Portugal
Mosteiro

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 16

   Rocha dos Bordões a híres bazaltoszlopok

   September 12, 2019 in Portugal ⋅ ⛅ 19 °C

   Folytattuk utunkat a felhők között, egy kanyar után megláttuk az óceánt, balra a bazaltoszlopokat és körbe egy baromi nagy szivárványt. Bár még ködös felhős volt az idő, kezdett a nap is egyre jobban megjelenni. Lementünk az itteni miradourohoz, eddigre teljesen elment az óceán felől a felhő, gyönyörű idő lett és elképesztő látvány tárult elénk. Monumentális, nagyon zöld, nagyon meredek, nagyon vad, gyönyörű. Egy olasz család is ott fotózkodott, velük később is össze futottunk, megkértük őket fotózzanak már le minket 😎

   Rocha dos Bordões
   Ilha das Flores, Portugal
   https://maps.app.goo.gl/JsZT7EPoXzygiqdR7
   Read more

  • Day 8

   A plusz nap Floresen

   September 6, 2023 in Portugal ⋅ 🌬 22 °C

   Ha már így alakult. Maxoljuk ki.
   Kikötés volt, hogy reggel 9ig el kell hagyni a szállást, pipa.
   Reggeli voucher, egy hely van, ahol péksüti meg szendvics van, egész jó, kellemes. Sok ismerős arc, most kb mindenkit ismerünk a szigeten mert tegnap a reptéren láttuk ki maradt itt 😁
   Kocsiba be, irány a fennsík. Van egy dupla tó, amit most kihagytunk, pótoljuk. Kaptató, aztán csoda út a fennsík közepén, aztán balra le, hegyi út, aztán meredeken fel irány egy miradouro, kilátás a hegyekre, óceánra és a két tóra nagyon felülről. Gyönyörű.
   Guruljunk le a tabakhoz. Megálltunk, az egyik tónál épp invazív növényeket irtanak helyiek, rezervatum, natura 2000, minden védett. Egyik tó mélyen alattunk, a másik meg kb velünk egy szinten. Valami 150 méter szintkülönbség van köztük.
   Tovább. Irány Fajazinha, ahol tegnapelőtt gyalogoltunk és nem mentünk be, pici óceán parti falu. Cuki kis házak, kis utcák, kis templom, tehenek, birkák, források és körbe a magas hegy karély, fantasztikus látvány. Elég sok az elhagyatott ház, nézni kéne itt egyet, nyaranta le lehetne költözni.
   Tovább. Vízesések tava, itt voltunk két napja, dehát útba esik, parkolótól csak vagy 600 méter gyalog, 100 méter szintkülönbséggel. Hiába jártunk itt, megint megdöbbentően hihetetlenül gyönyörű, tiszta Hawaii. Nem, Hawaii tiszta azori szigetek.
   Tovább. Menjünk le Faja Grandeba, ahol szintén voltunk, de nem jártuk be. Először elmentünk európa legnyugatibb csücskébe, ami egy fekete megkövesedett láva mező közvetlenül az óceán partján. Érdekes belegondolni, hogy innen már nincs tovább, a legközelebbi part már Amerika.
   Kicsit tovább az úton van még egy kis falu, cuki templommal, elvileg fel lehet sétálni vízesésekhez. Miután mások magán kertjében kóvájgunk, megnézzük a banán ültetvényt, meg eszünk szőlőt, el kell fogadjuk, hogy itt nincs már út. Menjünk vissza felé, majd az útról megnézzük a vízeséseket. Na, hát ez is. Jobbra az óceán dübörög, balra 4-500 méter magas zöld falak, és 4-5 vízesés. Az egyik, a legnagyobb, 250 méter magasról zúdul alá.
   Tovább. Faja Grande mellett van az egyik legkönnyebben megközelíthető vízesés, az alján pici tóval, ahol lehet fürödni, ide is bemegyünk, megint, iszunk egy sört, amit tegnap óta hordozunk magunknál. Alá ülünk, felfelé nézünk, szédítő, a szél fújja a víz permetet, szépséges.
   Tovább. Együnk. Voucher ide is jó egy helyre. Cuki kis büfé szerű a parton, jófej portugál pultossal, helyi marha vagy sertés tükörtojással, meg süti. Finom. Plusz kávé. Meg kóla meg sör. És ki is jött a voucherből.
   Tovább. Vissza a fennsikra. A híres dupla tó: bal oldali 115 méter mély és zöld, a jobb oldali sekélyebb és fekete, mindkettő egy régi kráter alján van. Szép, szép, szép.
   A fennsíkon még megnézünk egy pici templomot a semmi közepén. Cuki.
   Lassan adjuk le a kocsit, leautózunk a fennsíkról, lemegyünk még 20 percre a kikötőbe, aztán megtankoljuk, leadjuk és leülünk várni a gépet, ami a nem tervezett szigetre, Terceira-rá visz ma este.
   Ez a plusz nap szerintem nagyon jól el lett töltve, megint szuper sok és szép dolgot láttunk, bár ma inkább autókázás volt, nem túra, de így legalább mindenfelé jártunk.
   Read more

  • Day 10

   Sonne satt

   August 10, 2020 in Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

   Heute habe ich bis 8 Uhr geschlafen, was für ein Wunder! Meine Familie war schon vor mir auf den Beinen, das passiert sonst nie. 😁 Der Tag begrüßte uns mit einem makellos blauen Himmel. Nach dem Frühstück sind wir die Küste hinunter gefahren und haben an ein paar Aussichtspunkten gehalten. In Mosteiro haben wir mal wieder die Stuttgarter Mädels getroffen und uns gleich mal zum Abendessen verabredet. Gibt schon immer wieder lustige Zufälle. Da die Sonne so brannte, entschieden wir uns nach Santa Cruz zum Naturschwimmbecken zu fahren. Unser Vermieter hatte uns gesagt, dass diese besonders schön sind. Und damit hatte er absolut recht - herrlich klares Wasser, viel Platz, wenige Leute. Und das alles ohne Eintrittsgeld. Wir haben es alle drei genossen. Mittagspause haben wir in unserem Haus gemacht. Magnus hat geschlafen. Ich bin nochmal zu den Wasserfällen gelaufen, wollte an diesem schönen Platz noch ein paar Fotos machen. Es war absolut ruhig, keine Leute... nur die zwei Stuttgarter. Die beiden sind dann gleich mit zu uns gekommen und wir haben den ganzen Nachmittag geschnattert. Magnus hat sich in Szene gesetzt. Er war sichtlich beeindruckt von den beiden langhaarigen Mädels. Wir haben uns köstlich amüsiert. Dann waren wir noch gemeinsam Abendessen. Es gibt hier ein altes verlassenes Dorf, das zu Ferienhäusern umgebaut wurde. Super toll gemacht, ganz liebevoll, alles alte Steinhäuser, mit vielen Blumen... Dort gibt es ein Restaurant. Das war eine sehr gute Wahl. Das Essen war super. Wir hatten einen tollen entspannten Abend zusammen und haben viel gelacht.Read more

  • Day 10

   Lagoas

   September 11, 2022 in Portugal ⋅ ☁️ 21 °C

   Nach dem Mittag sind mit dem Taxi , zu Lagoa Negra e Lagoa comprida gefahren und da haben wir unsere kleine Reise gestartet , hatten bis jetzt Glück mit dem Wetter hoffen es bleibt so 🙏

  You might also know this place by the following names:

  Mosteiro

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android