Portugal
Forte de São Sebastião

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.

2 travelers at this place

 • Day17

  Horta szállás

  September 13, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 24 °C

  Eredeti terv az volt, hogy egy estét töltünk Hortaban, egy estét fent alszunk a Picon sátorban, de végül nem mertük úgy elsőre bevállalni az overnight mászást úgy, hogy cipeljük az összes cuccunkat plusz még sátort is. Így két estét maradunk Hortan, de csak egy estét foglaltunk itt. Próbáltuk hogy maradhassunk, írtunk nekik, de októberig tele vannak, nem volt több estére lehetőség. Nagyon nagyon kár, ez az egyik legjobb szállás. Aki beengedett minket, Lenita, irgalmatlanul kedves, segítőkész, aranyos, még azt is felajánlotta hogy kimossa a cuccainkat, meg amíg mászunk itt is hagyhatjuk náluk, elteszik addig a nagy táskát, stb.
  Ráadásul maga az épület egy új építésű nagyon szép igényes luxi apartman gyönyörű kilátással, a szoba több mint tökéletes, árban nem volt drágább mint a többi, szóval nagyon sajnáljuk hogy csak egy estét maradhatunk itt :(
  Read more

 • Day18

  Komp Pico szigetére és indulás a hegyre

  September 14, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

  Kora hajnali kelés (6 óra, itt tök sötét van még), össze pakolás, a nagy cuccot akkor itt hagyjuk, csak azt visszük magunkkal, ami a mászáshoz kell. 7.30-kor megy a komp, kéne még szendvicset venni valahol, elvileg már egy két pékség nyitva van 7-kor, ami felér csodával, mert itt a, szigeteken 9 előtt szinte semmi sem mozdul.
  6.45-kor már úton, 30 perc gyalog a komp, útközben nézzük mi van nyitva. Egyet találtunk, de ott meg még nincs péksüti, na jó, nem várunk.
  Komp terminál, kb mint valami luxus váróterem, pedig csak a magunkfajta kis átlagos utazók és a helyiek használják a szigetek között. Nagy szerencse, itt van büfé, volt szendvics, kompjegy is pipa (egy út asszem 4 euró körül volt fejenként). Sötétben indultunk otthonról, mire felszállnunk a kompra kezdett világos lenni. Útközben ráadásul megmutatta magát a hegy is, csodás volt, egy részén esett az eső (remek), máshol ködös volt, megint máshol a reggeli nap megvilágította, látványos út volt.
  Közben lestük, vajon ki jön még a hegyre (elég egyértelműen látszott) hogy valakihez vagy be tudjunk kéredzkedni vagy osztozzunk a taxin. Végül leszálláskor egy lengyel lány a párjával jött oda, hogy Pico e a cél és nem osztjuk e meg a taxit? Naná! Elkaptuk az első taxit, 25 euró. Sok. Gyors telefonálgatás, kiderült a többi is ennyi. Monopol helyzet, ez van, oké, felezzük, menjünk, és bízzunk benne, hogy lesz jegy a hegyre, mert egyszerre csak 320 ember lehet fent, ha ez megvan, akkor elő fordulhat, hogy órákat kell várni.
  A kikötőtől legalább 20-25 perc volt az út, és szerencsénk volt, egyből volt jegy. 20 euró fejenként a hegy, plusz 3 euró, ha a Picuinho-ra is fel akarunk menni, naná! Gyors biztonsági előadás, adnak GPS jeladót, hogy lássák hol járunk, hol vagyunk, majd indulás a ködben (mert azóta persze elbújt a nap, vagyis inkább leszállt ránk a felhő.
  Read more

 • Day1

  Dia 01 - chegada e passeio

  January 27, 2020 in Portugal ⋅ 🌧 16 °C

  Os dois voos operados pela SATA ocorreram sem qualquer tipo de problema ou atraso. No voo de Lisboa para Ponta Delgada serviram um pequeno almoço que não era nada de especial, uma sandes de chouriço barrada com queijo. Safaram-se as bolachas (Mulatas) e o sumo. Para finalizar café com leite.
  O segundo voo foi num avião bem mais pequeno, sem lugares marcados (do lado esquerdo tem uma vista excelente na aterragem) e com muito barulho à mistura.
  Assim que chegámos à Horta não havia ninguém na barraca da "Ilha Verde" (tinham apenas 1 pessoa a trabalhar). O carro que nos foi atribuído foi um Renault Clio.
  O tempo apresentava-se bastante nublado e com chuva (que durou o resto do dia). Chegados a casa, fizemos o check-in, conhecemos a casa toda, pousamos as coisas e fomos comer qualquer coisa à "A Padaria". Um excelente spot que não largamos mais até ao último dia, muita variedade e atendimento simpático. De seguida pegamos no carro e demos a volta à ilha. Por volta das 19h fomos jantar. Escolhemos o restaurante "Atlético". Para entrada oferta de pão de alho. Só vendem peixe fresco, o cliente tem que escolher qual o peixe que quer comer, as empregadas muito simpáticas e atenciosas e com excelentes recomendações, quer ao nível da comida quer ao nível da bebida. Para comer provamos o "escolar" e a "veja" (2 tipos de peixe que só se vê nos Açores. Para acompanhar uma garrafa de "Terras de Lava Merlot - Reserva 2017". Restaurante top.
  Read more

 • Day2

  Dia 02 - Mais chuva mas proveitoso

  January 28, 2020 in Portugal ⋅ 🌧 18 °C

  O dia apresentou-se igualmente chuvoso e nublado tal como no primeiro dia. Decidimos que mais uma vez era pegar no carro e passear sem destino. Antes da viagem compramos casacos para a chuva (Modalfa). O primeiro local a visitar foi por trás do Monte da Guia (não me recordo do nome mas tinha Inferno pelo meio), era assustador devido ao vento que se fazia. Este local fica a seguir à fábrica da baleia. À hora de almoço visitamos o Mercado da Horta e encontramos o restaurante "Ah, Boca Santa". Um restaurante com cerca de 6 mesas, um balcão e uma cozinha minúscula. A contrastar com a enorme simpatia de todo o staff. Restaurante de hambúrgueres, cerveja artesanal local (Korisca) e sumos locais. Tudo muito bem confecionado e nada caro. Depois de almoço decidimos resolver o tema do Pico, fomos comprar os bilhetes de barco para irmos ao Pico no dia seguinte. O carro paga 37€ ida e volta, no total foram 55€. Uma ressalva, caso o mar não permitisse carregamento do carro poderíamos decidir ou ir e eles levavam o carro na viagem seguinte (caso fosse possível) ou ficar e tentar ir a seguir. De seguida fomos à Caldeira mas devido ao nevoeiro não conseguimos ver nada. Tiramos algumas fotos. Estava difícil de conduzir era difícil ver o que quer que fosse. Descemos até ao famoso vulcão dos Capelinhos (onde tudo começou) apesar do nevoeiro deu para tirar fotos. Éramos os únicos no local...
  Voltamos à cidade da Horta e aproveitamos para comprar vinho dos Açores e jantamos por casa. Hamburguer de carne açoreana e gelado açoreano para sobremesa.
  Estávamos todos exaustos.
  Read more

You might also know this place by the following names:

Forte de São Sebastião, Forte de Sao Sebastiao