a szakaszt nem mérnökök tervezték, hanem a hadsereg, ennek megfelelően folyamatosan 20% körüli emelkedők és lejtők váltogatták egymást, egy olyan murvás és kátyús úton, hogy helyenként a Hilux összkerék-meghajtással is kikapart - egy személyautó simán ott maradt volna az út közepén. A sofőrünk viszont nagyon profi volt és attól az apróságtól eltekintve, hogy folyamatosan rázkódtunk az ülésben, semmilyen probléma nem volt ezen a részen.

  Ezután a bemelegítő 35 km után kikanyarodtunk egy frissen aszfaltozott erdei útra, innentől normális tempóval tudtunk haladni. A Bintulu-Miri kereszteződéshez érve a fickó még ellátott minket jótanácsokkal, hogy le tudjuk inteni a buszt, de erre végül semmi szükség nem volt, ugyanis a csomagok lepakolása közben megjelent egy Miribe tartó járat a messzeségben, amivel el is mentünk az utolsó sarawaki állomásunkra. Ennyire tökéletesen akkor sem időzíthettünk volna, ha egyébként előzetesen tudjuk, mikor érnek ide a Bintulu-Miri buszok.

  Miriig már csak egy megállónk volt, amit itt csak azért érdemes megemlíteni, mert a világon szerintem kevés olyan út menti pihenő van, ahol több méteres albínó pitonokat és aligátorteknőst lehet látni. Előbbiekkel a mosdóból kifele futottam össze, miközben egy rohadt nagy ketrecben két fiatal srác vitte őket "lemosdatni". Még az a szerencse, hogy ketrecben voltak, különben tuti ott helyben lezavarok egy könnyedebb szívinfarktust.

  Miriben már csak annyi dolgunk volt, hogy a pályaudvartól bejussunk a város közepébe. Helyi busszal akartunk menni, de hiába vártunk rá több, mint fél órát, csak nem akart előkerülni. Maradt a Grab, ami most sem okozott csalódást - pontos volt, tiszta és jóillatú a kocsi és előzékeny a sofőr.

  A szállásunkra egy okból biztos sokáig emlékezni fogunk: ez volt az eddigi legkisebb saját szobánk az ázsiai utunkon. A két táskát még pont be tudtuk passzírozni az ágy és a fal közé, ezzel viszont csak annyi hely maradt az ajtóban, hogy ott ketten állva már lényegében nem fértünk el. Nagyon vicces volt, Judittal azon nevettünk, hogy ehhez képest Hong Kongban egészen gigantikus szobában laktunk (Tarazról pedig már ne is beszéljünk).

  A nap hátralévő része nyugiban telt: elmentem kimosni a ruháinkat, este pedig megvacsoráztunk a tőlünk két kapualjra lévő kis kifőzdében. Aztán kihasználva azt, hogy a szállásunkon ingyenesen használható gépek vannak, leültem egy jót blogolni (többek között ez a bejegyzés is ekkor született).
  Read more

 • Day195

  195. nap: Miri

  April 17, 2018 in Malaysia ⋅ ⛅ 29 °C

  Miriben egy napot terveztünk csak eltölteni, hogy legyen időnk kimosni a ruháinkat és rendezni a sorainkat mielőtt átutazunk Bruneibe. Mivel a mosást már megérkezésünk napján sikeresen elintéztük, volt egy teljes napunk, hogy megnézzük magunknak a várost. Gyorsan kiderült, hogy Mirire még ez is bőven sok.

  Pedig mi tényleg mindent megpróbáltunk. Na de mit tehet az ember, ha a központban lévő, ránézésre egyébként nagyon helyes kis park le van zárva a látogatók elől? Vagy ha ahhoz is taxiba kell ülnie a lelkes kalandoroknak, hogy meglátogassák a város egyetlen (nagy adag jóindulattal) érdekesnek mondható látványosságát, a domb tetején magányosan ácsorgó Grand Old Lady-t, Malajzia első szárazföldi olajfúró tornyát, mert azt gyalogosan képtelenség megközelíteni?

  A mi válaszunk a fenti kérdésekre az volt, hogy a közeli pláza mozijában vettünk két jegyet a Rampage esti vetítésére, bízva abban, hogy Dwayne “The Rock” Johnson megmenti a napot. És bár Judit némileg csalódott a filmben, én pont azt kaptam tőle, amit a sztori alapján vártam: két óra látványos akciót egy végtelenül bugyuta sztorival nyakon öntve.

  A nap fénypontja végül mégsem ez volt, hanem rövid beszélgetésünk az utcán egy kínai fickóval, aki lovak tenyésztésével és versenyeztetésével foglalkozott, többek között a Royal Ascotra is eljutottak a paripái. Ha jól vettük ki a szavaiból és a rengeteg fényképből amit megmutatott nekünk, még versenyt is nyertek valamelyik évben.

  Mirit ezzel együtt sem sikerült különösebben a szívünkbe zárnunk. Amennyire bájos volt pár nappal korábban Kuching, ezt a város pont annyira semmilyennek éreztük. Nem arról volt szó, hogy rossz hely lett volna, csak éppen felejthető.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Miri, ميري, Мири, میری, MYY, ミリ, მირი, 미리, മിറി, Bandar Miri, 美里

Join us:

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

Sign up now