• Trápenie na Yao Yai

December 30, 2024 in Thailand ⋅ ☁️ 28 °C

Z lokality Khao Lak sme sa presunuli na ostrov Yao Yai. Danke sa veľmi nechcelo, lebo na Khao Lak sme bývali v obrovskej izbe, ktorú každý deň krásne poupratovali a to je Dankin najdôležitejší parameter.

Na Yao Yai máme vlastné plážové bungalovy vo veľkej záhrade s palmami, banánovníkmi, kvietkami a kadejakými kríkmi s krásnym výhľadom na vápencové skaly provincie Krabi (kto vie, tak vľavo výhľad na Hong, Lao Ladding, jemne vpravo na Ao nang a Railay). Sme síce na pobreží, ale zas plážou by som to až nenazval, aj keď kúpať sa asi tu dá.

Bungalovy sú čisté, ale s komfortom sme to proste prepískli. Ňaňovci v niečom takom ešte nikdy v Thajsku nebývali. Už len pohľad na masívnu dvojposchodovú posteľ o šírke snáď 1,5m, ktorú si celú okamžite zabrala chudá Peťka hovorí za všetko. Priestor je obrovský... Ňaňovci majú vlastnú kúpeľnu, z ktorej idú ďalšie dvere na WC a ďalšie dvere do sprchovacej časti...

My máme len o trochu menší bungalovík tesne vedľa a musím zhodnotiť, že je to jedna z mála situácií, keď realita vyzerá oveľa lepšie ako očakávania na základe fotiek z bookingu.

Ďalších 6 dní sme sa mohli brlošiť v nejakej parádne deravej bambusovej chatke so všetkými zážitkami k tomu prislúchajúcimi za cenu väčšieho obeda na Slovensku a takto sa budeme trápiť a rozmaznávať v najvyššom komforte.
    To hlavne našim ženám vôbec neprospieva. Sú stále viac a viac rozmaznané, majú stále viac a viac rozmaznano-európskych požiadaviek a spolu s pomaly sa posúvajúcou latkou toho, čo im ešte vyhovuje a čo už nie, už aj v najvyšších komfortoch dokážu stále nájsť nejaký problém.

Toto už nie je tradičné Thajsko, tak ako sme si ho niekedy užívali natlačení telo na telo v 120cm širokej posteli bambusovej chatky zakrytej moskytiérou, po ktorej sa preháňajú obrovské mucho-motýle, za zvukov varana, ktorý sa v čierno-čiernej tme zakráda niekde tesne okolo našej postele, kde sa dostal cez deravú strechu.

Len láska k našim ženám nás s Ňaňom núti robiť také obrovské ústupky. Najbližších 6 dní si naše ženy budú užívať dovolenku knedlíkoveho európana rozvalené na opačnej strane obrovských postelí, tak, aby sme im ich thajské noci nedajbože nerušili v tesnom spojení funením do uška... :)