• Lac de l'Eychauda. Vandring

September 25 in France ⋅ ☁️ 17 °C

Vi kørte op til den tidligere sæterlandsby Chambran, for at vandre op til søen l’Eychauda. Det var egentlig bare dagens projekt. Vi startede opstigningen i skygge, da det er en smal dal, men oppe i solen overhalede vi en stor flok får (1100 stk ifølge den kvindelige fårehyrde!) plus geder, hyrdehunde, vagthunde og et enkelt æsel! Derefter steg det stejlt op til en kant, og så stod vi pludselig foran en kæmpe, blå gletschersø. Den var virkelig stor og dyb, og stemt op af klipper hele vejen rundt, så den havde slet ikke noget afløb. Tilløbet kom fra den anden ende, hvor klipper og morænegrus vidnede om, at der nok var en gletscher længere oppe, men som vi ikke kunne se.

Vi spiste frokost ved søen, og imens sad vi og kiggede op mod den anden ende af søen, hvor en sti førte op til et pas. Vi tænkte, at det nok var flot deroppe fra, og at man ville kunne se gletscheren, og på kortet kunne vi jo se en sti ned fra passet og lidt rundt, og så igennem et andet pas og tilbage til vores dal, så det endte med at vi gik videre ud på den tur!

Der var også flot oppe fra passet. Og turen ned på den anden side var også fin nok. Vi kom kortvarigt rundt i et skisportsområde, men de er ikke helt så synlige og overvældende som de store steder i Tarentaisedalen (Val d’Isere mm). Så efter tre pas; først Col des Grangettes (ved søen), derefter det lille; Pas de l’Âne, og til sidst Col de l’Eychauda, var vi tilbage i dalen ved Chambran og fåreflokkene var også på vej ned for natten. Det var blevet skygge, ligesom da vi gik op om formiddagen, men vi har haft endnu en fin vandredag i solen!