L'Alpe du Lauzet. Vandring
September 23 in France ⋅ ☀️ 18 °C
Nogle gange kan man sidde og planlægge en rute nøje efter et kort, men når man så kommer frem, er landskabet anderledes end man havde forestillet sig. Og nogle gange ser det måske ikke rigtig ud af noget på et kort, og så bliver det til den flotteste vandretur!
Vi startede nede fra Pont de l’Alpe, der ligger på vejen ned fra Col du Lautaret i retning mod Briancon. Vi var altså startet i morges med at forlade Savoie og køre op igennem passet Col du Galibier. Da vi så vandrede ind gennem dalen l’Alpe du Lauzet, fik vi ikke rigtig holdt øje med, hvor vi var i starten, så pludselig var vi på en anden sti, end vi havde forestillet os, og vi vidste ikke rigtig, hvilken rute vi så skulle vælge. Vi satte os på en knold for at spise frokost, og fik så øje på nogle dyr på skråningen overfor. Med kikkerten kunne vi se en hun-stenbuk med en fræk lille unge efter sig, og da vi undersøgte skråningen mere, kunne vi også se to store hanner med lange horn, der lå og solede sig. Det er de første store hanner, vi ser i år. Dejligt!
Herefter vandrede vi så bare videre op gennem dalen mod passet Col de la Ponsonniere, som vi engang har været i fra den anden side. Så for ikke at gå helt derop, drejede vi fra ved søen Lac de la Ponsonniere og gik opad på siden af dalen, og fandt en sti der første over mod et andet pas. Det var en vandring gennem mange flotte farver i dag. Det er ikke bare vegetationen. Bjergtoppene her er kalkrige, og bærer alle farver fra hvid, gul, mørkegrå og sort, samt lige pludselig områder med røde eller grønne sten. Meget varieret og flot, og vi havde lyst til at gå i alle retninger, men vores kroppe er også ved at være lidt slidte og trætte, så vi ville heller ikke ud på for lang en rundtur!
Vi endte alligevel oppe i passet Col des Béraudes, hvor vi fik et kig ned i Névache-dalen (som vi også har været i før), og til en meget flot mælkehvid sø, inden vi fandt en lille fåresti, der tog os tilbage gennem dalen, til hvor vi var startet. Endnu en dag med blå himmel i de franske Alper!Read more