Flera spännande dagar framför oss
27. September 2016 in Mauritius ⋅ ⛅ 25 °C
Morgonen började på bästa sätt med frukost på rummet. Nybryggt kaffe, apelsinjuice och flera olika sorters färsk frukt var lite av vad det bjöds på. Mums!
Det tackar vi farmor Ann och farfar Ove för som gav oss både boende och frukost i bröllopsgåva.
Eftersom vi började dagen i tid så var vi smorda med solskyddsfaktor 50 och redo för stranden redan vid nio. Så härligt att få ut så mycket som möjligt av dagen.
Vi promenerade ner genom en skogsstig direkt bakom hotellet som leder ner till havet och den 5km långa strandremsan vid Flic En Flac Beach.
Här gottade vi oss ordentligt och snorklade ett par turer vid starandkanten. Som förväntat var här inga roliga fiskar att titta på alls, bara lite sjöborrar och en och annan zebrafisk.
Något som är påtagligt är hur nära ekvatorn vi är. Efter bara några minuter uppe ur det svalkande vattnet så känner man hur solens strålar bränner så att det nästan luktar stekt fläsk ;-) ...då är det dags att vända på sig.
Efter ett par timmar var det jag som tyckte att de var nog för idag för att inte riskera bli alldeles för vidbränd. Sen blir jag ju också så otroligt snabbt rastlös av bara strandhäng.
På vägen stannade vi till vid en av flera "Food trucks" vid stranden och köpte en kyckling kebab till mig, de frågade vilken sås..."all" svarade jag för att det skulle gå snabbt och lätt. Den blev rätt spicy... :-P
När Louise (som alltid ska vara så jäkla nyttig) ätit upp sin fruktsallad så gick vi och bokade en scooter för morgondagen för att köra och utforska ön på egen hand. Ska bli spännande att köra bland alla dess Mauritier som älskar att använda tutan till höger och vänster.
När vi ändå var på plats så bokade vi även en heldagsutflykt till på torsdag för att åka speedboat ut för att simma tillsammans med delfiner(!) sedan vidare till ett korallrev för bra snorkling och sist vidare till Coconut Island för en BBQ. Ser vi också mycket fram emot.
Tillbaka vid hotellet blev det ofrivillig siesta, vi bara slocknade när vi kröp in under myggnätet.
Vaknade upp en stund senare med kurrande magar. Vi kände båda att det var dags för middag.
Vi traskade iväg mot restaurangstråket och de restauranger som vi fått rekommenderade av vår trevlige hotellägare. Vi började vid en mindre inhemsk restaurang med en kvinna som bara serverade Mauritisk mat. Hon hade fullbokat fram till på torsdag kväll så vi passade på att boka ett bord då. Ser fram emot att testa alla de 17 olika rätterna som ingår i middagskonceptet som hon serverar.
Som tur var hade vi ju flera restauranger på vår rekommendationslista. Vi traskade vidare mot en kinesisk restaurang som var stendöd. Vi kollade då på våra klockor och upptäckte att klockan bara var strax i fem. Vi hade kommer helt i osynk med ätandet eftersom vi inte åt riktig lunch och sedan vilade (också känt som att göra en Lojsa) en stund.
De skulle öppna vid 18 så vi gick och köpte två Phoenix Beer, som är den mest sålda inhemska ölen här på ön. Vi drack dessa och promenerade tillsammans för att slutligen hamna på en bänk nere vid stranden för att se solen sjunka ner bortom horisonten. Förbaskat mysigt!
Lagom till solnedgångens sorti öppnade restaurangen och vi kunde komma in för att få ett bord. Eftersom vi var dunderhungriga vid det här laget så lyxade vi till det med en tvårätters middag. Mätta och belåtna och aningen dästa vandrade vi hemåt igen med ett snabbt stopp vid Spar för inköp av glass och mjölk till kvällens filmmys.
Nu är det snart läggdags för att börja scooteräventyret tidigt imorgon bitti.
Gonatt alla där hemma! :-)Weiterlesen