Netherlands

Travelers at this place
    • Day 3

Ausflug nach Leerdam und nach Utrecht

April 14, 2019 in the Netherlands ⋅ ⛅ 5 °C

Frederik hat es nach dem Frühstück kaum ausgehalten und musste den im Schuppen entdeckten Handrasenmäher unbedingt ausprobieren. ;-) Gegen 11:00 Uhr sind wir nach dem Frühstück nach Leerdam und nach Uetrecht aufgebrochen. Wir haben in Leerdam gehofft uns auf den Spuren des Leerdamer Käses uns zu bewegen. In dem schönen Städtchen mit der kleinen Altstadt am Kanal der kleinen Festungsanlage und der Windmühle haben wir keinen Käseladen finden können. Weder mit Leerdamer noch mit anderem Käse. Im Anschluss sind wir nach Uetrecht aufgebrochen um uns die Stadt (240.000 Einwohner) anzuschauen. Eine jung gebliebene Universitätsstadt mit wunderschönen Plätzen, Gassen, Kneipen und Kanälen zeigte sich. Der schöne und besondere Dom und die schönen Kirchen im Zentrum haben wir uns angeschaut. Hier hatten wir die Möglichkeit in einem Käseladen vom Erzeuger zu verkosten und einzukaufen. Am Abend haben wir in der Unterkunft Nudeln und Erdbeeren gegessen. Nach dem Essen ging's zum Verdauungsspaziergang.
      Nach dem Duschen der ganzen Familie haben wir den Abend dem Skat spielen gewidmet.
      Nachtruhe: 22:00 Uhr
      Wetter: 8-10 Grad C und Sonne

• Day 2

Motorbeurs en rit naar huis

February 24 in the Netherlands ⋅ ☁️ 6 °C

Motorbeurs. Een ervaring op zich om te zien en horen hoeveel motormuizen het parkeerterrein van de beurs op gaan Rijen motoren. Het is even rustig in ritme komen in de winter: kleding uit en waar bewaren? Ongetwijfeld is er een garderobe maar we trekken de motorbroek buiten al uit en stoppen broek en laarsen in de ruime koffers van onze motor. Annelies heeft andere laarsen bij zich. Verbazingwekkende expo. Alle merken motor aanwezig, van eenvvoudige scooters tot woeste Harley's. Annelies laat geluiddoppen aanmeten. Er zijn tenminste 3 audio instanties aanwezig war je info en doppen kan laten aanmeten. Brian, Babette en Dyon voegen zich bij ons en we lopen samen door al dat moois. Koffie gevulde koek en dan door. Mooie motoren, techniek, accessoires. Eind middag bij vakantieorganisaties gestopt voor praatje en/of folders. Routekaart Duitsland/Dolomieten meegepikt en folders Amerika. maar ook Duitsland Saargebied of Oostenrijk. Onverwacht heel enthousiast gemaakt door motorvakantie organisatie Marokko. Ene Mohamed heeft ons nieuwsgierig gemaakt en alles verteld over hoe hij met partner een groepsweek organiseert. Motor en bagage wordt door hen getransporteerd naar Marokko. Prijs van de reis niet 2 x X bedrag maar anderhalf. Want Annelies heeft immers geen motor. Je kan de rondreis uitbreiden met 3 off the road trip dagen waarbij je 's avonds weer in het geplande hotel aankomt. Als Peter een Off Road dag (of 3) meegaat dan kan Annelies mee in de volgauto. Incentive reis met authentiekkarakter. Staat op de bucketlist. Na de beurs naar huis, tegenwind en kou. "paard wil naar de stal" We rijden 25 km voor Vlissingen een gordijn van regen in en bij 8 graden is dat niet heel fijn. Nabij Vlissingen weer droog, tegen 19.00 thuis. Annelies knap volgehouden. Leerzame dag qua beurs en rijden en stoppen. Succesje.Read more

• Day 1

Vertrek

April 22 in the Netherlands ⋅ ☁️ 4 °C

Vandaag gaat het gebeuren: mijn eerste solo-tripje naar het buitenland! Spannend maar leuk, ik heb er onwijs veel zin.

De wekker stond, voor mijn doen, extreem vroeg vanochtend. Ik wilde iets na 7:30u van huis vertrekken om ruim op tijd bij alle vervoerders te arriveren. Om 9:11 uur zou de Thalys uit Amsterdam wegrijden en als ik die zou halen, móest het allemaal goedkomen. Maar, terwijl ik met mijn brakke hoofd in de badkamer stond kwam de eerste notificatie van de NS-app al binnen: de bovenleiding op het spoor tussen Utrecht en Schiphol/Amsterdam was defect, dus m'n beoogde treinreis werd gecanceld. Dat begint lekker!

Je weet niet hoe lang het duurt voordat zo'n bovenleiding dan weer gerepareerd wordt, maar gelukkig rijdt de TGV via Rotterdam, voordat 'ie de grens over gaat, dus het was ook een optie om daarheen te reizen en in Rotterdam op te stappen. Matthijs, die heel lief was mee opgestaan, wees me erop dat die alternatieve route waarschijnlijk ook nog relaxter zou zijn vanwege de altijd volle treinen naar Amsterdam, en ik ging mee in die gedachte. Maar eenmaal op Utrecht Centraal bleek dat er ook op het traject Utrecht-Rotterdam iets aan de hand was. Dit keer een kapotte trein die op het spoor stond, waardoor de volgende intercity in die richting uit zou vallen. Ik werd door een NS-medewerker gewezen op een sprinter naar de havenstad die de uitgevallen intercity zou vervangen, trof een overvol treintje aan met een kapotte deur, schoot een conducteur aan die ik vroeg of hij die deur niet even moest fixen - anders zou deze trein toch óók niet kunnen wegrijden, en besloot tenslotte weer uit die trein te stappen en terug naar de stationshal te lopen, want dit ging ook niet werken. En toen... Toen bleek dat alle stress voor niks was, want de oorspronkelijk beoogde trein van 8:09 uur zou toch gewoon toch naar Amsterdam rijden.

Lekker gewerkt NS!

You might also know this place by the following names:

Veemarkthaven

Join us: