• Vyhliadka na ostrove Mook

6 maart 2023, Thailand

Ráno sme sa pokúpali, navštívili rezort, kde boli Ňaňovci s Tomčom zopár rokov dozadu a keďže všetci mali nejakú slabú chvíľku (alebo mi len chceli vyjsť v ústrety), tak som ich zlomil na výlet na vyhliadkový bod.
    Nemajú to veľmi radi, lebo väčšinou je to túra, kde sa zapotia. Vždy ich však nabulikám, že to bude odmenené krásnym výhľadom a oni mi naivne uveria ;) - alebo ma majú tak radi, že sa tvária...

Po odbočke, kde končí panelová cesta sme odhodlaní uraziť toho čo najviac na motorkách nehľadiac na to, že terén chvíľkami vyzerá ako prašný pieskový lesný chodníček, kde motorka podskakuje na koreňoch stromov. Adrenalín začína.

V určitú chvíľu už však začína také stúpanie, tak úzky chodníček a také serepentíny, že motorky musíme odstaviť. Asi už aj bolo načase, lebo z Majinej motorky už ide smrad a dymí sa z nej...

Aj keď sme len asi 350m vzdušnou čiarou od cieľa, stúpanie nám dá zabrať. Všetci vybavení plážovými šlapkami sa lopotíme džungľou, šmýkame sa na strmom úzkom chodníku a samozrejme v určitú chvíľu je už terén tak zradný, že nastupujú laná (niečo ako naše reťaze na pridržiavanie v Tatrách, či Slovenskom raji).
    Podľa výrazov tvári ma všetci v duchu preklínajú, ale je to o tom "kto z koho".
    Keby sme tam nešli, preklínal by som ja ich, lebo by sme celý deň preležali v posteliach a prežierali sa v reštauráciách.

Výstup je však odmenený čistinkou, kde si urobíme ovocný piknik a pokocháme sa naozaj pekným výhľadom.

No romantika ako vyšitá...
    Meer informatie