TJ Camper, Hedensted

Så er vi klar til eventyr, med vores helt nye Globe-Traveller Explorer XS. Vi pakker, kører sydover og lærer hinanden (camper og os) at kende! Overnatter på autocamperplads i SchleswigLæs mere
Warngau

Besøger Björn og Ingrid i den hyggelige lille landsby Warngau. Udveksler minder fra Grønland, og får rejsetips til Dolomitterne.
Over Brennerpasset til Italien

Fra Warngau kører vi af småveje ind i Østrig og videre forbi Innsbruck mod Brennerpasset til Italien. Med kurs mod Brunico og østpå til Dobiacco, hvor vi overnatter på campingpladsen Lago DiLæs mere
Drei Zinnen Hütte

Kigger på kort, og tænker at vi skal starte lidt roligt ud, med at vandre gennem en dal ind til hvor man kan se de meget berømte Drei Zinnen. Det viser sig at være en lidt lang tur gennem dalenLæs mere
Vandring i Dolomitterne

Fra parkeringspladsen vandrer vi op til Rifigio Col de Varda og videre af rute 117 gennem et par pas til Rif. Fonda-Savio. Det er stejlt og flot! På afstand tror man ikke, det er muligt, men på deLæs mere
Colfosco, Dolomitterne

Vejrudsigten siger én dag mere med godt vejr her i området, så vi kører forbi Corvara og til den næste landsby Colfosco, hvor vi parkerer ved en skilift, og vandrer opad gennem dalen tilLæs mere
Beuil, Frankrig

Vi kører tilbage til motorvejen og vestpå mod Brescia. Derefter Piacensa, mod Turino og ned til Cuneo. Fra Cuneo kører vi mod vest og efter Vinadio op til passet Col de la Lombarde og ind iLæs mere
Hviledag Beuil

Regnvejr, lyn og torden om natten og morgenen. Vi bruger formiddagen på at arbejde lidt, da der både er strøm og wi-fi på campingpladsen! Går en tur i landsbyen om eftermiddagen, hvor det klarerLæs mere
Vandretur fra Beuil

Vi vandrer en fin rundtur fra Beuil, gennem sæterlandskaber, lidt skov, og med udsigt til de højere fjelde i Mercantour. Ca 16 km i alt. Se vandreturen i detaljer påLæs mere
Col de la Cajolle - Bayasse

Vi forlader Beuil og kører gennem nabobyen Valberg til Guillaumes og derfra op mod Entraunes og Col de la Cajolle. Vi har udset os en rundtur der starter i passet, så vi er så højt som muligt iLæs mere
Barcelonette - Savine le Lac

Der er de smukkeste efterårsfarver i dalen ved Bayasse, selvom vejret er ved at skifte igen, og sol og tåge/skyer slås lidt om magten. Vi tager en lille vandretur op mod det karakteristiske fjeld,Læs mere
Gap - Sigoyer

Vi fortsætter mod Gap, provianterer og kører op til landsbyen Sigoyer, hvor vores venner Pierre og Françoise bor. Her er bare så flot og hyggeligt. Blandingen af landbrug med græssende får ogLæs mere
Sisteron - Peyruis (familiebesøg)

Vi forlader Sigoyer og kører til Sisteron, hvor vi næsten altid gør et stop. Byen har en del små butikker og gallerier (der dog ikke altid er åbne på denne årstid, hvor vi kommer forbi), menLæs mere
Tilbage til Mercantour

I går var endnu en rolig familiedag. Vi tog på svampetur i skovene bag Peyruis med Majorie, Anthony, deres dreng Dario og kusine Livia samt deres to jagthunde. Det blev til to fyldte kurve medLæs mere
Le Prat - Lac de Vens

Vi kører lidt videre af vejen til den lille samling af huse, der hedder Le Pra, og parkerer der. Sidste år gik vi én af de flotteste ture, vi synes, vi har gået i Mercantour, i lige dette område.Læs mere
Vandring ved Saint-Dalmas-le-Salvage

Vi vandrer opad gennem skov med flere hundrede år gamle lærketræer, der står med de fineste, skrøbelige gule nåle, der drysser af ved den mindste berøring og ligger sig som et blødt tæppe atLæs mere
Col de la Lombard og Italien

Ja, vejen videre nordpå i Frankrig går gennem Italien! Vi kører tilbage til Isola og op til Isola 2000, hvor vi kom igennem for ca 14 dage siden. Passet Col de la Lombarde er stadig åbent, og daLæs mere
Jausiers

Vi har brug for lidt strøm og internet, så det bliver til en nat på et lille, familiedrevet hotel i Jausiers (der er ikke nogle åbne camperpladser med faciliteter i området). Efter at være kørtLæs mere
Larche

Vi arbejder lidt på "kontor" om formiddagen og kører så hurtigt tilbage til den lille landsby Larche, der ligger på den franske side af passet. Vi parkerer ved en lukket skilift, og går en tur iLæs mere
Vandring ved Larche

Vi parkerer lige før passet, og tager vandreruten ind til søen Lago di Roburent, der, som navnet antyder, ligger i Italien! Det bliver vores sidste vandredag i Mercantour i år. Det er varmt, da viLæs mere
Col de Cabre - Die - Valence - Rhonen

Vi kører via Gap, Veynes, Col de Cabre og Die - der er kendt for sit fine alternativ til champagne; "Clairette de Die". Vi laver et stop ved én af de lokale vin-steder og forsyner os med dråberneLæs mere
Frokost på Chateau de Bobigneux

Om morgenen kører vi forbi kirkegården i Saint Vallier, og stiller en stor krukke med krysantemum på Jackys mors grav. Det er skik at gøre her i Frankrig omkring Allehelgens dag (La Toussainte).Læs mere
Avignon

Om eftermiddagen kører vi videre til Avignon. Vi bor på den store campingplads (Pont d'Avignon) lige på den anden side af floden, hvorfra det er let at gå over en bro (eller tage en lille båd)Læs mere
Massif des Alpilles

Vi har jo forladt fjeldene (Mercantour) for nogle dage siden, men savner at komme lidt ud at gå rigtigt, så vi har fundet et lille område syd for byen St. Remy des Provence, der hedder LesLæs mere
Maison du Riz - Camargue

Sidst på eftermiddagen fortsætter vi ned mod Camargue. Vi vil gerne lige have et strejf af Middelhavskysten, inden vi skal nordpå gennem Frankrig, og Camargue er sådan et specielt landskab atLæs mere