• Vandring i Vallée d'Ambin

14 сентября, Франция ⋅ ☁️ 13 °C

Dalen Vallée d’Ambin strækker sig mod øst fra den lille landsby Bramans. Det er én af de dale vi ikke havde udforsket før i dag, men det var et rigtigt fint bekendtskab. Det er også endnu en af de ret uberørte og autentiske sidedale, som der er så mange af her i Maurienne dalen, i modsætning til oppe i Tarentaise, hvor skisportsstederne sætter deres præg på landskabet næsten overalt. Her er der et par sætre undervejs, med geder, køer og får, og salg af oste samt andre hjemmelavede produkter. Ellers var der bare græssletter med murmeldyr, og længere oppe forrevne fjeldtoppe, blokmarker og små bjergpas videre ind mod Italien.

Vi havde planlagt en rundtur fra hvor vi holdt (Le Planey), op igennem dalen Vallon de l’Etache, igennem nogle passager og ned på den anden side. Ruten var imidlertid nok lidt længere end vi lige havde regnet med. Vi kom først afsted ved 11-tiden, og vejret var heller ikke helt så fint, som vi troede det skulle være i går, da vi planlagde ruten. Hvorom alting er kom vi næsten alle højdemeterne op, og skulle have lidt sen frokost, da det begyndte at trække op til regnvejr. Og da vi ikke kendte til nedstigningen videre frem, og ruten ikke var meget tydelig markeret, besluttede vi at vende om og gå nedad den vej, som vi kendte.

Det er ikke ret tit, at vi er vendt om på vores vandreture! Ganske få gange tilsammen både her i Alperne og i Grønland. Og man er altid lidt ærgelig i starten, men bliver heldigvis tit bekræftet i, at det var den rigtige beslutning. Og så fandt vi i dette tilfælde en alternativ tur tilbage, som faktisk var ret flot og anderledes, så det blev egentlig til en lille rundtur alligevel.

Landskabet var flot, vi mødte kun en enkelt anden vandrer, vi fik gået en god lang tur med højdemeter, og vi har nu udforsket endnu et område, hvor vi godt kan vende tilbage en anden gang.