🛫 Vluchten BRU - CPH - KEF🛬
25. Februar 2025 in Island ⋅ ☁️ 0 °C
Yes, de langverwachte -in between jobs- reis is er eindelijk. IJsland wintertrip met de campervan it is!
We vonden relatief goedkope vluchten aan 300€ pp inclusief 23kg bagage. Ik had tijd genoeg omWeiterlesen
Reykjavik daytrip part 1
26. Februar 2025 in Island ⋅ ⛅ -1 °C
Onze eerste echte dag in IJsland is gestart. We beginnen de dag - uitgeslapen- in de hoofdstad, Reykjavik. De camper halen we 's avonds pas op, zo sparen we een dagje camperkost uit gezien we sowiesoWeiterlesen
Reykjavik daytrip part 2
26. Februar 2025 in Island ⋅ ☁️ 0 °C
Must see Reykjavik: part 2
- Rainbow street viewpoint
- Het Harpa concert- en congrescentrum
- Het IJslandse Fallologisch Museum, oftewel het Penismuseum - wij zijn niet het museum binnen gegaan maarWeiterlesen
Sky lagoon
26. Februar 2025 in Island ⋅ ☁️ 1 °C
Met onze camper volgeladen zijn we onmiddellijk doorgereden naar onze eerste relaxstop: Sky Lagoon
Sky Lagoon ligt net buiten Reykjavík en is een luxe geothermische spa met een adembenemend uitzichtWeiterlesen
Golden circle: Thingvillir National Park
27. Februar 2025 in Island ⋅ ☁️ -1 °C
En HERE WE GO!
Ons eerste nachtje in de camper was zalig. De Cozy campers is een echte aanrader. We hadden op voorhand schrik dat we te kou gingen hebben en hadden dus onze slaapzakken, elektrischWeiterlesen
Golden circle: Geysir, Gulfoss
27. Februar 2025 in Island ⋅ ☁️ 0 °C
De volgende stops op de route:
- Geysir:
Geysir is de plek waar het allemaal begon! Dit geothermische gebied is beroemd geworden door de originele geiser, Geysir, maar de echte ster is de actieveWeiterlesen
Golden circle: Brúarhlöð canyon
27. Februar 2025 in Island ⋅ ☁️ 0 °C
Brúarhlöð Canyon is een verborgen juweeltje langs de Golden Circle, waar de rivier de Brúá zich door een smalle kloof slingert. De diepe, steile rotswanden zijn bedekt met mos en bieden eenWeiterlesen
Golden circle: Secret Lagoon
27. Februar 2025 in Island ⋅ ☁️ 1 °C
Daarna reden we door naar de Secret lagoon, ons volgend SPA-moment :-)
De Secret Lagoon is een heerlijke, natuurlijke geothermische spa in het zuiden van IJsland, niet ver van de Golden Circle. DezeWeiterlesen
Seljalandsfoss waterval
28. Februar 2025 in Island ⋅ 🌧 5 °C
We werden wakker op een regenachtige dag. Ineens was bijna alle ydillische sneeuw gesmolten rondom ons. Na een lekker ontbijtje (bijna alle dagen spek met eitjes) begonnen we aan onze tweede dag. DezeWeiterlesen
Seljavallalaug natural hotspring
28. Februar 2025 in Island ⋅ ❄️ 1 °C
Seljavallalaug is een warmwaterbron zwembad en voelt als een verborgen stukje geschiedenis midden in de ruige natuur. De weg ernaartoe is al een avontuur op zich – een korte wandeling langs eenWeiterlesen
Skogafoss waterval
28. Februar 2025 in Island ⋅ ❄️ 1 °C
Skógafoss hoor je al van ver voordat je ‘m ziet – een diep, donderend geluid dat je nieuwsgierig maakt. En dan, bam! Daar staat ‘ie: een gigantische muur van water die 60 meter naar benedenWeiterlesen
Sólheimajökull Glacier
28. Februar 2025 in Island ⋅ ❄️ 1 °C
Sólheimajökull voelde als een andere planeet. Zodra je dichterbij komt, verandert het landschap – van groene heuvels naar een ijzig, zwart-wit maanlandschap vol as en blauw glinsterend ijs. DeWeiterlesen
Plane wreck Sólheimasandur
28. Februar 2025 in Island ⋅ ❄️ 3 °C
Als laatste stop van de dag gingen we nog snel het vliegtuigwrak meenemen.
Toen we aankwamen zagen we plots op een bordje een waarschuwing dat de wandelweg ernaartoe toch wel gevaarlijk kan zijn enWeiterlesen
Black beach
1. März 2025 in Island ⋅ 🌧 4 °C
De dag erna reden we onmiddellijk door naar de parking van Black Beach. Daar eten we een lekker ontbijtje met dan wel een beter zicht. We hadden geluk want enkele dagen op voorhand was de storm daarWeiterlesen
Dyrhólaey natuurreservaat + lighthouse
1. März 2025 in Island ⋅ 🌧 6 °C
Dyrhólaey is zo’n plek waar je normaal even stilvalt. Vanaf deze hoge klif heb je een panoramisch uitzicht over eindeloze zwarte stranden, dramatische rotsformaties en de woeste Atlantische Oceaan,Weiterlesen
Vik
1. März 2025 in Island ⋅ 🌧 6 °C
Vík is het soort dorp waar je misschien sneller doorheen zou rijden, totdat je stopt en beseft hoe bijzonder het eigenlijk is. Gelegen tussen dramatische kliffen en de wilde Atlantische Oceaan, isWeiterlesen
Fjarðarárgljúfur kloof
1. März 2025 in Island ⋅ ☁️ 5 °C
De Fjarðarárgljúfur kloof is een echte verborgen schat in IJsland. Deze indrukwekkende kloof slingert zich over zo’n twee kilometer door het landschap en is tot 100 meter diep. Het water van deWeiterlesen
Skaftatell: waterfalls & Hiking
2. März 2025 in Island ⋅ ☁️ 0 °C
Skaftatell glacier
2. März 2025 in Island ⋅ ❄️ -1 °C
Diamond beach
3. März 2025 in Island ⋅ 🌬 1 °C
Diamond Beach (Breiðamerkursandur) is echt één van die plekken waar je even stil van wordt. In de vroege ochtend, wanneer het licht nog zacht is en de wereld precies lijkt te fluisteren, ligt hetWeiterlesen
Caves: Sapphire & Sparkle
3. März 2025 in Island ⋅ 🌬 -2 °C
Voor de ijsgrottenervaring boekten we via Heading North, specifiek de Skaftafell Glacier Tour.
Wat echt een verschil maakte: kleine groepjes, veel persoonlijkheid en geen gehaaste “massatoerisme”Weiterlesen
Park4night: Djúpivogur,Hringvegur
3. März 2025 in Island ⋅ ☁️ 2 °C
Poolvos gezien
Hengifoss
4. März 2025 in Island ⋅ 🌬 -2 °C
De ochtend erna vervolgden we onze roadtrip, met Hengifoss als belangrijkste stop onderweg. Het is één van de hoogste watervallen van IJsland, maar wat hem vooral uniek maakt zijn de rode lagen inWeiterlesen
Vök baths
4. März 2025 in Island ⋅ 🌬 0 °C
Na de hike bij Hengifoss reden we door naar Vök Baths, een thermisch badencomplex dat op het meer ligt. De baden zijn warm en rustgevend, en het uitzicht over het water en de bergen is super mooi.Weiterlesen
Aurora magic Park 4 night
4. März 2025 in Island ⋅ 🌙 -2 °C
Rond 21u30 besloten we terug te gaan naar ons busje om te koke . We hadden een parking vlak bij hetzelfde meer gevonden — blijkbaar een populaire spot om het noorderlicht te zien, want er redenWeiterlesen