Philippines
Dagdag

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

3 travelers at this place

 • Day20

  Treausure Rock Inn

  December 11, 2016 on the Philippines ⋅ ☁️ 11 °C

  So I'm cruising around the streets of sagada and I see this set of steps and a beater old sign. I wasn't sure if they went anywhere or what. I worked my way up the steps and slippery roots. Along a little foot path.. past the man with his ox and found this sweet little hostel with the sweetest little inn keeper. I made some small talk and asked if could take some pictures from the deck. She said yes and asked if I wanted some coffee. Came out with coffee and bread with chocoduo spread. Refused to accept any amount of payment, chatted with me for like an hour and graciously answered all my stupid questions about her country and her people. Lesson learned? Take that little path you're interested in. Even if you're not sure where it will take you.

  P.s. Lemongrass in my coffee could be the best thing I've ever had.
  Read more

  Donald Reimer

  No chips?

  12/11/16Reply
  Bonnie Reimer

  thanks again for the flora photos. nice to see what's growing besides you.

  12/11/16Reply
  Bonnie Reimer

  how lovely and hospitable.

  12/11/16Reply
  Jay Reimer

  No chips

  12/12/16Reply
   
 • Day20

  Op naar Sagada

  May 2, 2018 on the Philippines ⋅ ☀️ 30 °C

  Met trekrugzak en al moesten we nog een klim maken van een klein halfuurtje om vandaar met een trike terug naar Banaue te rijden. Ff zweten, maar het ging nog relatief vlot. Onze trike stond al meteen klaar toen we onder the saddle uitkwamen. Het was wel wat moeilijk om de juiste te herkennen 😏.

  De rit was nog avontuurlijker dan ervoor, waar ik zelfs op de middenas moest gaan zitten om de balans te bewaren terwijl we door de bochten vlamden.

  We moesten nog een aansluiting hebben met een jeepney naar bontoc, om daar dan een andere jeepney naar Sagada te nemen. Maar uiteraard wachten ze tot ze genoeg volk hebben.

  Bij de eerste jeepney moesten we wachten op Fransen die hun eten hadden besteld. We hebben er wel een uur op moeten wachten, want uiteraard is de Filipijnse keuken niet van de rapsten. Ondertussen wist de chauffeur uit te leggen dat de naam Philippines komt van tijdens de Spaanse kolonisatie. Het was het land geworden van King Filipe van Spanje en het stond er vol pijnbomen (pines). 't was wel een vriendelijke chauffeur. Tijdens de 1,5u durende rit liet hij aan mensen toe om op het dak te zitten. Zo hadden we ook meer ruimte binnen ;).

  Bij de tweede jeepney was het echt volproppen tot we als sardientjes in blik zaten... en niemand mocht op het dak. Hij zei dat dat voor de veiligheid was (en de aanwezige politie), maar het was duidelijk dat hij dat reserveerde om nog meer mensen mee te nemen. Al een geluk was het maar voor 40 minuutjes.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Dagdag